Results 1 to 5 of 5
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default AT&T wrong SIM (no 4G LTE)?

    Since we got the new Nexus 7 for my wife and she moved the SIM card from her 1st gen Nexus 7 we have not received LTE coverage, only HSPA+.

    We went to the AT&T store to trouble shoot it and the representative gave us a new card with the same result. After trouble shooting the device with Google Play support, they sent us a replacement device. The new device has exactly the same issue, leading me to suspect that this was not a problem with the Nexus but that instead there is something wrong with the SIM cards AT&T keeps giving us. Perhaps they still have my wife registered as a HSPA+ user?

    I wouldn't be surprised because it always seems like 8 out of 10 AT&T representatives have no clue what they're doing, yet pretend they know it all. What is of course infuriating is that it seems that Google may have lost a perfectly functioning Nexus device for no reason at all.
  2. #2  
    Haalcyon's Avatar

    Posts
    5,727 Posts
    Global Posts
    6,221 Global Posts
    ROM
    CM 10.2

    Default Re: AT&T wrong SIM (no 4G LTE)?

    I would simply dial 611 from your AT&T handset and when connected to a rep ask them if that line is configured properly for LTE. Also, of course, if you have a phone that has LTE you could try the SIM in your Nexus 7 too but you may have already tried that.
    Live long and prosper.


  3. Thread Author  Thread Author    #3  

    Default Re: AT&T wrong SIM (no 4G LTE)?

    I have done that multiple times, and went to an AT&T store. Everybody confirmed that it is configured for LTE, but then they are simply incapable of figuring out why it does not connect to LTE. It's pathetic really.

    Quote Originally Posted by Haalcyon View Post
    I would simply dial 611 from your AT&T handset and when connected to a rep ask them if that line is configured properly for LTE. Also, of course, if you have a phone that has LTE you could try the SIM in your Nexus 7 too but you may have already tried that.
  4. #4  
    Haalcyon's Avatar

    Posts
    5,727 Posts
    Global Posts
    6,221 Global Posts
    ROM
    CM 10.2

    Default Re: AT&T wrong SIM (no 4G LTE)?

    Did they have you check the mobile networks on the Nexus?

    gp8.3
    Live long and prosper.


  5. #5  

    Default Re: AT&T wrong SIM (no 4G LTE)?

    Same thing happened to me, except I was restricted to 2G. The reps at the AT&T store switched out the SIM, but that didn't help. They insisted that it was the fault of the tablet. A call to technical support got it straightened out and I now have LTE. It was not the SIM, the problem was that the account was restricted to 2G. Doesn't say much for the expertise of the AT&T in-store reps.
    Network Moderator | Mobile Nations Rules

Similar Threads

  1. no apps in ZTE V889S
    By c b2 in forum Other ZTE Android Phones
    Replies: 8
    Last Post: 12-15-2013, 03:50 PM
  2. Replies: 30
    Last Post: 12-13-2013, 12:36 PM
  3. sprint moto x still no 4.4
    By Lambertoid in forum Moto X
    Replies: 2
    Last Post: 12-10-2013, 02:37 AM
  4. LG Lucid 2 VS870 4G running out of storage space
    By twinsfather1 in forum LG Lucid 2
    Replies: 5
    Last Post: 12-09-2013, 10:11 PM
  5. No OS - fastboot and adb won't work properly
    By Derek Lillard in forum Sprint Galaxy Nexus
    Replies: 0
    Last Post: 12-09-2013, 04:11 PM

Posting Permissions

B