Results 1 to 2 of 2
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default Problem with Sprint Hotspot and iDevices

    II am having an odd problem problem with the hotspot feature on my EVO 4G LTE.

    While I am at work, the iPod touch and iPad lose their connection after about 3 minutes even though the hotspot is still active on the phone. The devices see the hotspot but do not connect after the initial connection/disconnection.

    Per Sprint I've tried doing a factory reset on my phoneand that didn't fix the issue. I've tried forgetting the network on both the iPod touch and iPad and also reset the network settings on both devices and nothing has worked.

    When I am at home (where I don't need the hotspot since I have my own Wi-Fi) the hotspot works absolutely fine and doesn't drop. I have between 4-6 bars of signal strength when I am at work.

    Does anybody have any suggestions on other things to try? Unfortunately I'm the only gadget geek in my office, so I can't have someone else try to connect to my hotspot and my work computer is a desktop which doesn't have any Wi-Fi in it.

    UPDATE: I think I've found the cause of my problem.

    I found an article indicating they've installed WIPS (wireless intrusion protection systems) at their facilities which disables personal hotspots.

    I can understand the need, but if the devices use WPA security you'd think it would allow it.

    Any idea on how to get around these?
    Last edited by mikepolinske; 01-09-2013 at 05:13 PM.
  2. #2  
    Azizfr's Avatar

    Posts
    5 Posts
    Global Posts
    9 Global Posts

    Default Re: Problem with Sprint Hotspot and iDevices

    With WPA protection you can't not access the network connection, try to contact the person in charge to give you the access..

Similar Threads

  1. Problem with Airplane Mode and No Lock App
    By anicholas7 in forum Verizon Droid Incredible
    Replies: 0
    Last Post: 10-08-2010, 05:11 PM
  2. Problems with Nexus One and BluBridge Mini-Jack Rx
    By theshadow in forum General Help and How To
    Replies: 0
    Last Post: 08-20-2010, 06:28 PM
  3. Problem with Google Maps and car dock
    By rskap67 in forum Motorola Droid X
    Replies: 6
    Last Post: 07-27-2010, 02:58 PM
  4. Problems with PlayGamesSite puzzles and Sense
    By o2bnclemson in forum Games
    Replies: 0
    Last Post: 04-05-2010, 02:09 PM
  5. Problem with Sprint Hero BlueTooth Pairing
    By 7droid-sigma in forum HTC Hero
    Replies: 3
    Last Post: 10-12-2009, 04:46 PM

Posting Permissions

B