1. Andy malton's Avatar
    As tiltle says my new Nexus 7 3g will not connect to 3 network,I have a good signal 4 bars ,but nothing.On WiFi it's great,but dead on 3g nothing, am I missing something ?.Don't know much ,but the basics so be easy on me!. I even took it to the shop that supplied the mico sim and they couldn't do anything with it, the tablet knows the card is there and the 3 symblom is displayed at the bottom of the screen!!.Any ideas before I send it back???Cheers Andy
    12-27-2012 11:28 AM
  2. still1's Avatar
    As tiltle says my new Nexus 7 3g will not connect to 3 network,I have a good signal 4 bars ,but nothing.On WiFi it's great,but dead on 3g nothing, am I missing something ?.Don't know much ,but the basics so be easy on me!. I even took it to the shop that supplied the mico sim and they couldn't do anything with it, the tablet knows the card is there and the 3 symblom is displayed at the bottom of the screen!!.Any ideas before I send it back???Cheers Andy
    worth checking the APN, also how are you seeing icons on bottom of the tablet. Nexus 7 has phone like interface and icon will only appear on the top.
    12-27-2012 12:01 PM
  3. Dubg's Avatar
    Have you activated the card with your wireless provider? You didn't mention in your post what company you are using. I just wanted to make sure that you have done that.

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
    Lee_Bo likes this.
    12-27-2012 12:07 PM
  4. Lee_Bo's Avatar
    Have you activated the card with your wireless provider? You didn't mention in your post what company you are using. I just wanted to make sure that you have done that.

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
    Ditto to what Dubg asked.

    Sent from my Nexus 7 using Android Central Forums
    12-27-2012 12:11 PM
  5. Andy malton's Avatar
    I have checked that it is up and running when I took it back and they said yes !! and I have just checked APN !! and it says 3connect thats who I am with !! anything else to check ???
    12-27-2012 12:16 PM
  6. Steve Gibbs's Avatar
    Andy, I have exactly the same issue except I'm with giffgaff network.... I've got signal bars but but no internet connection
    Did you find a solution to your problem yet ? if so please share it...
    Thanks Steve
    12-31-2012 08:26 AM
  7. Shaun Hooton's Avatar
    Same issue here with ee (T-Mobile), they couldn't sort it in the shop either. Now on 2nd registered sim & still no connection. Any ideas?
    03-02-2013 10:44 AM
  8. k0uf0's Avatar
    i know it sounds silly but when i had the same problem the solution was to put in the field apn type "default"
    At least it worked for me, I hope this helps
    Nexus 7 3g 32GB
    07-28-2013 02:16 AM
  9. chandra1975's Avatar
    How on earth you could figure it out that by entering 'default' it works? It worked for me too. Thanks a million. Worth trying: Go to mobile network settings--->Access point names---->click + sign on top, and enter default for name and next field. Good luck everyone.
    03-31-2014 02:47 PM

Similar Threads

  1. Nexus 7 connectes to network, but not internet
    By fizzle3 in forum Google Nexus 7 Tablet (2012)
    Replies: 28
    Last Post: 09-19-2015, 11:11 PM
  2. My Inspire will not connect to home Wi-Fi network
    By bduran727 in forum AT&T Inspire 4G
    Replies: 2
    Last Post: 02-29-2012, 10:52 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 05-19-2011, 04:52 PM
  4. Captivate is Rooted but now will not connect to Software Update
    By vailjo91#WP in forum AT&T Captivate Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 4
    Last Post: 11-18-2010, 09:26 AM
  5. Replies: 9
    Last Post: 09-24-2010, 04:49 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD