1. cashdude1971's Avatar
    I can no longer send or receive any picture mail (MMS). SMS texts work fine. Started doing this yesterday. Any way to fix this?
    09-16-2011 12:45 PM
  2. lfnsr's Avatar
    This happened to me with GoSMSPro. I had to go into the native message app, settings and then change the maximum message size to 5M. after doing this it works without any issues. try and see if it fixes your issues.
    09-16-2011 12:58 PM
  3. cashdude1971's Avatar
    This happened to me with GoSMSPro. I had to go into the native message app, settings and then change the maximum message size to 5M. after doing this it works without any issues. try and see if it fixes your issues.
    That didn't fix it but I started using GoSMSPro per your suggestion and MMS works on it but not the stock messaging app. Weird. I'm liking the GoSMSPro app better that stock so thanks for that!
    09-16-2011 05:23 PM
  4. ihatethisregistration's Avatar
    How do you set max message size to 5M? The largest option available to me is 1M...
    09-16-2011 06:42 PM
  5. Roq99's Avatar
    Not sure if this has been fixed, but my Evo could not send mms when connected to wifi.
    09-16-2011 08:58 PM
  6. lfnsr's Avatar
    I believe that you have to be rooted and running a rom with the mms that has 5m as the top setting. i am on CleanROM 2.4.
    09-17-2011 11:43 AM
  7. njackson580's Avatar
    I had this same problem. Ive been using Handcent for a while now, and i figured out that with picturemail, i have to open the stock messaging app, hit retry sending/ download depending if its incoming or outgoing, and then it works. So a little different than yours, but the same idea.
    09-17-2011 04:08 PM
  8. theotherlinh's Avatar
    Not sure if this has been fixed, but my Evo could not send mms when connected to wifi.
    I've only had that issue with 3rd party messaging apps. Gave up on them since I'm on wifi a lot
    09-18-2011 09:18 AM
  9. deandino2359's Avatar
    Had the same problem for 3 weeks and finally was lucky enough to get a tech who was able to correct it. I don't know if you could possibly request him but his name is Jason Sewel in the fort lauderdale Florida tech answer center. He was the only one of about 7 people who could fix it. I wrote an email to sprint about my experience and they credited my acct and gave me 60 free minutes. Good luck
    09-18-2011 11:11 AM
  10. Insp_Gadget's Avatar
    I've done some tests over the last two days with both the stock messaging app and GoSMS Pro. In both apps the only messages that have come through were ones that were sent with WiFi turned off.

    Further, the messages could only be received while WiFi was off. Evidently there is a problem with the MMS relay servers for Sprint.

    One more thing: the messages that made it took at least 30 minutes to go through.
    09-18-2011 11:12 AM
  11. ihatethisregistration's Avatar
    It's not a universal problem, no issues with my phone or my wife's.
    09-18-2011 12:24 PM
  12. CarrieK's Avatar
    It's not a universal problem, no issues with my phone or my wife's.
    I haven't had this problem either. I have used both Handcent and Go SMS Pro.
    09-18-2011 02:55 PM
  13. Keith Murphy3's Avatar
    Try running the ##update# and ##clear# , Also wipe your cache memory and delete any picture messages that are hung up and have not sent. Then power the phone off and back on again. If this doesn't work call Sprint customer care and ask them to refresh your signal. Worst case scenario I would hard reset the phone.
    06-17-2016 05:04 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD