1. AC Question's Avatar
    Alright, I'm at my wit's end here. I started today to install NetHunter on my Nexus 7 2013 WiFi. I ended today trying to figure out why the heck I can't even flash the stock image anymore. Here's my situation:
    I can no longer boot into Android on my Nexus 7. I can access the bootloader and recovery mode. I've tried using the Nexus Root Toolkit to flash Android 6.0.1 to my device, and that fails every time with the following, even if I choose to flash it on normal or soft bricked/bootloop mode. Here's the log of what happens: (oops, can't post links. Log is at the bottom of the post)
    This, I discovered apparently corrupts the system and userdata of the device. I then install TWRP and get the error telling me it cannot mount system, data, usersystem, etc. After messing around, wiping various file systems, I can get everything to mount. I then go back to the bootloader and try to flash stock, and the process repeats.
    So obviously this wasn't working. I tried wiping everything in the stock android recovery, and I still get the same errors. When I try to mount /system in the default android recovery I get the error "E:failed to mount /system (Invalid argument". So I have no clue what to do at this point. What can I do? Is the file system just totally corrupt? It was working fine this morning when I set out on this whole adventure. Hopefully someone can help me. If there's anymore information that I can provide I gladly will, just tell me what I'm missing. Thanks in advance.

    Also, forgot to mention I have tried various USB 2.0 and 3.0 ports and 4 differnt USB cables, two of which I know are of good quality.

    Log:
    Flash Stock + Unroot [WugFresh Development]
    ------------------------------------------------------------------

    < waiting for device >
    sending 'bootloader' (3911 KB)...
    OKAY [ 0.131s]
    writing 'bootloader'...
    OKAY [ 1.206s]
    finished. total time: 1.340s
    < waiting for device >
    rebooting into bootloader...
    FAILED (command write failed (Unknown error))
    finished. total time: 2.024s

    sending 'boot' (7444 KB)...
    OKAY [ 0.241s]
    writing 'boot'...
    OKAY [ 0.334s]
    finished. total time: 0.578s

    erasing 'cache'...
    OKAY [ 0.113s]
    sending 'cache' (4664 KB)...
    FAILED (command write failed (Invalid argument))
    finished. total time: 0.119s

    sending 'recovery' (8190 KB)...
    FAILED (command write failed (No such device or address))
    finished. total time: 0.004s

    erasing 'system'...
    OKAY [ 0.565s]
    sending 'system' (843393 KB)...
    FAILED (data transfer failure (Unknown error))
    finished. total time: 2.285s

    Creating filesystem with parameters:
    Size: 13346254848
    Block size: 4096
    Blocks per group: 32768
    Inodes per group: 8160
    Inode size: 256
    Journal blocks: 32768
    Label:
    Blocks: 3258363
    Block groups: 100
    Reserved block group size: 799
    Created filesystem with 11/816000 inodes and 91981/3258363 blocks
    erasing 'userdata'...
    FAILED (command write failed (No such device or address))
    finished. total time: 0.006s

    Creating filesystem with parameters:
    Size: 587202560
    Block size: 4096
    Blocks per group: 32768
    Inodes per group: 7168
    Inode size: 256
    Journal blocks: 2240
    Label:
    Blocks: 143360
    Block groups: 5
    Reserved block group size: 39
    Created filesystem with 11/35840 inodes and 4616/143360 blocks
    erasing 'cache'...
    OKAY [ 0.351s]
    sending 'cache' (10984 KB)...
    FAILED (data transfer failure (Unknown error))
    finished. total time: 0.696s

    rebooting...

    finished. total time: 0.006s
    01-31-2016 12:49 AM
  2. NoahWL1's Avatar
    Figures, I decide to post and I fix the problem. Anyways, it turned out to be a fault USB coords. Or rather, 6 of them. It kept disconnecting/reconnecting during flashing. I finally found a good, working one and it worked like a charm. It's no longer bricked and is now running Android 5.1.1 stable.
    01-31-2016 10:14 AM
  3. Rukbat's Avatar
    Good find, but please don't double-post. If you post in the wrong forum, "report" the post (the icon next to the post number) and ask that it be moved.
    01-31-2016 06:11 PM

Similar Threads

  1. How do I take take screenshots on my Nexus 6 Marshmallow?
    By The Hulkinator in forum Google Nexus 6
    Replies: 12
    Last Post: 02-20-2016, 02:17 PM
  2. Wifi signal weak on Samsung S3
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 01-31-2016, 06:13 PM
  3. does the nexus 5x work with straight talk?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-30-2016, 11:13 PM
  4. general information about nexus 6p
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-30-2016, 08:29 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD