Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 9 of 9
Like Tree2Likes
  • 1 Post By carracerz14
  • 1 Post By B. Diddy
  1. Thread Author  Thread Author    #1  
    omie19's Avatar

    Posts
    57 Posts
    ROM
    all stock

    Default Alpine INA-W900BT Pairing

    hey guys an gals i just bought a new radio and i installed it but i cant get the phone to cvonnect to it. anyone have any ideas on how i can get it to work
  2. #2  

    Default Re: Alpine INA-W900BT Pairing

    Need more details. Does the Alpine head unit have a switch to turn Bluetooth on, or is it always on? Make sure both the head unit and your phone have BT turned on. Then go to your phone's Settings, and tap Bluetooth (the word, not the switch). See if the Alpine shows up in the list--if it doesn't, tap "Search for Devices" at the bottom of the screen.
  3. #3  
    carracerz14's Avatar

    Posts
    1,391 Posts
    ROM
    Arctic HD

    Default

    Check the owners manual for the head unit. There should be instructions on how to turn on bt, and if there is a certain pass code you need it should tell you.
    But yes more info would be great. I. E. What happens when you try to pair etc

    Sent from my RAZR MAXXIMUS
    fatboy97 likes this.
  4. Thread Author  Thread Author    #4  
    omie19's Avatar

    Posts
    57 Posts
    ROM
    all stock

    Default Re: Alpine INA-W900BT Pairing

    yea i turned it on it keeps telling me that the pairing has failed
  5. #5  

    Default Re: Alpine INA-W900BT Pairing

    1. Turned which one on?
    2. What told you the pairing failed, the phone or the head unit?
    3. At any point, were you prompted to enter a passcode?

    Need more details if you want helpful advice.
    carracerz14 likes this.
  6. #6  

    Default

    Did you RTFU? You may have but did not indicate. Also, as has been asked more than once, what exactly did you do? My rarz is incredible but the Crystal ball also would not load. Lol.

    Sent from my DROID RAZR
  7. #7  

    Default

    With that said, apparently some devices can't pair with razor, see post via Infiniti.

    Sent from my DROID RAZR
  8. Thread Author  Thread Author    #8  
    omie19's Avatar

    Posts
    57 Posts
    ROM
    all stock

    Default Re: Alpine INA-W900BT Pairing

    I apologize i havent been on because of work. I have turned on the bluetooth on the radio and on the razr maxx as well. My HTC Rezound connected flawlessly but the maxx wont. On the rezound it gave me the device name and on the Maxx, it gave me the device id and no name for it.

    but to answer B. Diddy's questions:
    1.They both are turned on and the alpine unit is in pairing mode automatically once the vehicle is turned on.
    2.The Maxx is the one that is saying that the pairing failed.
    3. I was never prompted to enter a passcode on the maxx or even on the radio.

    And I dont know what RTFU is. Sorry iresq
  9. #9  

    Default Re: Alpine INA-W900BT Pairing

    Unfortunately, not all Bluetooth devices are compatible with each other, and that may be what you're dealing with. A quick Google search came up with another person with a Honda Pilot (unless that was you) who is also having problems with the same unit and same phone. I looked at Alpine's website, but they don't have a list of compatible phones--the manual only says that some devices may be incompatible.
    Thanked by:
    omie19 

Posting Permissions