1. rdmartin1's Avatar
    After ICS I downloaded the new LTE on/off link and I think I may have accidentally hit something. My phone will not go to LTE when I select any of the LTE network options. It works perfectly fine on 3g, but when I am trying to stream a video I would prefer to be able to use 4G. Please help me
    07-16-2012 11:03 PM
  2. gymgal1951's Avatar
    A link or an app? I use thunderbolt 3g 4g toggle app from google play. It works good for me.

    Sent from my DROID RAZR using Android Central Forums
    07-17-2012 10:13 AM
  3. bradenfontaine's Avatar
    are you rooted?
    07-17-2012 01:16 PM
  4. rdmartin1's Avatar
    Not rooted. The Thunderbolt one didn't work after ICS. The new one has an icon that is a gray circle with a red lightning bolt with LTE OnOff written under it.
    07-17-2012 03:36 PM
  5. bradenfontaine's Avatar
    email the dev. tell him whats up. see what he says. if no hope then come back here and i might MAYBE might be able to help MAYBE.
    07-17-2012 03:46 PM
  6. dj hidroid's Avatar
    After ICS I downloaded the new LTE on/off link and I think I may have accidentally hit something. My phone will not go to LTE when I select any of the LTE network options. It works perfectly fine on 3g, but when I am trying to stream a video I would prefer to be able to use 4G. Please help me
    It's possible that you lte micro sim card is bad. Try popping it in and out with the phone powered off and if your problem persists call and get a new sim. Also call Vzw to check and see if there is an lte outage in your area because it has happened quite frequently in the last 6 months. I'd also uninstall the lte toggle and then do a power cycle. I use a 4g toggle that is just a shortcut to the data menu and it gives me quick access to enable or disable data if I'm on wi-fi or get to the network options.
    bradenfontaine likes this.
    07-17-2012 04:09 PM
  7. Optid's Avatar
    It's possible that you lte micro sim card is bad. Try popping it in and out with the phone powered off and if your problem persists call and get a new sim. Also call Vzw to check and see if there is an lte outage in your area because it has happened quite frequently in the last 6 months. I'd also uninstall the lte toggle and then do a power cycle. I use a 4g toggle that is just a shortcut to the data menu and it gives me quick access to enable or disable data if I'm on wi-fi or get to the network options.
    Try doing a hard reboot of your phone. (hold power button and volume down button at same time.)

    Sent from my DROID RAZR MAXX using Tapatalk 2
    07-17-2012 04:50 PM
  8. anthony2558's Avatar
    Could be a SIM card like said before. Did you happen to check what band was selected on the phone itself? Menu> system settings> more> mobile networks. One time mine got stuck in "CDMA only" even after using a app to toggle it. I actually had to go into the mobile networks area and change it manually.

    You should be selecting CDMA/LTE/EvDo in the app's settings. Hard reset should fix this as also stated before.
    07-17-2012 07:13 PM
  9. rdmartin1's Avatar
    nothing worked. I ended up doing a full data wipe and that cured it.
    07-23-2012 12:13 AM
  10. tybo85's Avatar
    I had the same problem, I actually was able to fix it by going into the phone settings and selecting LTE/CDMA in the networks part. It would swith to CDMA only in the switch perfect but wouldnt turn the LTE back on from within the switch

    Sent from my DROID RAZR using Android Central Forums
    ikey78 likes this.
    07-23-2012 09:22 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD