Results 1 to 12 of 12
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default Anyone experience this?

    My parents are on our family plan, and they receive texts fine but have been unable to send them. This has only just begun happening in the last month. They've tried sending texts using wifi on and off with the same results. Twice they restarted their phone and all the previous texts they tried sending then went out. Of course they don't want to continuously have to restart the phone. Any ideas of whether it could be something in their settings or is it more likely to be a problem with their phone?
  2. #2  
    errbin's Avatar

    Posts
    195 Posts
    Global Posts
    451 Global Posts

    Default Re: Anyone experience this?

    try updating their PRL and try switching the network to CDMA only

    sent from a EVO that survived a Apple attack... thug life
  3. #3  
    piizzadude's Avatar
    Banned

    Posts
    5,768 Posts
    Global Posts
    5,774 Global Posts
    ROM
    Something JB

    Default Re: Anyone experience this?

    And while you are doing the pre, do update profile

    Sent from my X-Band Modem... TY Genesis
  4. #4  

    Default Re: Anyone experience this?

    Quote Originally Posted by elshagon View Post
    My parents are on our family plan, and they receive texts fine but have been unable to send them. This has only just begun happening in the last month. They've tried sending texts using wifi on and off with the same results. Twice they restarted their phone and all the previous texts they tried sending then went out. Of course they don't want to continuously have to restart the phone. Any ideas of whether it could be something in their settings or is it more likely to be a problem with their phone?
    Did you call sprint and see if there are issues in the area?
  5. #5  

    Default Re: Anyone experience this?

    Have them do this. From the dialer dial ##72786# Enter your phone personal MSL number and click ok, Click reset and then hit OK, Hit OK again. The phone will reset and reconnect and your problems will be solved. You will not lose any information and I have done this once myself and it will fix the unable to send text problem. If you don't know your MSL number, you can call Sprint and they will give it to you.
  6. Thread Author  Thread Author    #6  

    Default Re: Anyone experience this?

    Not sure if it matters but they roam in a Verizon area and use wifi for their data connection.
  7. #7  
    errbin's Avatar

    Posts
    195 Posts
    Global Posts
    451 Global Posts

    Default Re: Anyone experience this?

    Quote Originally Posted by elshagon View Post
    Not sure if it matters but they roam in a Verizon area and use wifi for their data connection.
    so they don't get a signal... Yea that matters... you can't send texts over wifi

    but If that area includes their home
    call Sprint and tell them about the problem of not getting a signal in their home and they'll send them a Airave for free

    sent from a EVO that survived a Apple attack... thug life
  8. Thread Author  Thread Author    #8  

    Default Re: Anyone experience this?

    Quote Originally Posted by errbin View Post
    so they don't get a signal... Yea that matters... you can't send texts over wifi

    but If that area includes their home
    call Sprint and tell them about the problem of not getting a signal in their home and they'll send them a Airave for free

    sent from a EVO that survived a Apple attack... thug life
    well they should be able to send texts while roaming on Verizon, correct? I'll also give them my Airave and see if that solves it.
  9. #9  

    Default Re: Anyone experience this?

    Maybe they got there phones on sprint only ..change it to automatic if that's not the problem check and see if domestic voice is checked under roaming


    Sent from my EVO using Android Central Forums
  10. Thread Author  Thread Author    #10  

    Default Re: Anyone experience this?

    Quote Originally Posted by wess580 View Post
    Maybe they got there phones on sprint only ..change it to automatic if that's not the problem check and see if domestic voice is checked under roaming


    Sent from my EVO using Android Central Forums
    Thanks, just had them check for that and it was set to automatic already. It's weird, when they restart their phone it sends texts for a couple days and then stops sending until they restart the phone again.
  11. #11  

    Default Re: Anyone experience this?

    I am telling you, do what I said. It's the only fix for this.

    Sent from my EVO using Android Central Forums
  12. Thread Author  Thread Author    #12  

    Default Re: Anyone experience this?

    Quote Originally Posted by NastyNeil View Post
    I am telling you, do what I said. It's the only fix for this.

    Sent from my EVO using Android Central Forums
    Yes I will do this for them when I get my hands on the phone again if the problem persists. Probably to difficult for them to do on their own

Similar Threads

  1. Wi-Fi Direct: Has anyone experimented with this feature?
    By JoeUserTX in forum Verizon Galaxy Nexus
    Replies: 22
    Last Post: 09-18-2013, 04:28 PM
  2. Anyone else experience this Dialer bug?
    By MrSherms in forum Android 4.1 / 4.2 / 4.3 Jelly Bean
    Replies: 6
    Last Post: 02-09-2013, 02:29 AM
  3. Anyone experience this.....?
    By NastyNeil in forum HTC EVO 4G LTE
    Replies: 13
    Last Post: 07-24-2012, 10:29 AM
  4. Anyone experience this?
    By Hotweelz in forum Verizon Droid Incredible 2
    Replies: 2
    Last Post: 08-15-2011, 07:45 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 06-11-2011, 01:32 AM

Posting Permissions

B