1. David Mcarthur's Avatar
    the wifi symbol is gray and every time i try to use internet it goes to a page telling me i need to buy more data. i had data but my phone was using my data when i had the wifi turned on. i shouldnt need data if im using my wifi. what do i need to do to fix this? i have turned phone offf, i have removed battery, i have reset my router, i have cleared wifi on my phone and readded it. it says the signal is excellent but it stays gray and keeps going to the add data page.
    11-22-2014 10:00 AM
  2. belodion's Avatar
    Welcome to AC.☺

    Presumably you had mobile data switched on when you tried to connect to wifi....then, if the wifi connection failed, or was not established in the first place, whatever you were doing would have been done using mobile data without you being aware of it. That has happened to me. The answer to that is to disable mobile data when using wifi.
    But it sounds as if your real problem may be with the wifi connection. Read B. Diddy's wifi guide, which may offer some helpful insights:

    http://forums.androidcentral.com/amb...-problems.html

    Posted via Android Central App
    11-22-2014 02:28 PM
  3. Rukbat's Avatar
    Some carriers have their phones set to use mobile data preferentially, even if you have a wifi connection.

    Make sure you manually turn mobile data off (Data Enabler Widget will make it easy) when you don't want to be using mobile data.
    11-22-2014 03:48 PM

Similar Threads

  1. S pen gestures not working
    By Budi Sudaryo in forum Samsung Galaxy Note 4
    Replies: 4
    Last Post: 11-24-2014, 11:28 AM
  2. S pen gestures don't work
    By Budi Sudaryo in forum Samsung Galaxy Note 4
    Replies: 3
    Last Post: 11-23-2014, 09:09 PM
  3. Daydream not working when charging wirelessly
    By checkmate in forum Google Nexus 5
    Replies: 3
    Last Post: 11-23-2014, 04:15 AM
  4. Angry Birds Go do not work on Motorola Xoom MZ605
    By papaformigas in forum Motorola Xoom
    Replies: 2
    Last Post: 11-23-2014, 03:15 AM
  5. new charger but not working?
    By Matthew 3 Tears in forum Samsung Galaxy S3
    Replies: 1
    Last Post: 11-23-2014, 01:52 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD