06-15-2014 08:51 AM
33 12
tools
  1. win465's Avatar
    Hey guys, just wondering with Android 4.4.3 do you see an improvement in reception or did it get worse for you on the Nexus 5?
    06-04-2014 05:03 PM
  2. theduder's Avatar
    Seems fine. Don't know if it's better but it's certainly not worse. I'm on AT&T in the DC metro area.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    06-04-2014 05:20 PM
  3. srkmagnus's Avatar
    I don't see anything different with the radio - but then again, I haven't been paying much attention. Are you hoping for an improvement or the opposite?
    06-04-2014 06:08 PM
  4. B. Diddy's Avatar
    Same number of bars for me. I think the main reception bugfix was supposed to be for reported LTE data dropout.
    06-04-2014 06:30 PM
  5. gidgiddonihah's Avatar
    Better overall and it doesn't want to move to HSPA when in LTE coverage like it did on 4.4, 4.4.1, and 4.4.2. Cell connection dropouts only happen at my house which has really, really bad coverage from AT&T.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    06-04-2014 08:00 PM
  6. win465's Avatar
    I don't see anything different with the radio - but then again, I haven't been paying much attention. Are you hoping for an improvement or the opposite?
    Of course i would want it to be better, i fell it has been the same for me.
    06-04-2014 08:50 PM
  7. jessesmith8888's Avatar
    I have noticed a difference. At work my office is in the basement with poor LTE signal. With 4.4.3 it's not constantly switching 4g back to 3g and then getting stuck looking for signal. It has constant 4G now. (at&t)

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    06-05-2014 08:07 AM
  8. infinitez's Avatar
    Hey guy, my nexus 5 can't get H+ after an update E, 3G, H and LTE only..most of time I'm running 3G mode with H+ but now can't get H+ anymore im on D821 model with KOT49H before, any idea?

    Posted via Android Central App
    06-05-2014 08:17 AM
  9. aboveavg's Avatar
    Seems much worse for me on Tmobile. Down from 3 bars LTE to 1 bar at work

    Update: and now I am teetering on Edge. WTF?

    Update2: Contacted Tmobile and they are doing maintenance in my area so this may be a coincidence.
    06-05-2014 08:28 AM
  10. srkmagnus's Avatar
    Of course i would want it to be better, i fell it has been the same for me.
    Sorry about that - people are often hesitant to update to the latest OS until they know if the update is better or worse all around. Sometimes a radio update can make the experience worse for Users and they'll update the OS but revert the radio back, which is why I asked.
    06-05-2014 10:24 AM
  11. win465's Avatar
    Sorry about that - people are often hesitant to update to the latest OS until they know if the update is better or worse all around. Sometimes a radio update can make the experience worse for Users and they'll update the OS but revert the radio back, which is why I asked.
    Oh i didn't know that, good to know.
    srkmagnus likes this.
    06-05-2014 10:37 AM
  12. gidgiddonihah's Avatar
    Hey guy, my nexus 5 can't get H+ after an update E, 3G, H and LTE only..most of time I'm running 3G mode with H+ but now can't get H+ anymore im on D821 model with KOT49H before, any idea?

    Posted via Android Central App
    The indicator will only ever show an H for H+. Not sure what you mean.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    06-05-2014 10:45 AM
  13. infinitez's Avatar
    The indicator will only ever show an H for H+. Not sure what you mean.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    Hi gidgiddonihah,
    What i mean is i always run on 3G mode daily because LTE signal at my location is not good and i use to get H+ signal connection, now after an update to 4.4.3 the indicator only show H signal sign and always drop to 3G after an update. they are very different speed between H and H+ here..sorry if dont get what i mean..
    06-05-2014 11:53 AM
  14. B. Diddy's Avatar
    What gidgiddonihah (man, that's hard to type!) is saying is that the Nexus 5 only displays an "H," not an "H+" in the notification area. So if I'm on HSPA+, it says "H." Your Nexus 5 actually shows an "H+"?
    06-05-2014 12:45 PM
  15. Axe's Avatar
    I'm pretty sure my N5 occasionally showed "H+" and "H" at different times when trying out the $30 T-Mobile prepaid plan. Unless the update changed all that...
    06-05-2014 01:46 PM
  16. Robbie317's Avatar
    I'm pretty sure my N5 occasionally showed "H+" and "H" at different times when trying out the $30 T-Mobile prepaid plan. Unless the update changed all that...
    I am on T-Mobile and I've never seen H+ only the H but if you go into the phone status when it says H next to the signal bars under Mobile Network Type it will say HSPA+
    06-05-2014 02:00 PM
  17. gidgiddonihah's Avatar
    What gidgiddonihah (man, that's hard to type!) is saying is that the Nexus 5 only displays an "H," not an "H+" in the notification area. So if I'm on HSPA+, it says "H." Your Nexus 5 actually shows an "H+"?
    Yeah, I love it though .

    I'm pretty sure my N5 occasionally showed "H+" and "H" at different times when trying out the $30 T-Mobile prepaid plan. Unless the update changed all that...
    It should never have shown an H+. Android doesn't do this unless you're running a custom ROM that makes the change. Maybe you're going crazy?

    I am on T-Mobile and I've never seen H+ only the H but if you go into the phone status when it says H next to the signal bars under Mobile Network Type it will say HSPA+
    That is how it's supposed to work. If you are on HSPA+ the indicator by the signal bars in the notification tray will show an H. If you are on LTE it will show LTE. If you are connected to a 3G signal it will show a 3G icon. I'm not 100% sure what it does when you are connected to old fashioned HSPA. I don't think U.S. carriers even have towers that have a vanilla HSPA signal. I know I've never been connected to one on AT&T that I know of for the three years I've owned a '4G' smartphone.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    B. Diddy likes this.
    06-05-2014 02:25 PM
  18. truck5067's Avatar
    Noticed poorer signal since upgrade from 4.4.2 to 4.4.3 and in same location.
    06-08-2014 05:51 AM
  19. williamreccles's Avatar
    My signal has been way worse man. My signal is cutting out all of time in places where I used to have great signal(ie work). When my wife's iphone gets better reception that my nexus, you know something is wrong.
    06-09-2014 09:51 AM
  20. PAC757's Avatar
    Noticed poorer signal since upgrade from 4.4.2 to 4.4.3 and in same location.
    Same here same dam spot, same time of day and I have also noticed the phone is having a hard time holding on to LTE, before the 4.4.3 update I honestly do not ever remember it dropping out now it drops down to H and at least 5 times today I looked and there was no data connection icon of any type no H no LTE just signal bars, this really sucks !

    Posted via Android Central App
    06-09-2014 05:37 PM
  21. jvai's Avatar
    i'm in dc with the update, b41 & b26 can't keep their hands off me..

    https://drive.google.com/file/d/0B9o...it?usp=sharing

    https://drive.google.com/file/d/0B9o...it?usp=sharing

    https://drive.google.com/file/d/0B9o...it?usp=sharing


    that's the elusive band 41, that i only got in my bedroom at home one morning at 4am, about 16mb dl.. (i had enabled the extra bands already with my MSL) - Sprint Tri-band activation help? - Pg. 15 | Google Nexus 5 | xda-developers & thought i was smooth sailing..

    come to find out after the 4.4.3 official update, b41 was EVERYWHERE like ghosts.. i took those speed tests walking up 14 street by the tivoli..
    06-10-2014 10:21 AM
  22. mclasser's Avatar
    My signal is the same as before on both 3G and LTE. Guess I'm one of the lucky ones.

    Sent from my Nexus 5 via Android Central App
    06-10-2014 01:22 PM
  23. kd0h's Avatar
    Mine seems to have gotten worse

    Not getting any service in spots service was great and more dropped calls on areas I never had issues in. Also had some Tasker tasks that used cell towers and service to turn on/off Wi-Fi. Worked 100% on 4.4.2 and after the update it works maybe 33% of the time.

    Posted via Android Central App
    06-10-2014 01:41 PM
  24. HBgirl11's Avatar
    Worse. No LTE , no signal bars at all unless I use 1x
    06-10-2014 02:59 PM
  25. dan1431's Avatar
    Since the update LTE on at&t has been strange, at my house I had two bars, (approximately - 106dBms) before 4.4.3 and it is exactly the same post 4.4.3.

    At an intersection in town where LTE was weak (approximately
    -109dBms) my Nexus 5 is dropping down to HSPA+, but not reverting to LTE once I drive about midway to the next intersection where an at&t cell site is located with LTE.

    Not exactly sure what it going, when I was in San Francisco my LTE was all over the place, but I am not familiar with at&t LTE coverage in San Francisco to know if things are different since 4.4.3.

    Dan

    Posted via Android Central App
    06-10-2014 08:39 PM
33 12

Similar Threads

  1. Will LG G2s ever get Android v4.4.3?
    By korab84 in forum LG G2
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2014, 05:52 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 06-05-2014, 08:34 AM
  3. help with playing song once nexus 7 music player
    By bdouglasoz in forum General Help and How To
    Replies: 1
    Last Post: 06-04-2014, 02:15 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD