Results 1 to 3 of 3
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Lightbulb DNS issue after Kit-Kat upgrade--solved!

    Hello. I searched extensively among the Kit Kat issues threads and did not find one that was exactly like mine, so I'm posting the symptoms I was experiencing and the way I eliminated them.

    I had the Nexus 7 2013 for approximately a month before installing the OTA Kit Kat upgrade. I experienced none of the following issues when I was running stock Jelly Bean.

    Issues experienced after the OTA Kit Kat (4.4) upgrade:
    • intermittent inability to connect to Google Play
    • intermittent inability to connect to YouTube
    • intermittent failure of Feedly to load new posts, or posts loaded without images
    • intermittent inability to load web pages (no connection or DNS error listed)
    • intermittently would load only text of a web page, not images
    • intermittently would load unformatted text of a web page


    The above web page issues were mainly experienced with Chrome, but I tried Dolphin and FireFox with similar results.

    The point its, *sometimes* all would work well. No problems. Then the above issues would occur for a while (a few hours) then disappear again. I cleared the cache and did a factory reset, but neither resolved the issues. I also upgraded the firmware on my home router, which is (ironically) an ASUS RT-N16. I tested my Nexus with other routers (at friends), and did not have the issues above. However, I was only testing for 1-2 hours at a time, so this is not necessarily conclusive.

    Solution:
    What finally resolved the issues was to set a static IP address for the tablet on my home network, and set the DNS to 8.8.8.8/8.8.4.4. Once that was done, none of the issues have reoccurred (so far--it's been 24 hours).

    HTH!

    ETA: I realize that this really just a work-around, as now I don't have DHCP on the tablet. I hope the DNS issue is resolved with a subsequent release of Kit Kat!
    Last edited by hallan9; 12-08-2013 at 01:11 PM.
  2. #2  

    Default

    Sound like something is wrong on your dhcp servers dns setup

    Also you might try clearing the cache.


    Posted via Android Central App
  3. Thread Author  Thread Author    #3  

    Default Re: DNS issue after Kit-Kat upgrade--solved!

    Quote Originally Posted by jerrykur View Post
    Sound like something is wrong on your dhcp servers dns setup
    Forgot to mention: when the Nexus was having its 'issues', my Moto Xoom (Jelly Bean) and three laptops in the house were all solid with no network/DNS issues.

    Quote Originally Posted by jerrykur View Post
    Also you might try clearing the cache.
    Yep. Did that. Did not fix the problem.

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 02-20-2014, 10:47 AM
  2. New Nexus 7 and Kit Kat 4.4 crashing during sleep?
    By Dave Woods in forum Google Nexus 7 Tablet (2013)
    Replies: 6
    Last Post: 12-28-2013, 08:49 AM
  3. Moto X - Kit Kat in Canada?
    By mekano in forum Moto X
    Replies: 5
    Last Post: 12-11-2013, 08:23 PM
  4. upgraded to KitKat - Nav app gone?
    By Vaas in forum Moto X
    Replies: 6
    Last Post: 12-09-2013, 12:14 PM
  5. Problems After Updating To Kit Kat
    By Casey Tokarchuk in forum Google Nexus 4
    Replies: 5
    Last Post: 12-09-2013, 12:11 AM

Posting Permissions

B