12-20-2012 11:48 PM
27 12
tools
  1. unclegeek's Avatar
    When I pair with my 2007 BMW 335i I don't get contacts onscreen. When I pair with my 2008 Audi, no problem. When I first pair the BMW I will get a prompt on the EVOLTE to allow the car to pull contacts.. by default a checkbox is checked that says "don't ask me again".. so I allow it.. after 45 minutes the display in the car is still showing the "...please wait" message. No contacts. clear everything and start over (unpair/delete on both) next time it prompted "don't ask me again", I unchecked and hit ok.. it pops right back up.. I uncheck and hit ok.. it pops right back up.. based on this I'm guessing the car and the phone are stuck in a perpetual loop of requesting the contact list.. and the phone doesn't respond the way the car expects. I had a similar problem a few years ago with a Palm Pre.. but later updates to that fixed the issue. I hope this is fixed on this crazy awesome new phone.

    Anyone manage to get their contacts to display in their BMW? if so, what year/model?
    I know this 2007 bluetooth support is not the greatest.
    05-31-2012 01:06 PM
  2. unclegeek's Avatar
    am I really the only one using this phone in a BMW!?!
    06-04-2012 02:08 PM
  3. webhaus's Avatar
    It works on my '09 335i with premium/navigation. When it first came up, it said no contacts, so i went to the options and changed the "first name, last name" option, then they call came up just fine.
    06-04-2012 02:19 PM
  4. unclegeek's Avatar
    thanks for the tip.. I'll try that.. I know from '07 to '09 they updated the iDrive/Nav software.. so mine might still be hosed..
    06-04-2012 02:28 PM
  5. MDteX's Avatar
    The phone is awesome so I would get rid of the BMW!
    06-04-2012 02:40 PM
  6. unclegeek's Avatar
    just waiting for the i8 to trade it in..
    06-04-2012 03:09 PM
  7. rjl2's Avatar
    Worked without any issues in my 2011 335d once I paired the phone and the car.
    06-04-2012 04:10 PM
  8. tdunn014's Avatar
    There is a bluetooth issue with this phone. It appears this dates back to last year with other HTC phones as well.

    On some factory stereos if you try to sync your contacts the bluetooth will constantly disconnect and reconnect. You have to not sync the contacts when it asks and select that it doesn't ask you again.

    I have a 2012 Chevy Cruze and I cannot sync the contacts.

    What is funny is on Saturday when I got the phone when I went to leave the Sprint store I immediately experienced the issue with the bluetooth disconnecting. Thinking it was a defective phone I went back inside and the store sent out their bluetooth "expert". He immediately saw the issue and went and got another new test phone. Of course this phone connected and stayed connected because there was no contacts to sync. They swapped out my phone thinking it was defective and as soon as I signed in with my Google account and it asked to sync the contacts the disconnects started again.

    At that point I did a Google search and I found where this happens on other HTC phones. My Verizon Galaxy Nexus does not have this issue, so it seems isolated to HTC alone.

    I can't understand why HTC has not fixed this issue since it's been going since at least last year, and at this point I have little faith they will ever fix it via a software update. I love the phone and figure I will just live with it.
    06-04-2012 07:12 PM
  9. unclegeek's Avatar
    ---
    06-05-2012 10:30 AM
  10. unclegeek's Avatar
    It works on my '09 335i with premium/navigation. When it first came up, it said no contacts, so i went to the options and changed the "first name, last name" option, then they call came up just fine.
    when you changed first name, last name options.. you mean in the phone? My iDrive doesn't have options for how the contacts are displayed.. I flipped that stuff around in the phone and it didn't seem to matter.. still just hangs with the ..waiting for contacts message on the car.
    06-05-2012 10:31 AM
  11. limey_brit's Avatar
    Stick to the Audi Works great in my 2012 A4 Prestige
    06-05-2012 07:24 PM
  12. crxssi's Avatar
    I had lots of trouble with transferring contacts to my Infiniti. What solved the problem for me was a free program called "Bluetooth File Transfer".

    http://play.google.com/store/apps/de...LmJsdWVmdHAiXQ..
    06-05-2012 09:29 PM
  13. wernd's Avatar
    I had the same problem with my 3d and now have the same issue with the LTE. Tried the file transfer and couldn't get it to work. Not sure of the first name last name method, curious to hear more.
    '06 330
    '07 335 same problem for both cars.

    Haven't tried the Audi fix either and probably won't as I don't like cars that spontaneously combust.
    06-05-2012 11:27 PM
  14. FaisDogg's Avatar
    Works with no issues in my wife's 2011 BMW M6 and my 2012 Audi R8..
    06-06-2012 04:28 AM
  15. unclegeek's Avatar
    Works with no issues in my wife's 2011 BMW M6 and my 2012 Audi R8..
    I'm very happy for both of you.. (M6 and R8??!!)
    06-06-2012 09:48 AM
  16. unclegeek's Avatar
    Stick to the Audi Works great in my 2012 A4 Prestige
    the Audi is my wife's.. so I don't drive it except on weekends...
    06-06-2012 09:49 AM
  17. unclegeek's Avatar
    I had the same problem with my 3d and now have the same issue with the LTE. Tried the file transfer and couldn't get it to work. Not sure of the first name last name method, curious to hear more.
    '06 330
    '07 335 same problem for both cars.

    Haven't tried the Audi fix either and probably won't as I don't like cars that spontaneously combust.
    Call HTC and complain.. I did this yesterday.. if enough people call with their issues on this, then fixes will come that much sooner.. if they don't hear from people they don't log the issues and they don't get any attention.

    866-449-8358 HTC customer service
    06-06-2012 09:52 AM
  18. unclegeek's Avatar
    I had lots of trouble with transferring contacts to my Infiniti. What solved the problem for me was a free program called "Bluetooth File Transfer".

    http://play.google.com/store/apps/de...LmJsdWVmdHAiXQ..
    This doesn't work on the BMW.. Bluetooth File transfer app says there are no OBD file transfer modes supported on the BMW.. so it fails to transfer contacts. I don't think there's a way to "push" contacts to the car.. the car requests the contact list and the phone has to know how to hand them back.. there appears to be more than one way for this to transact and the LTE doesn't do the method BMW used back in '07.
    06-06-2012 10:14 AM
  19. Ross A Cunningham's Avatar
    I am running Android 4.0.3 on HTC Sense Ver 3.6; S/W # 3.25.841.4 and the Contacts List will not load to my BMW X5 (2008 Model) blue tooth. Phone works OK and I can recieve and place calls, just no contact list which is a pain in the rear! iPhones work fine as did my HTC Windows phone. Seems Android does not use a standard file header for contacts maybe? I have my phone auto synching with my company's MS Exchange Server for Mail and Contacts. I thought that might be an issue, however it wasn't with the HTC Windows phone.
    06-13-2012 09:28 PM
  20. Supaguard's Avatar
    HTC Sensation User

    Okay - had the same old problems as everyone with my '06 530i... read many forums and the same old crap... nothing worked... use this app, flash this, delete certain contacts - edit this etc etc...

    After about 9 months - just stumbled upon a fix... Update HTC Sense UI... after the update everything bar the recent/missed calls - contacts galore... even call quality is better...
    06-20-2012 08:27 PM
  21. jeff76ws6's Avatar
    anyone having issues getting it to sync in their lambo?
    06-20-2012 08:42 PM
  22. kiwicarlos741's Avatar
    I duno about about syncing with my lambo, haven't gotten to it yet, however I can say that I have gotten it to work with my supersport veyron and my New McLaren (if you didn't catch the sarcasim, here is your hint)

    Sent from my EVO using Android Central Forums
    06-21-2012 01:46 AM
  23. unclegeek's Avatar
    When I pair with my 2007 BMW 335i I don't get contacts onscreen. When I pair with my 2008 Audi, no problem. When I first pair the BMW I will get a prompt on the EVOLTE to allow the car to pull contacts.. by default a checkbox is checked that says "don't ask me again".. so I allow it.. after 45 minutes the display in the car is still showing the "...please wait" message. No contacts. clear everything and start over (unpair/delete on both) next time it prompted "don't ask me again", I unchecked and hit ok.. it pops right back up.. I uncheck and hit ok.. it pops right back up.. based on this I'm guessing the car and the phone are stuck in a perpetual loop of requesting the contact list.. and the phone doesn't respond the way the car expects. I had a similar problem a few years ago with a Palm Pre.. but later updates to that fixed the issue. I hope this is fixed on this crazy awesome new phone.

    Anyone manage to get their contacts to display in their BMW? if so, what year/model?
    I know this 2007 bluetooth support is not the greatest.
    well magically one day recently the contact list just showed up!! like out of the blue I checked and it was there.. now things I've updated on the phone aren't up to date on the car contacts list.. but it's there.. sooooo I start using the phone on the hands-free and CRAP.. it works like crap.. I get audio drop on incoming voice.. I get loud squeal sound on the incoming.. usually the other person can still hear me and doesn't understand why I'm not responding.. once in a while it works full duplex for the whole call but rarely.. I usually drop the incoming sound pretty quickly. This is a major bummer.
    06-21-2012 08:30 AM
  24. FaisDogg's Avatar
    well magically one day recently the contact list just showed up!! like out of the blue I checked and it was there.. now things I've updated on the phone aren't up to date on the car contacts list.. but it's there.. sooooo I start using the phone on the hands-free and CRAP.. it works like crap.. I get audio drop on incoming voice.. I get loud squeal sound on the incoming.. usually the other person can still hear me and doesn't understand why I'm not responding.. once in a while it works full duplex for the whole call but rarely.. I usually drop the incoming sound pretty quickly. This is a major bummer.
    That's strange cuz connectivity and sound is just perfect in my wifes BMW...also in my Audi

    Sent from EVO 4G LTE
    06-22-2012 03:03 AM
  25. ralphieandroid's Avatar
    My HTC One S works fine with my BMW on 06 but the annoying thing is it drops the connection in the middle of conversation. Anybody with a similar issue and how was it solved?
    06-25-2012 02:47 PM
27 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD