1. AC Question's Avatar
    My Samsung Galaxy s4 Active's WiFi has been acting up since I got it. It randomly drops the signal and only works for about 30 seconds at a time, and when it does work its very slow, i'm talking like 500kb per second....

    Most of the time it shows that i have full 4 bars, but doesn't work. One time i waited for an app to load for about 5 minutes, only for it to say "Network connection lost"

    I have tried almost everything,(including static IP,Power saving Options,Configuring Routers, Updating Firmware, Rooting the device, and several WiFi fixer apps!)I even went as far as factory resetting it twice

    We have 4 other Samsung phones in the household but none of them have this problem, nor do the computers or gaming consoles. My playstation gets a good 25mbs, and most phones around 15mbs, but this one not even 1mbs.
    06-27-2016 05:43 PM
  2. BattleSwine's Avatar
    Sounds like hardware issues. Likely damaged/weak connection to WiFi antenna. If I remember correctly S4 series antennas are in the battery door. Check the contact prongs One maybe bent. My Note 2 had the same issue, after 18 months I had to replace battery door. Bent to many times until it broke off.
    06-27-2016 07:54 PM

Similar Threads

  1. My samsung s3 mini doesn't respond.
    By Kimberly Merren in forum Samsung Galaxy S3 Mini
    Replies: 3
    Last Post: 06-30-2016, 12:05 AM
  2. After upgrading to 6.0.1 My S7 Edge lost Voice Recognition
    By Bugwart in forum Android 6.0 Marshmallow
    Replies: 3
    Last Post: 06-29-2016, 01:43 AM
  3. Android tablet - where do my downloads go?
    By adhiamba in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 06-27-2016, 05:33 PM
  4. Why my apps are crashing?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 06-27-2016, 05:20 PM
  5. My Cherry Mobile Equinox Night won't turn on
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 06-27-2016, 04:38 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD