1. kdskinner's Avatar
    I have a Netgear Dualband router that other devices I own can connect to the wireless N on it without problems (iPad and MacBook lappy). My new Nexus 7 only sees the wireless G on this router. Does anyone have suggestions as to how I can get the Nexus 7 to see and use my wireless N on my router?
    07-21-2012 04:55 PM
  2. Goodeye's Avatar
    Should be able to see N. Are you sure your four isn't set to 5.0Ghz when on N.

    Sent from my Nexus 7 using Android Central Forums
    07-21-2012 06:27 PM
  3. kdskinner's Avatar
    I will have to check into that. It very well might be.
    07-21-2012 07:55 PM
  4. Goodeye's Avatar
    Err that should have read "router" not four lol

    Sent from my Nexus 7 using Android Central Forums
    07-21-2012 08:00 PM
  5. kdskinner's Avatar
    Thank you, changing my router's settings so that both G and N are on the 2.4 ghz bands did the trick.
    07-21-2012 08:25 PM
  6. Goodeye's Avatar
    No problem. Had the same problem about a year ago with some of my electronics

    Sent from my Nexus 7 using Android Central Forums
    07-21-2012 08:29 PM
  7. wraith404's Avatar
    Thank you, changing my router's settings so that both G and N are on the 2.4 ghz bands did the trick.
    uh, how did you do that? I have a netgear WNDR3700v3 (think its the n600), don't see anything that specifies N, and even more odd is my GS2 and laptop seem to connect to my 2.4 on N, but damnable nexus 7 won't connect over 54Mb
    08-01-2012 06:41 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD