1. Snueber's Avatar
    Hello,

    I'd like to make my browser continue loading homepages, even when I'm not starring at the respective tab. Hardware-wise this should be entirely possible with a Quad-Core CPU.

    Right now, there is no root or custom ROM on my device which I'm willing to change in favor of the above improvement.

    Thanks.

    edit: 4.4.2 OS installed
    04-11-2014 08:46 AM
  2. Golfdriver97's Avatar
    Welcome to the forums.
    I don't quite understand. Do you want it to refresh constantly, or do you want to open up multiple pages and have them all load?
    04-11-2014 09:32 AM
  3. Snueber's Avatar
    Welcome to the forums.
    I don't quite understand. Do you want it to refresh constantly, or do you want to open up multiple pages and have them all load?
    The latter
    04-11-2014 05:28 PM
  4. Golfdriver97's Avatar
    Depending on how you do it, Android can handle several pages at the same time. Say you are on a website, and want to open up several links (I am guessing this example is what you have in mind?) You can long press the link and select open in new tab. And open as many links as you want.

    From a Liquid Nexus 5
    04-11-2014 11:39 PM
  5. Snueber's Avatar
    I'm aware of the ways to open several links. I would like chrome to load the content behind the links, however, even when I'm not having the tab activated.
    Right now, it only loads the one active tab.
    04-12-2014 04:34 AM
  6. Golfdriver97's Avatar
    Sorry, I meant to point out that when you have several tabs open, android does load them all.

    From a Sprint Moto X using AC Forums app
    04-12-2014 08:14 AM
  7. Snueber's Avatar
    I'm sorry, too. Because you are absolutely correct... It doesn't seem to work, however, when my mobile internet connection (UMTS capped at 32 kbps due to data restriction from my mobile service provider). That's why I wanted to open a tab, start loading a page on slow speed, so something else in between and then return to the tab eventually in the hope that it has loaded. I can't get this to work, unfortunately.
    04-12-2014 10:42 AM
  8. Golfdriver97's Avatar
    Due to the low data restriction, I am not sure if anything you do could act as a workaround.

    From a Sprint Moto X using AC Forums app
    04-12-2014 01:33 PM
  9. japetty's Avatar
    Due to the low data restriction, I am not sure if anything you do could act as a workaround.

    From a Sprint Moto X using AC Forums app
    .

    The provider of the service is completely in charge of data sent and when in the data restriction mode. I doubt they will entertain requests like that. I guess you could complain to them and see what they do, but you may not like that any better. Good luck with your endeavor though. This is what my data provider told me when I complained to them.
    04-12-2014 03:42 PM
  10. Snueber's Avatar
    I feel like we are still not understanding each other...
    I know that I can't expect more bandwidth from my provider. He does provide UP TO 32kbps when my volume is used up, however. This is obviously very slow. I just want my browser to continue loading a requested homepage, while I can do some offline stuff with my phone, like reading a book, or pdf on the SD card or whatever. I have the feeling, though, that the browser does not continue loading, when it is minimized.

    Do you now get what I mean?
    04-13-2014 10:39 AM
  11. Golfdriver97's Avatar
    I feel like we are still not understanding each other...
    I know that I can't expect more bandwidth from my provider. He does provide UP TO 32kbps when my volume is used up, however. This is obviously very slow. I just want my browser to continue loading a requested homepage, while I can do some offline stuff with my phone, like reading a book, or pdf on the SD card or whatever. I have the feeling, though, that the browser does not continue loading, when it is minimized.

    Do you now get what I mean?
    Yes I do. Yes it should work. Clicking home should still allow the loading of the webpage.

    From a Sprint Moto X using AC Forums app
    04-13-2014 11:31 AM
  12. japetty's Avatar
    Have you looked at the Chrome "Settings" "Bandwidth Management" "Preload Webpages" The choices "Never""Only on Wifi""Always" Could yours have "Never" selected? If this is your service provided for the device and you have "Only on Wifi" selected they may not load for you. Just reaching here. I have mine on "Always". I can see if you were on a 2 gb account you would want "Only on Wifi" I never use Wifi.
    04-13-2014 04:45 PM
  13. physioprof's Avatar
    Japetty is exactly right!

    Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
    04-13-2014 05:27 PM
  14. Snueber's Avatar
    LOL, I'm not even close to 2gb I have only 500mb... I found the option, thanks!
    04-14-2014 01:20 PM
  15. MacadderUK's Avatar
    deleted
    04-14-2014 09:28 PM

Similar Threads

  1. Galaxy Tab 3 10.1 charging problems in Europe
    By valhalle in forum Samsung Galaxy Tab 3
    Replies: 4
    Last Post: 04-12-2014, 10:34 AM
  2. Asphalt * not working on 512 MB phone??
    By tech96 in forum The Gamer's Lounge
    Replies: 3
    Last Post: 04-11-2014, 05:09 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD