Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 13 of 13
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default Anyone else having Swype issues with Froyo?

    Since installing Froyo, my Swype keyboard just randomly decides to stop working sometimes. Reboot (even removing the battery) doesn't fix it. I've already had to uninstall it and reinstall it 3 times to get it working again. One more time and I'm giving up on it until the next beta update.
  2. #2  

    Default

    Well, it does need to be reinstalled each time we get an OS update. But yeah, It's started acting up somewhere around version FRF72. Audio feedback would randomly not work, and one time it force closed on me.

    I've uninstalled Swype pending an update from them to work out the kinks.
  3. Thread Author  Thread Author    #3  

    Default

    This is more than just uninstalling and re-installing after each update. I've done that. But I've uninstalled it and reinstalled it once every day since I went to Froyo it seems. It just stops working. When I press anything on the keyboard the whole keyboard will just get a blue border and not register any key presses.
  4. #4  
    melman23's Avatar

    Posts
    16 Posts
    Global Posts
    18 Global Posts

    Default

    Try this... I went into:
    settings > language and keyboard > swype settings > tutorial

    Practice swype typing for a little bit, then exit out using the back arrow soft key

    Ever since doing that, I've been swyping since.

    Good luck
  5. #5  

    Default

    Try this... I went into:
    settings > language and keyboard > swype settings > tutorial

    Practice swype typing for a little bit, then exit out using the back arrow soft key

    Ever since doing that, I've been swyping since.

    Good luck
    I've tried the tutorial and it cannot even complete the tutorial. It gets stuck after trying to swype, "swype is simple." After it swypes "swype" the error sound effect goes off and the text box is outlined in blue.

    Tried send a message after using swype and it was a no go. I've uninstalled it plenty of times too and nothing...I guess we gotta wait for an update. I hope it's soon.
    yEzZiR! - samsung n400 w/camera > Sanyo mm7400 > Sanyo VM4500> Samsung Instinks > Palm pre > HTC EVO 4g
    jeravicious.wordpress.com
  6. #6  
    rugmankc's Avatar

    Posts
    60 Posts
    Global Posts
    53 Global Posts

    Default

    Where are you reinstalling it from?

    If you haven't, try redownloading it from the email they sent you with their link.

    I have had zero problems.




    Ken
    Phones Owned: Nokia 6200; Nokia 6126 2ea; BB 8700g; BB 8900; Nexus One-Rooted, HTC One S rooted, Samsung Galaxy S4 rooted; Carrier AT&T--
  7. #7  

    Default

    ohh.. Not at all.. I am using swype with froyo since long time.. no issue at all.
    Game on James Bond 007 on Xbox 007
  8. #8  
    Argent's Avatar

    Posts
    611 Posts
    ROM
    BAMF Rezound ICS v0.6

    Default

    I've had the same issues with Swype and FroYo on my Incredible FYI
    ~Paul
    HTC ReZound
    HP Touchpad w/ CM7 Alpha 3
    Vignette (The BEST camera app) review
  9. #9  
    Ziptied's Avatar
    Your Resident Googler

    Posts
    536 Posts
    Global Posts
    768 Global Posts
    ROM
    Stock

    Default

    A co-worker said his evo is acting up with froyo and swype as well.
  10. #10  

    Default

    Same here. Droid Incredible, 2.2, rooted. Installed many times and just traces on the keyboard and then the error sound.

    Swype 1.56.30.7625.t100 downloaded 9-2-2010 from my beta email.
  11. #11  

    Default

    I have also had problems with the Froyo/Swype combination too...

    Here is the solution that I have found works when Swype seems to become unresponsive:
    • Go to Android Setup and disable Swype
    • Go to any editor so that you can type something
    • Type something with the normal keyboard
    • Go back into the Android Setup and re-enable Swype
    • Go to any editor and press and hold to choose Swype as input method again
    • Everything works until it goes wrong
  12. #12  
    Doug B's Avatar

    Posts
    134 Posts
    Global Posts
    146 Global Posts

    Default

    I never had a problem with my Nexus One. I did have it stop working once on my Evo. I switched keyboards and then back to Swype and it started working again.
  13. #13  

    Default

    No issues here. Happily swyping on my Nexus One

    [that being said, it would be nice if they improved the "standard typing" on swype. The "swyping" works well... but I have always hated it if I need to manually correct a word ]
    It's not who I am underneath, but what I do that defines me

Posting Permissions