1. Dragomir Petrov's Avatar
    As others I menage to wipe completly my nexus 7 and now trying to fix it with wug fresh last night and it tok probably around 4 hours to finaly finish unsecesfull and now doing it already more than 3 hours with nexus toolkit and same problem stuck on ,,sending system '' message . What should I do ? Please help !!!!
    04-19-2013 12:57 PM
  2. dark_samus's Avatar
    04-19-2013 07:40 PM
  3. dark_samus's Avatar
    try wiping system first if you know how to use adb and fastboot it's just fastboot erase system then try again if that doesn't work try updating the bootloader if none of this works try booting clockworkmod or twrp boot.img (google for twrp or clockwork for nexus 7) the command to boot it is fastboot boot /path/to/recovery.img of course replacing /path/to/boot.img with the path of the file hope this helps, also you may want to flash the stock rom lol (which will restore /system)
    04-19-2013 07:41 PM
  4. GedBlake's Avatar
    As others I menage to wipe completly my nexus 7 and now trying to fix it with wug fresh last night and it tok probably around 4 hours to finaly finish unsecesfull and now doing it already more than 3 hours with nexus toolkit and same problem stuck on ,,sending system '' message . What should I do ? Please help !!!!
    Shouldn't take that long to flash back to stock... around 10 minutes tops...
    (Although, having said that, I've had my own fair share of problems 'sending system'...)

    Try changing to a different USB port on your PC/Laptop and ensure you're using the original USB cable that shipped with your Nexus 7.

    Rgrds,
    Ged.
    backslashV likes this.
    04-20-2013 02:56 AM
  5. 2defmouze's Avatar
    Read and try following my factory restore guide, stickied on top of this forum.
    04-20-2013 09:07 AM
  6. Saqlain Bazmi's Avatar
    i am stuck on google logo after trying to update to new version 4.3 i have tried everything nothing works nexus root tool kit wont go further than sending system waited for 3 hours still didnt work can anyone help pls????????
    08-01-2013 04:30 PM
  7. Saqlain Bazmi's Avatar
    i am stuck on google logo after trying to update to 4.3 on my nexus 7 tried everything as nexus toolkit i tried to flash stock+unroot it goes on sending system and i waited for 3 hours still didnt work did everything looked on all youtube videos nothing works can u pls help???????????
    08-01-2013 04:34 PM
  8. 2defmouze's Avatar
    i am stuck on google logo after trying to update to 4.3 on my nexus 7 tried everything as nexus toolkit i tried to flash stock+unroot it goes on sending system and i waited for 3 hours still didnt work did everything looked on all youtube videos nothing works can u pls help???????????
    What OS on the computer?

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
    08-01-2013 09:36 PM
  9. Saqlain Bazmi's Avatar
    what is os
    08-02-2013 04:51 AM
  10. Saqlain Bazmi's Avatar
    what is os
    08-02-2013 05:11 AM
  11. Saqlain Bazmi's Avatar
    it is windows 7 i have a nexus 7 wifi and after it fails sending system it says too many links
    08-02-2013 05:32 AM
  12. Rei Shin's Avatar
    Me too (trying to upgrade 4.4.4) was stuck at sending bootload, then sending system, ruined my whole day!!..
    ---> at the end found the solution to be ------- changing a cable!
    Looks like it's some sort of time out issue for connectivity while in bootload state... so my conclusion: try using another USB cable, it's probably going to fix the issue.
    hoipe this helps.
    GedBlake likes this.
    07-04-2014 03:50 AM
  13. Nut Generax's Avatar
    Confirm!!

    I was facing exactly the same problem and it could be solved by CHANGING THE CABLE!!! (I changed from the original one to a Motorola cable).
    GedBlake likes this.
    08-01-2014 04:54 AM

Similar Threads

  1. Stuck on X Screen of Jelly Bean after Trying to flash Rom
    By taraloca in forum Verizon Galaxy Nexus Rooting, ROM's, and Hack's
    Replies: 7
    Last Post: 03-13-2013, 09:04 PM
  2. How to flash stock Rom?
    By vic_singh in forum Samsung Galaxy S3
    Replies: 8
    Last Post: 10-09-2012, 09:15 PM
  3. errors while trying to back up rom
    By viper31573 in forum Thunderbolt Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 3
    Last Post: 09-12-2012, 08:09 PM
  4. Selling my OV and need to flash stock rom.
    By bigbdroid in forum Optimus V Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 15
    Last Post: 12-04-2011, 07:06 PM
  5. trying to flash a rom.. very frustrating. please help.
    By philly in forum Verizon Fascinate Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 6
    Last Post: 12-02-2011, 04:17 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD