Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 15 of 15
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default Missing Users Option Under Settings

    Hey guys. I just got a new Nexus 10. I am looking to set up multiple user accounts for it, but when I go to Settings -> Device, there is not an option for users. I've seen screenshots where it should be, but it's not there. I ran the latest updates and verified it has Android 4.2.

    Do I need to do something first? Am I missing something?
  2. #2  

    Default Re: Missing Users Option Under Settings

    post a screenshot of settings page.
  3. Thread Author  Thread Author    #3  

    Default Re: Missing Users Option Under Settings

    Here's a screen shot
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Missing Users Option Under Settings-screenshot_2013-01-09-22-01-55.jpg  
  4. #4  

    Default Re: Missing Users Option Under Settings

    Weird, is your Google account setup? I see Facebook, it's below that if so.
  5. #5  
    Evilnut's Avatar

    Posts
    351 Posts
    Global Posts
    352 Global Posts
    ROM
    Stock

    Default Re: Missing Users Option Under Settings

    You are on 4.2, you should be on 4.2.1. Check for an update.
    Tim
    Droid 4
    Nexus 10
    Lapdock 500 Pro
  6. #6  
    goelz83's Avatar

    Posts
    135 Posts
    Global Posts
    174 Global Posts

    Default Re: Missing Users Option Under Settings

    Quote Originally Posted by Evilnut View Post
    You are on 4.2, you should be on 4.2.1. Check for an update.
    This is the correct answer. You have to update the tablet to 4.2.1 to get multiple user access.
  7. #7  

    Default Re: Missing Users Option Under Settings

    Well that was my initial reaction but multiple users was introduced in 4.2, no? 4.2.1 was pushed for the "December" fix, I thought.
  8. #8  

    Default Re: Missing Users Option Under Settings

    Quote Originally Posted by ShanMan14 View Post
    Well that was my initial reaction but multiple users was introduced in 4.2, no? 4.2.1 was pushed for the "December" fix, I thought.
    you are right 4.2.1 was just to fix december bug and enabled some controller function.

    4.2 with older build number didn't enable multiuser. later Google released the same 4.2 with a new build and that enabled multi user.

    so to OP. update to latest version
  9. #9  

    Default Re: Missing Users Option Under Settings

    JVP15P is OP's build which is still 4.2

    JOP40C is the latest 4.2 build which enabled multiuser

    not sure about the build number of 4.2.1
  10. #10  

    Default Re: Missing Users Option Under Settings

    Ok, I'm on JOP40C so that makes sense. I see OP is on JVP15P.
  11. Thread Author  Thread Author    #11  

    Default Re: Missing Users Option Under Settings

    Quote Originally Posted by still1 View Post
    JVP15P is OP's build which is still 4.2

    JOP40C is the latest 4.2 build which enabled multiuser

    not sure about the build number of 4.2.1
    Thanks still1. I'm sure that's it.

    Now this turns into a new question. I ran a system update when I first got it, and it said it was updating to 4.2.1.
    Now when I run system updates it says I am up to date. Anything I should try?
  12. #12  
    RonD's Avatar

    Posts
    130 Posts
    Global Posts
    132 Global Posts

    Default Re: Missing Users Option Under Settings

    See this thread for someone else with the same problem. http://forums.androidcentral.com/goo...ml#post2492205 The OP in that thread hasn't replied back if the fix worked or not, but I assume it did. Maybe you could message the OP and see if all is well.
  13. #13  
    RonD's Avatar

    Posts
    130 Posts
    Global Posts
    132 Global Posts

    Default Re: Missing Users Option Under Settings

  14. #14  

    Default Re: Missing Users Option Under Settings

    Quote Originally Posted by taurin View Post
    Thanks still1. I'm sure that's it.

    Now this turns into a new question. I ran a system update when I first got it, and it said it was updating to 4.2.1.
    Now when I run system updates it says I am up to date. Anything I should try?
    whats your build number now?
  15. Thread Author  Thread Author    #15  

    Default Re: Missing Users Option Under Settings

    I had to restore the tablet, but after that I was able to successfully install the update and I'm working just fine. Build number is JOP40D

    IMPORTANT NOTE FOR ANYONE DOING THIS: After the tablet was wiped, I immediately tried to install an update. It said I was up to date and this worried me. After about 5 minutes I got a notification informing me the update had been downloaded and was ready to install. Just so you don't worry like I did.

Similar Threads

  1. Is the tethering option under settings from vzw?
    By Xterror in forum Verizon Galaxy Nexus Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 2
    Last Post: 08-07-2012, 01:31 PM
  2. did i miss the option in setting to change font & size?
    By mygt8a4re in forum T-Mobile HTC Sensation
    Replies: 3
    Last Post: 07-12-2011, 08:13 PM
  3. activation option in settings.
    By m3lover1 in forum Motorola Xoom
    Replies: 10
    Last Post: 02-26-2011, 11:37 AM
  4. no more privacy tab under settings
    By rem_kujawa in forum HTC EVO 4G
    Replies: 8
    Last Post: 08-10-2010, 11:07 PM
  5. New Android User Question - Widget Settings? (and folder locations)
    By DroidGnome in forum General Help and How To
    Replies: 2
    Last Post: 07-25-2010, 09:53 PM

Posting Permissions