1. Sandylove's Avatar
    I have a new problem now, Saturday I noticed up in notification bar at top a grey arrow pointing up so I open notifications and it says 6 items waiting to upload and under that it says Remotr device offline. I tried turning phone off and on turning on computer and checking all settings on phone and PC and cannot figure out what it is and cant get it off notifications bar either.Help
    04-16-2012 06:40 AM
  2. paul-c's Avatar
    I had the same issue recently. It was pictures that I had taken that wanted to upload to MotoCast. They wouldn't upload until I connected to wi-fi. Even after I did, it took a little while before it kicked in and worked.
    04-16-2012 04:11 PM
  3. Sandylove's Avatar
    I tried that keeping WIFI on for a couple hours and keeping computer on and nothing has happened.
    04-17-2012 06:37 AM
  4. paul-c's Avatar
    Unfortunately all I can tell you is be patient and it will eventually work. The icon stayed on my phone for over a day last time I ran into that issue. I just had to wait it out. Cold comfort, I know. Maybe rebooting the phone will speed things along. Worth a shot.
    Sandylove likes this.
    04-17-2012 02:09 PM
  5. jahciple's Avatar
    have you tried killing the app from the task manager?

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
    04-17-2012 06:49 PM
  6. Sandylove's Avatar
    have you tried killing the app from the task manager?

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
    What app might that be? I went into manage apps and went to close Motocast but it said something like it could mess with other things. I'm not trying to upload anything and now it says 7 items waiting to be uploaded. A device is not connected below that message so turned on PC and put phone on wifi for two hours and still there
    04-17-2012 07:12 PM
  7. AlphaTango414's Avatar
    What app might that be? I went into manage apps and went to close Motocast but it said something like it could mess with other things. I'm not trying to upload anything and now it says 7 items waiting to be uploaded. A device is not connected below that message so turned on PC and put phone on wifi for two hours and still there
    It's a general warning saying if you force close this it might have negative side affects to how your phone will react. Usually it won't do anything and some times it might make something else fc. Its not going to mess your phone up. At most it will just put you in a position where you have to reboot your phone. I suggest going in and fc it and see if that helps. Still doesn't work try clearing data.

    Sent from my Eclipsed Droid RAZR via Tapatalk II
    04-17-2012 08:39 PM
  8. jahciple's Avatar
    What app might that be? I went into manage apps and went to close Motocast but it said something like it could mess with other things. I'm not trying to upload anything and now it says 7 items waiting to be uploaded. A device is not connected below that message so turned on PC and put phone on wifi for two hours and still there
    don't know, i never had that happen to me.

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
    04-17-2012 09:05 PM
  9. dhendriksen's Avatar
    It's Dropbox. I bet you're all Dropbox users...yes?

    It automatically uploads your pictures to Dropbox. Tell Dropbox to upload over cellular, or turn that feature off, and you'll be good.

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
    04-18-2012 07:26 PM
  10. paul-c's Avatar
    I believe it's MotoCast.
    roachman55 likes this.
    04-18-2012 07:28 PM
  11. Sandylove's Avatar
    I believe it's MotoCast.
    I think it is Motocast too and removed off PC now trying to get it off phone and maybe try again in future. Maybe with Ice Cream Sandwich it will work or maybe wont work at all. Thanks again Paul
    04-19-2012 08:06 AM
  12. paul-c's Avatar
    No problem.
    04-19-2012 06:11 PM
  13. tonyhoppe's Avatar
    The files waiting to upload is moto cast. If your host computer is sleeping or not online it has no place to upload too. go to my gallery go to motocast and hit the menu button, there you can turn the automatic upload off if you want
    04-20-2012 05:14 PM
  14. jahoobob's Avatar
    I also experienced this as well as other problems including gps not finding location and the screen not auto-rotating when viewing photos or using the browser. Called VZW and they had me power off, pull my SIM and then replace it and power up. Problems solved. Looks as though the SIM pull replaces the battery pull on phones with non-replaceable batteries.

    BTW I had my phone in my house on wi-fi for almost 2 days except for a few short outings.
    DAVburns808 likes this.
    04-23-2012 12:33 AM
  15. Sandylove's Avatar
    The files waiting to upload is moto cast. If your host computer is sleeping or not online it has no place to upload too. go to my gallery go to motocast and hit the menu button, there you can turn the automatic upload off if you want
    Computer was on and tried it with WIFI and 4G for hours and nothing. When it was workig my computer didn't have to be on, I could be out for the day and sending pics via quick upload and when got home they were in my email ready for downloading. Thank you
    04-23-2012 08:42 AM
  16. Sandylove's Avatar
    I also experienced this as well as other problems including gps not finding location and the screen not auto-rotating when viewing photos or using the browser. Called VZW and they had me power off, pull my SIM and then replace it and power up. Problems solved. Looks as though the SIM pull replaces the battery pull on phones with non-replaceable batteries.

    BTW I had my phone in my house on wi-fi for almost 2 days except for a few short outings.
    Well thank you that is first time I heard of that one so I will try it. Have a nice day
    04-23-2012 08:44 AM
  17. italo barone's Avatar
    I figured it out, sandylove. go to:
    "my gallery" app,
    settings,
    motocast settings,
    motocast auto upload settings,
    motocast auto upload and uncheck it to disable auto upload.
    06-28-2012 11:54 PM
  18. kickerdude85's Avatar
    I recently formatted my computer and when i reinstalled motocast the pictures would not upload and they would be waiting. TO FIX THIS you have to go to camera then settings, motocast auto upload, motocast auto upload settings. there you can turn off auto upload or select which computer to upload to. Hope this helps.
    lowboydrvr likes this.
    07-26-2012 11:17 PM
  19. BMGRAHAM's Avatar
    In my case it turned out that when I looked at my devices in Motocast on my PC, my home PC was shown twice, once as online, once as not - I moved the slider to hide the offline one. That actually was not the problem. The problem was in Autobackup settings, the wrong device was selected.
    05-09-2014 06:15 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD