Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 7 of 7
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default Sound only works in Safe Mode on my Nexus 7 (2013). Factory reset didn't help.

    It just happened over night. The fact that it works in Safe Mode makes me think that it has something to do with software, but after doing a factory reset, the problem is still there. I've tried using headphones as well, but still no luck.
    Can anyone help me with this problem?
    Thank you for your time!
  2. #2  

    Default Re: Sound only works in Safe Mode on my Nexus 7 (2013). Factory reset didn't help.

    Welcome to Android Central! I know you did a factory reset, but it doesn't hurt to try a system cache partition wipe as well: http://forums.androidcentral.com/goo...tion-wipe.html
  3. Thread Author  Thread Author    #3  

    Default Re: Sound only works in Safe Mode on my Nexus 7 (2013). Factory reset didn't help.

    Quote Originally Posted by B. Diddy View Post
    Welcome to Android Central! I know you did a factory reset, but it doesn't hurt to try a system cache partition wipe as well: http://forums.androidcentral.com/goo...tion-wipe.html
    It did unfortunately not help :S Could there be any of the standard software that are at fault?
  4. #4  

    Default Re: Sound only works in Safe Mode on my Nexus 7 (2013). Factory reset didn't help.

    Sure seems like it. How old is the tablet? I would guess it's still under warranty. You could try contacting Google support here--click on "Contact Us" at the upper right.
  5. Thread Author  Thread Author    #5  

    Default Re: Sound only works in Safe Mode on my Nexus 7 (2013). Factory reset didn't help.

    Quote Originally Posted by B. Diddy View Post
    Sure seems like it. How old is the tablet? I would guess it's still under warranty. You could try contacting Google support here--click on "Contact Us" at the upper right.
    I bought it in October so warranty should be fine. Yeah, it seems like I have to contact either Google or Asus because there doesn't seem to be any answer on the internet.
  6. #6  

    Default Re: Sound only works in Safe Mode on my Nexus 7 (2013). Factory reset didn't help.

    Did you recent;y install any apps?
    Pat
    Nook Color - CM10.1 ( Jelly Bean 4.2.2) on eMMC
    Google Galaxy Nexus - stock Jelly Bean 4.3
    Galaxy Nexus 10 - stock KitKat 4.4.3
    Galaxy Nexus 7 (2nd Generation) - stock KitKat 4.4.3
    Chromecast
    Nexus 5 - stock KitKat 4.4.4
  7. #7  

    Default Re: Sound only works in Safe Mode on my Nexus 7 (2013). Factory reset didn't help.

    Quote Originally Posted by patruns View Post
    Did you recent;y install any apps?
    He noted it still seemed to occur even after factory reset, so I'm guessing it's not 3rd party apps ...

    Posted via Android Central App
    Thanked by 2:

Similar Threads

  1. Web browsing on Nexus 7 2nd generation battery drain !!
    By iDoc86 in forum Google Nexus 7 Tablet (2013)
    Replies: 22
    Last Post: 02-07-2014, 06:02 PM
  2. Google Music didn't upload all tracks.
    By Fruz in forum Android 4.4 KitKat
    Replies: 9
    Last Post: 01-24-2014, 11:48 PM
  3. Can't stream media on S4 after 4.3 update?
    By thegeekkid in forum Samsung Galaxy S4
    Replies: 5
    Last Post: 01-24-2014, 11:48 AM
  4. Messaging app that uses data AND my number...
    By Effenhimer in forum Verizon Galaxy S3
    Replies: 3
    Last Post: 01-24-2014, 12:08 AM
  5. Replies: 4
    Last Post: 01-23-2014, 01:46 PM

Posting Permissions