Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 14 of 14
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default Lens Blur not working with Google Camera on Razr Maxx HD

    I recently upgraded to Kitkat and download the new Google Camera, but Lens Blur is not working. It will start to process, then stop.
  2. #2  

    Default Re: Lens Blur not working with Google Camera on Razr Maxx HD

    Welcome to Android Central! Where does it stop? During the image processing, or the actual shot-taking, where you have to move the camera upwards?
  3. Thread Author  Thread Author    #3  

    Default Re: Lens Blur not working with Google Camera on Razr Maxx HD

    During the image processing. I am able to take the picture then move the camera up for the second picture (and the check mark). Processing gets about 25% done then just stops. No blur effect or option to change the blur effect.
  4. #4  

    Default Re: Lens Blur not working with Google Camera on Razr Maxx HD

    Have you tried the usual troubleshooting steps? That is to say:

    1. Reboot phone.
    2. Go to Settings>Apps, select Camera, and Clear Cache and Clear Data.
    3. Wipe the system cache partition: https://motorola-global-portal.custh...p/30,6720,8579
  5. Thread Author  Thread Author    #5  

    Default Re: Lens Blur not working with Google Camera on Razr Maxx HD

    I tried all those steps. I even did a factory data reset. Same results.
  6. #6  

    Default Re: Lens Blur not working with Google Camera on Razr Maxx HD

    Have you given feedback to Google from the Camera menu? I wonder if it's device specific.

    Posted via Android Central App.
    Please excuse any typos or autocorrect derps.
  7. Thread Author  Thread Author    #7  

    Default Re: Lens Blur not working with Google Camera on Razr Maxx HD

    Yeah, I left a review and emailed them feedback. I am curious if this is device specific but I can't seem to find any other Razr Maxx HD users who will respond.
  8. #8  

    Default Re: Lens Blur not working with Google Camera on Razr Maxx HD

    I tried it on mine seemed to work just fine. Will try to remember to test it a couple of times today.

    Posted from behind a slab of bacon.
  9. Thread Author  Thread Author    #9  

    Default Re: Lens Blur not working with Google Camera on Razr Maxx HD

    Envious of you heavyvino, it was a feature I was looking forward to having with 4.4.2. I managed to find another Maxx HD user on G+ who was experiencing the same issues. Not sure what the problem is.
  10. #10  

    Default Re: Lens Blur not working with Google Camera on Razr Maxx HD

    Wish I had an answer, but I have been fortunate and have had no problems that couldn't be fixed with a partition wipe.

    Posted from behind a slab of bacon.
  11. #11  

    Default Re: Lens Blur not working with Google Camera on Razr Maxx HD

    Hi I can't help, but I'm am experiencing the exact same thing. processing stops at about 25%
    I have at moto g stock 4.4 rom and it works fine there, but on my LG with Mokee rom 4.4 it fails the same. don't know why.
  12. Thread Author  Thread Author    #12  

    Default Re: Lens Blur not working with Google Camera on Razr Maxx HD

    Thanks donnmcg, thanks, sounds like it's a bug. Hopefully it will get fixed in a future update.
  13. #13  

    Default Re: Lens Blur not working with Google Camera on Razr Maxx HD

    It's not working on my Sprint Galaxy S3 either... sent feedback to Google and have been scouring forums for a fix... hope an update will fix. I really want to try it out.
  14. #14  

    Default Re: Lens Blur not working with Google Camera on Razr Maxx HD

    I have the same problem on my Razr M which has the same internals as the HD. Looking at the Play Store description for the camera though, it says that lens blur needs 1 gig of ram in order to work. I'm pretty sure our devices only have 768mb.

Similar Threads

  1. App for automatic cleaning of specific folder contents (not rooted)
    By polocanada in forum General News & Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-18-2014, 06:57 PM
  2. is Samsung's tablets going to have tizen on them?
    By ahawkua in forum General News & Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 05-18-2014, 02:44 PM
  3. Totaly wiped the OS on my 925 and teh ex mem card. Need help.
    By septaric in forum RAZR Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 1
    Last Post: 05-18-2014, 11:38 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 05-17-2014, 03:17 PM
  5. Nexus 4: Stuck on logo!!!
    By zebra23 in forum Nexus 4 Rooting, ROMs, & Hacks
    Replies: 0
    Last Post: 05-17-2014, 02:47 PM

Posting Permissions