06-04-2015 08:58 AM
70 123
tools
  1. JABacchetta's Avatar
    It looks like ever since using the Nexus 5 I've been getting a bunch of missed calls without any sort of notice (i.e. no ringing, and no history of the call). The only way I find out is by getting a voicemail notification shortly after.

    Anyone else having this issue? And if not, anyone have any idea what could possibly be causing this? I've never had this problem before, at least not to my knowledge.
    11-08-2013 08:05 PM
  2. emiller213's Avatar
    I seem to be having the same problem. I also seem to be missing texts as well, which is even more odd.
    11-10-2013 11:18 AM
  3. Infinity's Avatar
    Just happened to me. I even made a few test calls to the phone and it just rang an rang. Phone had 3 bars of signal. I reset the phone and phone rang as it should. Definitely a bug. My phone is still stock (no root or any apps installed from the market).
    emiller213 likes this.
    11-11-2013 02:21 PM
  4. emiller213's Avatar
    Sane here. Reboot seems to resolve issue.
    11-11-2013 02:31 PM
  5. bigmike09890's Avatar
    Which service are you guys on?

    Posted via Android Central App
    11-11-2013 03:51 PM
  6. Infinity's Avatar
    Sprint.
    11-11-2013 03:53 PM
  7. srkmagnus's Avatar
    No problems here. Has anyone with the problem tried a reboot as suggested above to fix the problem?

    Sent from my Nexus 5 using AC Forums mobile app
    11-11-2013 03:54 PM
  8. emiller213's Avatar
    Which service are you guys on?


    Posted via Android Central App
    T-Mobile
    11-11-2013 04:44 PM
  9. Gravymark's Avatar
    I get the same problem. I get a missed call notification then a voicemail. I'm on att and have never had an issue. I've noticed that this happens in various locations so its not just one spot.

    Sent from my Nexus 5 using AC Forums mobile app
    11-11-2013 07:24 PM
  10. Gravymark's Avatar
    I tried multiple reboots and even restored the phone at the store and tried it. Of course it didn't fail at the store but the next day it happened again twice.

    No problems here. Has anyone with the problem tried a reboot as suggested above to fix the problem?

    Sent from my Nexus 5 using AC Forums mobile app


    Sent from my Nexus 5 using AC Forums mobile app
    11-11-2013 07:25 PM
  11. primal5's Avatar
    I'm having the same issues here...

    Posted via Android Central App
    11-12-2013 05:16 PM
  12. Ciege's Avatar
    I'm having the same issue. On Sprint also.
    I've disabled LTE on the N5 yesterday and all calls have come through today as expected (every test I've done plus random other calls). I still have not seen a VM indicator yet though.
    11-12-2013 05:23 PM
  13. emiller213's Avatar
    As info:

    I have turned in a trouble ticket with google support regarding this issue. I'll let you guys know what transpires.

    -Eric
    11-13-2013 01:56 PM
  14. petaf's Avatar
    It looks like ever since using the Nexus 5 I've been getting a bunch of missed calls without any sort of notice (i.e. no ringing, and no history of the call). The only way I find out is by getting a voicemail notification shortly after.

    Anyone else having this issue? And if not, anyone have any idea what could possibly be causing this? I've never had this problem before, at least not to my knowledge.
    I'm on at&t. Yesterday I was out and couldn't make a call. I had to reboot.

    Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
    mainevent3405#AC likes this.
    11-13-2013 02:07 PM
  15. Ciege's Avatar
    I'm having the same issue. On Sprint also.
    I've disabled LTE on the N5 yesterday and all calls have come through today as expected (every test I've done plus random other calls). I still have not seen a VM indicator yet though.
    Day 2 of having LTE disabled and I am still getting phone calls coming through.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    11-13-2013 02:25 PM
  16. Infinity's Avatar
    Just had this happen again. I filmed it and will upload it to youtube shortly. One thing I noticed that's odd is that when this occurs you can make calls just fine, but when someone calls you the phone doesn't realize a call is coming in (no ring, no missed call notification). Reboot the phone and calls come through just fine. Definitely a bug.

    11-14-2013 11:01 AM
  17. JABacchetta's Avatar
    Should we assume this will be fixed with a near-future software update?

    I'm not sure if I'm still having the same problem because there's really no way to find out unless I get a voicemail.
    11-18-2013 04:05 AM
  18. tmx31415's Avatar
    I'm on At&t in Detroit and having the same issue with missed calls or a call coming in and the phone not ringing with the volume all the way up.
    11-18-2013 05:21 AM
  19. Voltan89's Avatar
    Same issue, T-Mobile for me. Went into T-Mobile, they gave me a new sim, worked good for an hour, then I turned WiFi on, had my sister call me and nothing came through, but then I was able to place a call. This is also affecting hangouts for me as well, In the morning when I wake up I'll see all my email, but no calls or messages, so i reboot and then all of a sudden I'll get like 10 sms from hangouts. I'm assuming it's a bug and not the service, right? I just switched to T-Mobile so I want to be sure.
    11-18-2013 08:03 PM
  20. Jeparisoe's Avatar
    I'm on Sprint, and I am also having this issue on and off. It is weird, I get calls and then miss some. Most of the missed calls are from my girlfriend who is with AT&T, but she is also the one who calls me the most, so that could be why. I don't realize I've missed any calls until she texts me and said she called, then I look at my Google voice and it shows I missed them. Not one ring, and not a notification in the phone app.
    11-18-2013 08:45 PM
  21. booger_bike's Avatar
    I am having the exact same problem and so is my wife. We both switched 2 weeks ago and noticed the issue immediately. We get mysterious voicemails without missed calls. Last night my wife had 5 texts and 3 voicemails all come through at 1 in the morning after the phone found the network again. I have moved my phone back to 3g and it appears the problem has gone away. We use T-Mobile and I was considering changing because of this and other issues with them, however, now that I hear the issue is carrier agnostic I will not change. I will go ahead and put a ticket in with google as well, I already put 2 in with T-Mobile. I think our best bet of getting this fixed is to bombard google with tickets on the issue!!
    11-25-2013 06:52 AM
  22. wkej8's Avatar
    Exactly the same issue with both my N5s mine and my wife's . Missed calls and delayed massages. Gonna call google tommorow.
    there is post about this issue on xda

    [Q] Nexus 5 - Delayed Texts and Missed Calls - xda-developers

    and google groups

    http://productforums.google.com/foru...ts/-9McJ7Npk2U
    11-25-2013 11:04 PM
  23. Teejai80's Avatar
    Hmmmm I was having this issue too, Telstra Australia. New phone on the way due to another issue. Anyone tried another rom?

    Posted via Android Central App
    11-26-2013 03:25 AM
  24. QWIKSTRIKE's Avatar
    It happens to me and when it does I realize that the phone is locked onto LTE, when a call comes in it is supposed to switch to 1x. The fall back switching on the phone's software is probably the issue on Sprint.
    11-26-2013 06:25 AM
  25. Mooem's Avatar
    I've had this happen once and I'm on AT&T. Although I rarely get any calls (more messaging than anything else), so it's not as concerning to me.
    11-26-2013 06:30 AM
70 123

Similar Threads

  1. Replies: 30
    Last Post: 03-30-2014, 08:57 PM
  2. Nexus 7 2013 wifi problem with bthub5
    By John Dixon1 in forum Google Nexus 7 (2013) Rooting, ROMs, & Hacks
    Replies: 1
    Last Post: 11-27-2013, 04:40 PM
  3. Terrible Image Resolution on Google Play Movies
    By too lame to come up with a good username in forum General News & Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 11-13-2013, 06:17 AM
  4. Google Play certificate failed - Won't open
    By FashEnd in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 2
    Last Post: 11-11-2013, 09:53 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD