1. AC Question's Avatar
    Rooted LG G2VS980 with Kingo Root and created data connection issue. No 4g connection at all. 3g in and out. Have tried all the data and 3/4g settings changes to no avail
    Any help appreciated
    08-21-2014 08:17 PM
  2. UJ95x's Avatar
    Welcome to AC
    Did you just root the device? Or did you flash a kernel/ROM as well? In any case, it's likely that one of the exploits broke functionality on your device since it was working fine in the past.
    08-21-2014 08:37 PM
  3. jeffrookie's Avatar
    ok , so what do I do to fix it>
    08-21-2014 09:14 PM
  4. UJ95x's Avatar
    ok , so what do I do to fix it>
    I'd suggest unrooting the device and seeing if that restores it.

    Sent from my Galaxy S4 running SlimKat 4.4.4
    08-21-2014 09:45 PM
  5. jeffrookie's Avatar
    OK thanks. I started to try that but looks pretty drawn out and complicated. Can you recommend the best/easiest path to do that.

    thanks for your help
    08-21-2014 09:49 PM
  6. UJ95x's Avatar
    OK thanks. I started to try that but looks pretty drawn out and complicated. Can you recommend the best/easiest path to do that.

    thanks for your help
    Which root method did you use?
    Is there a SuperSU app in your app drawer?

    Sent from my Galaxy S4 running SlimKat 4.4.4
    08-21-2014 09:52 PM
  7. jeffrookie's Avatar
    I used Kingo Root. yes Supersu is installed. I tried using esfile explorer to unroot but it will not work on my phone.

    I also tried to unroot using the SUPERSU tool but that doesnt work either
    08-21-2014 10:03 PM
  8. UJ95x's Avatar
    I used Kingo Root. yes Supersu is installed. I tried using esfile explorer to unroot but it will not work on my phone.

    I also tried to unroot using the SUPERSU tool but that doesnt work either
    What happens when you click full unroot from within SuperSU?

    Sent from my Galaxy S4 running SlimKat 4.4.4
    08-21-2014 10:13 PM
  9. jeffrookie's Avatar
    it takes the command and starts the process and says "uninstalling please wait" but it just stays like that and never finishes the process
    08-21-2014 10:20 PM
  10. UJ95x's Avatar
    it takes the command and starts the process and says "uninstalling please wait" but it just stays like that and never finishes the process
    How long did you wait? I'd imagine that would take a bit of time.

    Sent from my Galaxy S4 running SlimKat 4.4.4
    08-21-2014 10:21 PM
  11. jeffrookie's Avatar
    its been running for about six minutes now. will let it run longer and see what happens. could be I haven't waited it out.
    08-21-2014 10:26 PM
  12. UJ95x's Avatar
    its been running for about six minutes now. will let it run longer and see what happens. could be I haven't waited it out.
    Hmm. OK. Let me know how it goes

    Sent from my Galaxy S4 running SlimKat 4.4.4
    08-21-2014 10:38 PM
  13. jeffrookie's Avatar
    ok ,SUPERSU would not do it so I downloaded a app called "Universal Unroot" and that did the trick. phone is unrooted but still have the connection issue. BTW I tried another sim card also and no change

    it toggles between 1g and 3g but never goes to 4g
    08-21-2014 10:44 PM
  14. UJ95x's Avatar
    ok ,SUPERSU would not do it so I downloaded a app called "Universal Unroot" and that did the trick. phone is unrooted but still have the connection issue. BTW I tried another sim card also and no change

    it toggles between 1g and 3g but never goes to 4g
    Hmm, maybe it's a carrier issue? Do you have access to another phone to test if those are connecting to 4G.

    Sent from my Galaxy S4 running SlimKat 4.4.4
    08-21-2014 10:48 PM
  15. jeffrookie's Avatar
    yes I already tested it with another line
    08-21-2014 10:52 PM
  16. UJ95x's Avatar
    yes I already tested it with another line
    At this point I'd suggest just taking it into a carrier store. Tough to help you out with something like this if I can't actually see the device. Hopefully they'd be able to get something worked out

    Sent from my Galaxy S4 running SlimKat 4.4.4
    08-21-2014 11:08 PM
  17. jeffrookie's Avatar
    THANKS FOR ALL YOUR ADVICE AND HELP. finally got it working. was apparently a sim card issue.
    thanks again
    08-22-2014 11:42 AM
  18. UJ95x's Avatar
    THANKS FOR ALL YOUR ADVICE AND HELP. finally got it working. was apparently a sim card issue.
    thanks again

    Glad you got it working again. See you around the forums.

    Sent from my Galaxy S4 running SlimKat 4.4.4
    08-22-2014 01:15 PM

Similar Threads

  1. Galaxy S3 keeps connecting to gear but never gets anywhere!
    By snakehead404 in forum Samsung Galaxy Gear
    Replies: 1
    Last Post: 09-23-2014, 06:15 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 09-06-2014, 09:46 PM
  3. how much will the non-discounted Verizon Note 4 cost? $599 or $699 or more?
    By yourphonemyphone in forum Samsung Galaxy Note 4
    Replies: 13
    Last Post: 08-24-2014, 07:26 PM
  4. Ethics of Rooting
    By macaranaman in forum Android 4.4 KitKat
    Replies: 18
    Last Post: 08-24-2014, 02:11 PM
  5. Verizon Data connection issue after root with LG G2VS980
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 08-21-2014, 08:38 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD