1. Joseph Best's Avatar
    Hello all, I hope this post finds you all in great peace and health.
    I did the OTA update for my Galaxy Nexus and ever since I have not been able to connect to my home WiFi network. I use CLEAR home 4G.

    If anyone has a suggestion that can help the situation, your advice is much needed.

    Thanks in advance!
    hodan likes this.
    11-19-2012 12:07 PM
  2. patruns's Avatar
    Did you try forgetting the wifi and then reconnecting?
    11-19-2012 02:31 PM
  3. Joseph Best's Avatar
    Yessir I did
    11-22-2012 12:54 PM
  4. pontiac005's Avatar
    Didn't you ask the same question in another post?

    Sent from my Galaxy Nexus using Android Central Forums
    11-22-2012 03:00 PM
  5. patruns's Avatar
    Didn't you ask the same question in another post?

    Sent from my Galaxy Nexus using Android Central Forums
    Do you have an answer for him? I don't see one in either post.
    11-23-2012 10:19 AM
  6. pontiac005's Avatar
    Have you tried another wifi connection and not just your home to see if you can connect?

    Sent from my Galaxy Nexus using Android Central Forums
    patruns likes this.
    11-23-2012 12:23 PM
  7. Joseph Best's Avatar
    Yes I have. It connected to a few open WiFi networks but, not my home network
    11-24-2012 11:14 PM
  8. pontiac005's Avatar
    Sounds like you need to maybe do a power cycle on your router and or modem. Other then that I did a search and have seen no other kinds of problems with anyone else like you are having.

    Sent from my Galaxy Nexus using Android Central Forums
    11-24-2012 11:18 PM
  9. Joseph Best's Avatar
    Maybe this is a dumb question but, what is a power circle?
    11-25-2012 11:52 PM
  10. pontiac005's Avatar
    Unplug the modem and router for 30 seconds, plug back in and let it reconnect. Then reconnect on your device.

    Sent from my Galaxy Nexus using Android Central Forums
    11-26-2012 11:48 AM
  11. cporier91's Avatar
    I'm having a similar problem. My gnex will connect to my wifi but after a while it will disconnect while being idle. All my other devices will stay connected but my gnex will get (booted off) the network...but my network will allow up to 11 devices to be connected. I only have 3 devices that use the network. Anyone relate?

    **EDIT: and yes I have the setting on when wifi is always on.

    Sent from my Nexus 7
    11-26-2012 03:51 PM
  12. dan1431's Avatar
    I am not sure if this corrects the issues others are experiencing, but I disabled WiFi optimization under the advanced settings menu in the WiFi settings and that seems to prevent the WiFi turning Grey after a period of inactivity.

    (Settings - > WiFi -> Menu - > Advanced - > Uncheck WiFi Optimization)

    Dan
    cporier91 likes this.
    11-26-2012 08:30 PM
  13. Joseph Best's Avatar
    I am not sure if this corrects the issues others are experiencing, but I disabled WiFi optimization under the advanced settings menu in the WiFi settings and that seems to prevent the WiFi turning Grey after a period of inactivity.

    (Settings - > WiFi -> Menu - > Advanced - > Uncheck WiFi Optimization)

    Dan
    WORKED! Thanks!
    11-28-2012 02:59 PM
  14. Ieva Urmonaite's Avatar
    im having trouble connecting to my wifi it keeps coming up authetication problem
    12-26-2012 11:32 AM

Similar Threads

  1. Atrix Battery / Phone Issues. Help needed.
    By Metricton in forum AT&T ATRIX
    Replies: 5
    Last Post: 02-24-2012, 11:26 AM
  2. Help with WiFi connection issues
    By JOHNGAETANO in forum Sprint Galaxy S II Epic 4G Touch
    Replies: 5
    Last Post: 09-26-2011, 02:19 AM
  3. Firmware issue help needed
    By Kilted_One in forum Samsung Galaxy S II
    Replies: 0
    Last Post: 08-30-2011, 04:53 AM
  4. Wifi Tethering help needed...
    By slabdice in forum AT&T Inspire 4G
    Replies: 1
    Last Post: 03-21-2011, 09:37 AM
  5. Help Needed - Connecting to Wifi on Airtran
    By smd4usc in forum HTC EVO 4G
    Replies: 0
    Last Post: 10-14-2010, 01:24 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD