1. Jason MacArthur's Avatar
    My Galaxy S5 will not connect with my Sprint Airave (network Extender) if my network mode is set to LTE/CDMA. I have to manually change it to CDMA. I had an Apple 5 and I never had to change my network mode back and forth to connect with my Airave and it was always on LTE.

    Does anyone else have this problem and found a solution? I called Sprint and they tell me to manually switch it. This is a real pain in the @$$!!!
    08-15-2014 05:28 PM
  2. vndragone's Avatar
    yup i have the same problem with my s5. So with cdma only theres no Lte, what good is that,
    Now i have to manually switch when i leave the house? I was hopping the switch from Apple
    was a no brainer..Hmm
    08-19-2014 12:15 PM
  3. UJ95x's Avatar
    Does it automatically switch back to CDMA/LTE? Or do you manually change it when you go from place to place?

    Sent from my Galaxy S4 running SlimKat 4.4.4
    08-19-2014 01:59 PM
  4. Rukbat's Avatar
    Now i have to manually switch when i leave the house?
    You could use Tasker to switch it automatically. Or you could bring the phone into Sprint and ask them to resolve the problem.
    08-19-2014 03:53 PM
  5. Jason MacArthur's Avatar
    You have to manually switch it. I tend to forget to switch it back to CDMA when I get to the house and miss phones calls. Sucks!
    08-20-2014 09:45 PM
  6. UJ95x's Avatar
    You have to manually switch it. I tend to forget to switch it back to CDMA when I get to the house and miss phones calls. Sucks!
    If it's in the CDMA/LTE mode it should be auto switching though...

    Sent from my Galaxy S4 running SlimKat 4.4.4
    08-20-2014 09:46 PM
  7. Jason MacArthur's Avatar
    That is what I thought but I called Sprint support and they tell me that I have to manually switch it myself to get it to work with the Airave. Ridiculous.
    08-21-2014 06:30 AM
  8. UJ95x's Avatar
    That is what I thought but I called Sprint support and they tell me that I have to manually switch it myself to get it to work with the Airave. Ridiculous.
    Oh, OK. I think the Network Extenders for T-Mo and Sprint (maybe the other two) only boost their respective 4G signals. That would explain why you have to use CDMA only.

    Sent from my Galaxy S4 running SlimKat 4.4.4
    08-21-2014 09:41 AM

Similar Threads

  1. Flipboard work around
    By Arthur62 in forum Samsung Galaxy Tab Pro 12.2
    Replies: 4
    Last Post: 10-20-2014, 07:22 PM
  2. 'Network not Available' Changed SIMM Cards
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 08-19-2014, 05:57 PM
  3. pebble stuck in headphone jack
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 08-15-2014, 04:50 PM
  4. Can't access certain websites on my data, UNLESS I'm on a Wi-Fi connection
    By Waqar Qureshi in forum Samsung Galaxy Note 2 Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 0
    Last Post: 08-15-2014, 03:42 PM
  5. Samsaung Galaxy s5 volume increase after text message?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 08-15-2014, 03:00 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD