Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 11 of 11
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default Data connection not working on Jelly Bean Rom

    I rooted my phone and installed the Codename Android rom on my HTC Evo 4G LTE. Everything works fine except data connection. I can make calls and text with no problems but my internet, 3g/4g connection will not come on at all. Picture mail also seems to not work.

    Is there a radio package that I need to flash to the data to work or am I going to have to start the root process all over from scratch
  2. #2  
    bblaze's Avatar
    Android Powered Human

    Posts
    163 Posts
    ROM
    Stock ROM / Rooted Kernel

    Default Re: Data connection not working on Jelly Bean Rom

    Have you tried toggling the mobile data off then on again?
    ____________________________________________________________

    If I've helped, feel free to hit that "THANKS" button. It will make my day!
  3. #3  
    Va1ha11a's Avatar
    Troll Headhunter

    Posts
    1,051 Posts
    ROM
    Drew's CMX/Stock/Stock

    Default Re: Data connection not working on Jelly Bean Rom

    reboot as well, than try clearing cache and dalvik from recovery, check if you've installed any apps that might affect your data, than try reflashing the rom over your existing installation without wiping data (still wipe cache and dalvik,called a dirty flash).Make a nandroid backup in recovery and than try flashing another ROM (wipe everything). Does data work there? if that doesn't work get in touch with the ROM dev (check if this is a known bug) and report the bug. Than try wiping everything and installing the rom, this will erase the data on the phone (called a clean flash).
  4. Thread Author  Thread Author    #4  

    Default Re: Data connection not working on Jelly Bean Rom

    yes I have and it still won't work. WiFi works with no problems. I can't get MMS messages either.
  5. #5  

    Default Re: Data connection not working on Jelly Bean Rom

    I had the problem but after a couple of updates it work fine I'm on cm 10 11 09 12 nightly
  6. #6  
    Va1ha11a's Avatar
    Troll Headhunter

    Posts
    1,051 Posts
    ROM
    Drew's CMX/Stock/Stock

    Default Re: Data connection not working on Jelly Bean Rom

    It was probably something in the nightly. Does data in other ROMs work?
  7. #7  

    Default Re: Data connection not working on Jelly Bean Rom

    mobile data working on others roms but this one.Wifi is working perfectly but, i have tried turning it off and on and the things stated above still doesn't resolved the problem.please help.
  8. #8  
    mstrblueskys's Avatar

    Posts
    485 Posts
    Global Posts
    682 Global Posts
    ROM
    MeanROM

    Default Re: Data connection not working on Jelly Bean Rom

    Quote Originally Posted by Victoria Bandiwan View Post
    mobile data working on others roms but this one.Wifi is working perfectly but, i have tried turning it off and on and the things stated above still doesn't resolved the problem.please help.
    I would make a backup and reflash the rom.
  9. #9  

    Default Re: Data connection not working on Jelly Bean Rom

    I would just move over to cm10.1

    are you in a LTE area? previous AOSP roms and versions may not have the correct eHRPD switching fix when bouncing between 3g/4g

    if you are not in a LTE area you might just try setting mobile data to CDMA only to avoid it trying search for LTE signals.

    Decks nightlies work wonderfully. head over to the IRC room and grab the latest link for cm10.1
    My Wallpaper Collection!!! Updated 7/12/2011 (some NSFW)
    http://picasaweb.google.com/102508753250975172853/Wallpaper#
  10. #10  

    Default Re: Data connection not working on Jelly Bean Rom

    i have verizon s4
    the jellybean rom isnt fully stabled
    no 4g
    only 3g
    everything else works fine tho
  11. #11  

    Default Re: Data connection not working on Jelly Bean Rom

    I'm having problems as well. If I flash back to stock with the back up I made 4g pops up again. Yes I live in a 4g area. I've flashed the same rom twice already and nothing. This is really grinding my gears I've been at the same problem for 2 weeks trying to google answers and asking websites for help and no one at the moment has any answers. I've seen people do reviews of this ROM and it works perfectly for them but oh no for me it's driving me freaken nuts. I've try backing up my efs files but other people don't even do that and their 4g pops up. I've re-flashed and nothing. Toggled and nothing. Someone told me to update my radio I'm on the latest one which is i605 VRAMC3 for my Verizon SCH-i605 Galaxy Note 2. I'm really just thinking of going back to stock and/or wait for another idea to try.

Similar Threads

  1. you tube app not available on Jelly bean aosp roms
    By jmiesse134 in forum Verizon Galaxy Nexus Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 5
    Last Post: 07-14-2012, 02:30 PM
  2. wifi tether not working on new Cyanogen roms
    By betachains in forum Sprint Nexus S 4G Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 8
    Last Post: 04-30-2012, 01:22 AM
  3. Bluetooth and youtube not working on ANY custom rom
    By samirv79 in forum Epic 4G Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 3
    Last Post: 03-24-2011, 06:21 AM
  4. T-Mobile $10 Unlimited Data plan not working on Android ??
    By ahmadka in forum General Help and How To
    Replies: 2
    Last Post: 02-28-2011, 05:14 PM
  5. Mobile data connection not working
    By alear in forum Verizon Droid Incredible
    Replies: 1
    Last Post: 04-29-2010, 01:13 PM

Posting Permissions