1. mannyvigi1985's Avatar
    Guys I need some help. I purchase the 3500 mah battery it was working great. However my phone was not getting 4G and Sprint recommended I do a factory reset and since then my batter sucks I cannot even get half day.

    I need help
    10-20-2010 03:50 PM
  2. 2CupsWithString's Avatar
    Are you rooted?
    10-20-2010 04:22 PM
  3. He123321's Avatar
    Have you contacted the manufacture to see if they have come across such an issue in the past? Give them a call, and see what they have to say.
    10-20-2010 04:28 PM
  4. eye4ni's Avatar
    Maybe you need to calibrate the battery again? You know, charge, unplug, plug back in till light turns green, repeat 100 times...
    10-20-2010 04:29 PM
  5. MikeBinOK's Avatar
    Did you have 4G before you installed the 3500 battery?
    10-20-2010 06:23 PM
  6. mannyvigi1985's Avatar
    No my EVO is not rooted and the manufacture has not seen this problem. and no my 4g is still not working
    10-20-2010 07:30 PM
  7. mannyvigi1985's Avatar
    Not rooted
    10-20-2010 07:41 PM
  8. geekaren's Avatar
    No my EVO is not rooted and the manufacture has not seen this problem. and no my 4g is still not working
    And you are *sure* you're in a 4g covered area, right?

    The reason I ask: I near live a 4g area but there is not 4g in my neighborhood. If I set my phone to 4g while at home, it indicates "scanning" and my battery is depleted quickly.

    Otherwise...
    If you are experiencing fast battery drain with 4g turned *off*, I'd suggest doing another factory reset -- you'll lose your data but otherwise it can't hurt.
    10-21-2010 05:45 AM
  9. IIJBII's Avatar
    Guys I need some help. I purchase the 3500 mah battery it was working great. However my phone was not getting 4G and Sprint recommended I do a factory reset and since then my batter sucks I cannot even get half day.

    I need help
    mannyvivil1985 - Have you setup your phone exactly how it was before the wipe (Sync settings, email, etc.)?

    Were you using any apps to manage the battery use?

    What was your use of the device and batter life like before the wipe? What is it now?

    Also, many folks have mentioned if you are using 4G it does seem to drain the battery faster. Not sure if you are using 4G or turning it off when you're not using it?

    Based on what you said I would suspect/guess its the device (or a setting) that's different not the battery. As you mentioned the battery was working great before the wipe which tells us nothing really changed with the battery, but rather the phone. This is just a guess based on what you mentioned.

    Please keep us posted. I also have the Seido Innocell 3500mAH battery and haven't had any issues. I've not done a wipe to see if it changes anything but performance all around seems pretty good.
    10-21-2010 05:55 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD