07-25-2016 01:19 PM
234 12345 ...
tools
  1. carracerz14's Avatar
    It's over a gig, so yea it normally takes a while.

    For your error I would uninstall the drivers, restart your pc. And then re install them and see if it works

    Sent from my RAZR MAXXIMUS
    bradenfontaine and saichick04 like this.
    09-29-2012 04:22 PM
  2. bradenfontaine's Avatar
    It took an hour. Now I downloaded the drivers first. I connect my phone and run the utility press 2 but it gives me an adb error over and over and then goes back to the batman screen USB debugging checked.. connected as a media device... what am I missing?
    Did you unzip the file that you downloaded? the utility comes in a zip file. make a separate folder maybe on your desktop and unzip all of the items into that folder and then run the utility from there.

    Sent from my DROID SPYDER using Tapatalk 2
    09-29-2012 04:25 PM
  3. saichick04's Avatar
    I did unzip. Placed the utility on my desktop. I even rebooted my pc right after I downloaded the drivers. Now I'm watching football lol so I'm gonna try again on Sunday!

    Sent from my DROID RAZR using Android Central Forums
    09-29-2012 07:15 PM
  4. carracerz14's Avatar
    Did you download the right drivers for your pc? 64/32 bit

    Sent from my RAZR MAXXIMUS
    09-29-2012 08:07 PM
  5. mvp4him3's Avatar
    I did unzip. Placed the utility on my desktop. I even rebooted my pc right after I downloaded the drivers. Now I'm watching football lol so I'm gonna try again on Sunday!

    Sent from my DROID RAZR using Android Central Forums
    Did you follow the directions in the OP? lol
    bradenfontaine likes this.
    09-29-2012 10:49 PM
  6. saichick04's Avatar
    I did! 62 bit drivers. I checked my operating system first to be sure. I mean I've rooted phones before so I have no clue why this didn't work for me. I'll give it another go soon. Thanks so much for your help! All of you!

    Sent from my DROID RAZR using Android Central Forums
    bradenfontaine likes this.
    09-30-2012 01:16 AM
  7. durango992007's Avatar
    So, here's a question. I'm actually wanting to unrom my phone and go back to stock to get my contacts. Gmail is being a pain and not letting me do it through Verizon, so I'm thinking of finding a different way. Anyways, how would I go about doing this? Maybe even try out some different ROM's that I find interesting.
    09-30-2012 02:42 AM
  8. carracerz14's Avatar
    Are your contacts backed up with Google? If not then you need a rom that is based off motoblur otherwise you won't be able to use backup assistant.

    Did you create a back up before you flashed? If so just restore that.

    If not then you need to use the utility to go back to stock. Directions are in the op.

    Sent from my RAZR MAXXIMUS
    09-30-2012 06:18 AM
  9. dubfish34's Avatar
    Quick question from my noobie self.....I just rooted and flashed the Arctic HD ROM yesterday and ever since I have not been able to sign in to my Google profile in Google maps. I actually use this quite a bit for work and have a lot of locations starred for quick reference on my laptop.

    So, is this is a known issue?......or can I do anything about it?

    Sent from my DROID RAZR using Android Central Forums
    09-30-2012 07:22 AM
  10. dubfish34's Avatar
    Quick question from my noobie self.....I just rooted and flashed the Arctic HD ROM yesterday and ever since I have not been able to sign in to my Google profile in Google maps. I actually use this quite a bit for work and have a lot of locations starred for quick reference on my laptop.

    So, is this is a known issue?......or can I do anything about it?

    Sent from my DROID RAZR using Android Central Forums
    Just looking around a bit.....will clearing the cache help? If so, can I do that with safestrap or do I need to disable it? It says "wipe cache partition" and that just seems more.....permanent. Thanks for any help.

    Sent from my A500 using Android Central Forums
    09-30-2012 07:53 AM
  11. dubfish34's Avatar
    Just looking around a bit.....will clearing the cache help? If so, can I do that with safestrap or do I need to disable it? It says "wipe cache partition" and that just seems more.....permanent. Thanks for any help.

    Sent from my A500 using Android Central Forums
    Ok, figured that out and it didn't work. Gah, frustrated.

    Sent from my A500 using Android Central Forums
    09-30-2012 08:20 AM
  12. bradenfontaine's Avatar
    Ok, figured that out and it didn't work. Gah, frustrated.

    Sent from my A500 using Android Central Forums
    ;-)

    Let's start over. What rom are you using?

    ---------- Post Merged at 11:03 AM ---------- Previous Post was at 11:01 AM ----------

    I did! 62 bit drivers. I checked my operating system first to be sure. I mean I've rooted phones before so I have no clue why this didn't work for me. I'll give it another go soon. Thanks so much for your help! All of you!

    Sent from my DROID RAZR using Android Central Forums
    What's the verdict?
    09-30-2012 10:03 AM
  13. saichick04's Avatar
    ;-)

    Let's start over. What rom are you using?

    ---------- Post Merged at 11:03 AM ---------- Previous Post was at 11:01 AM ----------



    What's the verdict?
    I'm awake! So I'm trying it again. Just uninstalled the drivers and rebooted my computer. I am going to install the drivers listed in the OP. I don't need to install the ones in the utility correct? I'll try that and report back.
    09-30-2012 10:39 AM
  14. bradenfontaine's Avatar
    Use the link in the OP.

    Sent from my DROID SPYDER using Tapatalk 2
    09-30-2012 10:56 AM
  15. saichick04's Avatar
    Installed the drivers in the OP. Rebooted.. connected my phone, all the drivers installed... Opened the utility pressed option 2. Made sure everything was good, pressed enter and bam same adb is not recognized as an internal or external command. I have no clue what I could be doing wrong. I mean it all sounds too simple.
    09-30-2012 11:00 AM
  16. dubfish34's Avatar
    Arctic HD. Super sexy and fluid. Everything is working fine except Google Maps not signing in. I cleared the cache and have performed several reboots since install. I must be missing something.....

    Sent from my A500 using Android Central Forums
    09-30-2012 11:00 AM
  17. saichick04's Avatar
    Got it! I"m an *****. You know how you said place the utility on your desktop for easier access later? Well... I moved the damn then instead of making a shortcut therefore the adb was in the huge file! Not chilling on the desktop w the utility.. I broke the path between the utility and the abd other stuff needed. Now I'm rooted! Glad I didn't give up ha. And thanks everyone for your help and patience. Now to install safestrap and ARCTIC HD!
    09-30-2012 11:23 AM
  18. bradenfontaine's Avatar
    Arctic HD. Super sexy and fluid. Everything is working fine except Google Maps not signing in. I cleared the cache and have performed several reboots since install. I must be missing something.....

    Sent from my A500 using Android Central Forums
    What error are you getting?

    Sent from my DROID SPYDER using Tapatalk 2
    dubfish34 likes this.
    09-30-2012 11:25 AM
  19. bradenfontaine's Avatar
    Got it! I"m an *****. You know how you said place the utility on your desktop for easier access later? Well... I moved the damn then instead of making a shortcut therefore the adb was in the huge file! Not chilling on the desktop w the utility.. I broke the path between the utility and the abd other stuff needed. Now I'm rooted! Glad I didn't give up ha. And thanks everyone for your help and patience. Now to install safestrap and ARCTIC HD!
    I'm glad you didn't give up it is hard to try to diagnose issues on this end at times guys so patience is a must! I'll do anything I can to help whoever i can.

    Sent from my DROID SPYDER using Tapatalk 2
    09-30-2012 11:27 AM
  20. dubfish34's Avatar
    What error are you getting?

    Sent from my DROID SPYDER using Tapatalk 2
    I just went to get a screen grab for you and oddly, it finally decided to log in. Braden, your power works in mysterious ways. Thanks :beer:

    Anyway, I think the error message was just a generic "unable to sign in" overlaid right onto the maps app.



    Sent from my DROID RAZR using Android Central Forums
    Attached Thumbnails How to Root, Install Safestrap, and custom ROMs-uploadfromtaptalk1349022893413.jpg  
    bradenfontaine likes this.
    09-30-2012 11:36 AM
  21. bradenfontaine's Avatar
    Just for sh!ts and giggles go into your settings in Maps and to through them one by one to see if anything looks wrong. Honestly it could have just been a temporary glitch with the Google servers buddy. Please keep me updated on your experience.



    Sent from my DROID SPYDER using Tapatalk 2
    09-30-2012 12:02 PM
  22. durango992007's Avatar
    Are your contacts backed up with Google? If not then you need a rom that is based off motoblur otherwise you won't be able to use backup assistant.

    Did you create a back up before you flashed? If so just restore that.

    If not then you need to use the utility to go back to stock. Directions are in the op.

    Sent from my RAZR MAXXIMUS
    I honestly thought I did well before I rooted, but apparently not. I also did not create a back up

    Anyways, I think I'm stuck. Every time I go into AP Fastboot, it stays on one screen, which, I'm guessing, is the main screen for AP Fastboot. Says battery OK and all that. It also says device is locked. If you need a pic of what I'm talking about I can get one.
    09-30-2012 12:40 PM
  23. dubfish34's Avatar
    Nothing out of the ordinary for having to essentially turn it on again for the first time. Traffic was selected as one of the layers which I found a little odd, but that's it. Otherwise, just been busy enjoying this sexy *** ROM and exploring what I can now do with root access.


    Sent from my A500 using Android Central Forums
    bradenfontaine likes this.
    09-30-2012 12:52 PM
  24. bradenfontaine's Avatar
    I honestly thought I did well before I rooted, but apparently not. I also did not create a back up

    Anyways, I think I'm stuck. Every time I go into AP Fastboot, it stays on one screen, which, I'm guessing, is the main screen for AP Fastboot. Says battery OK and all that. It also says device is locked. If you need a pic of what I'm talking about I can get one.
    From there just use option 1 in matts utility to go back to stock.

    Using my Kindle Fire breathing CM9
    durango992007 likes this.
    09-30-2012 01:37 PM
  25. bradenfontaine's Avatar
    Nothing out of the ordinary for having to essentially turn it on again for the first time. Traffic was selected as one of the layers which I found a little odd, but that's it. Otherwise, just been busy enjoying this sexy *** ROM and exploring what I can now do with root access.


    Sent from my A500 using Android Central Forums
    Sounds like just a temporary glitch. Let us know if it happens again.

    Using my Kindle Fire breathing CM9
    dubfish34 likes this.
    09-30-2012 01:38 PM
234 12345 ...

Similar Threads

  1. How to root the Ally, and flash a Rom. [***** proof]
    By igotsanevo4g in forum LG Ally
    Replies: 25
    Last Post: 01-06-2015, 08:17 AM
  2. How to Root and install custom rom EASY
    By buzzz902 in forum Motorola Backflip Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 4
    Last Post: 07-12-2013, 11:08 PM
  3. [How-To] Root the Droid X2 (shipped ROM)
    By Jerry Hildenbrand in forum Motorola Droid X2 Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 26
    Last Post: 05-21-2012, 01:04 PM
  4. How To Disable Ad Blocking In Custom Roms
    By seraphim5 in forum LG Optimus S Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 3
    Last Post: 05-11-2011, 09:06 PM
  5. How to fix Swype issues and Froyo ROMs.
    By Qazme in forum Incredible Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 4
    Last Post: 09-01-2010, 07:42 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD