Results 1 to 6 of 6
  1. Thread Author  Thread Author    #1  
    VSFe's Avatar

    Posts
    4 Posts

    Default Does not install bootloader for Nexus 7 (2012)!!!!!! help!

    I wanted to install stock rom, So I reboot fastboot, and connected device, and installed file.
    However, When flashing bootloader, it does not proceed any more.
    So, my tablet was brick. What can I do?

    Does not install bootloader for Nexus 7 (2012)!!!!!! help!-1.png
  2. #2  

    Default Re: Dose not install bootloader!!!!!! help!

    Hello,

    Can I ask how you were going about flashing the factory images? Did you use a toolkit or doing it manually via command prompt and fastboot?
    Paul
    Moderator Team Leader @ Android Central





  3. #3  

    Default Re: Dose not install bootloader!!!!!! help!

    This is almost the same problem I'm having. I'm using WUG. I have a Nexus 7 2012 HSPA. I was using 4.2.2 and was trying to flash stock + unroot to 4.4.2 using "NAKASIG-TILAPIA: Android 4.4.2 - Build: KOT49H"

    Should I attempt with the option to "Force Flash Mode"?

    Here is my log/error:

    Code:
    Flash Stock + Unroot...
     ------------------------------------------------------------------
    
    
    erasing 'boot'...
    OKAY [  0.024s]
    finished. total time: 0.025s
    ******** Did you mean to fastboot format this partition?
    erasing 'cache'...
    OKAY [  0.090s]
    finished. total time: 0.090s
    erasing 'recovery'...
    OKAY [  0.025s]
    finished. total time: 0.025s
    ******** Did you mean to fastboot format this partition?
    erasing 'system'...
    OKAY [  0.116s]
    finished. total time: 0.116s
    ******** Did you mean to fastboot format this partition?
    erasing 'userdata'...
    OKAY [  4.941s]
    finished. total time: 4.941s
    
    sending 'bootloader' (3911 KB)...
    OKAY [  0.487s]
    writing 'bootloader'...
    FAILED (remote: (InvalidState))
    finished. total time: 0.724s
    rebooting into bootloader...
    OKAY [  0.020s]
    finished. total time: 0.020s
    
    sending 'radio' (16384 KB)...
    OKAY [  1.971s]
    writing 'radio'...
    OKAY [  1.757s]
    finished. total time: 3.728s
    rebooting into bootloader...
    OKAY [  0.020s]
    finished. total time: 0.020s
    
    archive does not contain 'boot.sig'
    archive does not contain 'recovery.sig'
    archive does not contain 'system.sig'
    --------------------------------------------
    Bootloader Version...: 4.18
    Baseband Version.....: 1231_0.18.0_0409
    Serial Number........: 015d41d859481419
    --------------------------------------------
    checking product...
    OKAY [  0.040s]
    checking version-bootloader...
    FAILED
    
    Device version-bootloader is '4.18'.
    Update requires '4.23'.
    
    finished. total time: 0.200s
    UPDATE: I think I have discovered the problem of having the wrong bootloader img in the update file. I have found the "correct/fixed" bootloader for version 4.23. So, should I just copy and replace the bootloader in C:\Program Files\WugFresh Development\data\Factory_Images\nakasig-kot49h-factory-83d93b5f then flash again?
    Last edited by Louis6507; 01-26-2014 at 05:26 PM.
  4. #4  

    Default Re: Dose not install bootloader!!!!!! help!

    VSFe, if you are using WUG's Nexus Root Toolkit, I can help you. I found a way to solve this problem thanks to help here and over at XDA. Just let me know. ^_^

    The problem is the bootloader img file included from Google is corrupted. I replaced the "working" version from XDA into the folders for WUG's NRT and it worked fine.
  5. Thread Author  Thread Author    #5  
    VSFe's Avatar

    Posts
    4 Posts

    Default Re: Dose not install bootloader!!!!!! help!

    I just downloaded factory image file in google, and used flash-all.bat.
    I have used this, But suddenly not working.
  6. #6  

    Default Re: Dose not install bootloader!!!!!! help!

    Hmm...To be honest. I've only used WUG's. I've never used flash-all.bat But, your problem sounds identical to mine which is apparently the same problem many others have had. The "bootloader-tilapia-4.23.img" file that comes directly from Google is corrupted. So, I downloaded one that was recommended and replaced it with the one that was included from Google.

    Is your 2012 WiFi or 3G? Download the correct one from Ged.'s post ([GUIDE] Nexus 7 - Factory Image Restore) and flash that one. It should solve your problem.

Similar Threads

  1. Need a little help recovering from a stupid mistake
    By fatcatken in forum Samsung Galaxy Tab 7-inch
    Replies: 2
    Last Post: 01-26-2014, 02:23 PM
  2. textra emoticon plug in not showing up on home screen
    By Craig Junkin in forum Samsung Galaxy S4
    Replies: 1
    Last Post: 01-26-2014, 02:01 PM
  3. Galaxy Note 10.1: Gallery problems
    By irshadkylm in forum Samsung Galaxy Note 10.1
    Replies: 1
    Last Post: 01-26-2014, 01:48 PM

Posting Permissions

B