Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 13 of 13
  1. Thread Author  Thread Author    #1  
    Pigman's Avatar

    Posts
    192 Posts
    Global Posts
    198 Global Posts

    Default Youtube app and 3g not working

    Anyone else having the issue where the youtube app will not work over 3g? It works great over 4g and wifi, but videos will not load over 3g. I keep getting there was a problem with the video you are trying to watch tap to retry. Well I've tapped and I've tried multiple unrelated videos, no luck. Anyone have any idea as to what's going on here?
  2. #2  

    Default

    I just tested this and my YouTube app works in 3g. Maybe someone else has a fix for you.

    sent with lazer beams using my EVO3D
  3. Thread Author  Thread Author    #3  
    Pigman's Avatar

    Posts
    192 Posts
    Global Posts
    198 Global Posts

    Default Re: Youtube app and 3g not working

    It's very bizarre. I will have to take it in to the Sprint store and see what they say.
  4. #4  
    pacha248's Avatar

    Posts
    58 Posts
    Global Posts
    121 Global Posts

    Default Re: Youtube app and 3g not working

    ##3282#
    Edit
    Enter MSL
    Advanced
    Proxy
    Change HTTP PD Proxy Port to 0
    Change HTTP PD Proxy ID to 0.0.0.0

    Update data profile ….ISSUE RESOLVED
  5. #5  
    ccw1134's Avatar

    Posts
    81 Posts
    Global Posts
    82 Global Posts

    Default Re: Youtube app and 3g not working

    Quote Originally Posted by pacha248 View Post
    ##3282#
    Edit
    Enter MSL
    Advanced
    Proxy
    Change HTTP PD Proxy Port to 0
    Change HTTP PD Proxy ID to 0.0.0.0

    Update data profile .ISSUE RESOLVED
    That method I am told works but all I did was the following:
    1) Dial ##3282#
    2) press edit
    3) enter msl where it asks for password
    4) choose advanced
    5) press RTSP/HTTP Setting
    6) set HTTP proxy port to 0

    It would be interesting to see if one or the other doesn't work for everyone.
  6. #6  

    Default Re: Youtube app and 3g not working

    Where do you find that MSL password??? I have been trying to fix this issue for a week now and this seems to be the best answer I have seen. Please let me know where or how to get this password. Thanks!
  7. #7  
    CarrieK's Avatar

    Posts
    966 Posts
    Global Posts
    968 Global Posts

    Default Re: Youtube app and 3g not working

    Quote Originally Posted by rushnu3711 View Post
    Where do you find that MSL password??? I have been trying to fix this issue for a week now and this seems to be the best answer I have seen. Please let me know where or how to get this password. Thanks!
    If you are rooted you can get it using MSL Reader from the Market. Otherwise you will have to call Sprint. Most people have been able to get it by being nice and saying they have data connectivity issues and you need your MSL.
  8. #8  

    Default

    Quote Originally Posted by ccw1134 View Post
    That method I am told works but all I did was the following:
    1) Dial ##3282#
    2) press edit
    3) enter msl where it asks for password
    4) choose advanced
    5) press RTSP/HTTP Setting
    6) set HTTP proxy port to 0

    It would be interesting to see if one or the other doesn't work for everyone.
    Worked for me perfectly

    Sent from my EVO 3D using Tapatalk
  9. #9  

    Default

    I have the same issue with my photon. Thanks for the fix. I will call sprint today.

    Sent from my MB855 using Tapatalk
  10. #10  

    Default

    That fixed it! Thanks again. Slightly different menu on the photon but same result.

    Sent from my MB855 using Tapatalk
  11. #11  

    Default

    Dammit its back! I rechecked the settings and there still set to 0 but the problem is back. It also affects zedge. The drill down just spins and never loads. Any thoughts? Thanks.

    Sent from my MB855 using Tapatalk
  12. #12  

    Default Re: Youtube app and 3g not working

    Thank you so mush.
    that fixed my problem too.
  13. #13  

    Default Re: Youtube app and 3g not working

    easy fix.... goto your wifi settings on your phone or laptop thats facing this issue and change the DNS to google 8.8.8.8 DNS...

    Should I use my ISP's DNS, or Google's 8.8.8.8? - Server Fault

    wont effect your browsing speed.... i had faced the same issue

Posting Permissions