1. Jaybotics's Avatar
    Hi all, I just noticed that my auto rotate isn't working anymore. I was using a custom rom, but reverted back to stock just to make sure everything would be alright, but it still isn't working on my stock rom. I downloaded "Phone Tester" from the app store, and when I check to see if it's working, it says that my device has no accelerator, compass, light sensor, etc...

    What's going on here? It was working fine a couple of days ago.

    Edit, when I go to the Phone Tester app, it says that I don't have:

    - Accelerometer
    - Compass
    - Magnetic Field Sensor
    - Proximity Sensor
    - Light Sensor
    - Gyroscope
    - Pressure Sensor
    - Humidity Sensor
    01-13-2014 12:34 AM
  2. yfan's Avatar
    Do you also have the stock kernel or did you change that? If you did, try changing it back to the stock kernel.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    01-13-2014 01:28 AM
  3. Jaybotics's Avatar
    I'm using the Franco kernel at the moment. How do I flash the stock one back without having to wipe my entire phone again?? Also, at one point before I went back to a custom rom I had flashed back the stock rom through the nexus rootkit tool, wouldn't have that flashed the stock kernel back as well?
    01-13-2014 08:06 AM
  4. yfan's Avatar
    I'm using the Franco kernel at the moment. How do I flash the stock one back without having to wipe my entire phone again?? Also, at one point before I went back to a custom rom I had flashed back the stock rom through the nexus rootkit tool, wouldn't have that flashed the stock kernel back as well?
    Not sure if the toolkit would have flashed the stock kernel back. Look on XDA for a copy of the unmodified stock kernel and see if you can flash that. If not, the people at XDA may be better able to help.
    01-13-2014 05:46 PM
  5. Jaybotics's Avatar
    Did that, no go.
    01-13-2014 09:00 PM

Similar Threads

  1. Update didn't fix gps searching during phone call
    By cleankutazn in forum LG Optimus G Pro
    Replies: 2
    Last Post: 02-04-2014, 12:24 AM
  2. Pictures from Windows Phone
    By Samuel Jones in forum AT&T Galaxy S III
    Replies: 1
    Last Post: 01-29-2014, 08:05 PM
  3. Samsung Galaxy S2 GT-I9100M 4.1.2 app problems?
    By wear174 in forum Android 4.1 / 4.2 / 4.3 Jelly Bean
    Replies: 4
    Last Post: 01-13-2014, 03:54 PM
  4. HTC Legend - UK Phone with U.S. Sim
    By Eve85 in forum General Help and How To
    Replies: 2
    Last Post: 01-13-2014, 11:47 AM
  5. How to make my Verizon phone work with AT&T?
    By Marisa S in forum Verizon Samsung Galaxy S4
    Replies: 2
    Last Post: 01-13-2014, 09:55 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD