1. PreGk's Avatar
    Keep getting registration errors popping up, data call failure, registration error, radio interference, etc....Been going on for a few days, when I was on rooted stock ROM and now with the latest unreleased rooted stock ROM. Updated PRL and profiles to no avail.
    09-06-2010 07:20 PM
  2. sprintgirl's Avatar
    Try a data restore ##3282# enter MSL click restore. your phone will do the rest. Good luck hope that helps!
    09-06-2010 10:12 PM
  3. PreGk's Avatar
    Thanks, so far so good. My data speeds are also better, doesn't seem to be choking anymore.
    09-07-2010 10:29 AM
  4. Kevin OQuinn's Avatar
    Mine just won't do it! It's so frustrating. I've ran through it like 10 times already. It keeps giving me the same error you're getting and won't update. It gets stuck on hands free activation--->contacting network.

    It did update once but to the same PRI (1.34) as before and continued to give me the data call error.

    EDIT: Mine is saying my PCS user name and password aren't valid.

    EDIT 2: When I look at the data profile information the user name is blank. Is this normal?
    09-07-2010 11:34 AM
  5. Kevin OQuinn's Avatar
    Would I have to call customer service to get my vision user name and password?

    This is really bothering me because I keep getting the error and the PRI won't update.
    09-07-2010 12:37 PM
  6. Kevin OQuinn's Avatar
    Ok. So I can't send text messages or anything. And it won't update for me. Any ideas? I found my username but I can't find anything about the password that might be wrong. I found an old document that says do it on the website, but the website has been changed since then.

    It's actually completed the hands free activation twice but gave me the old PRI and is still giving me (I'll just quote it for you guys)

    "Error Code 67 .Registration failure. Your PCS Vision username and/or password may be incorrect. Please try again."

    I'm out of ideas at this point as to what I can try.
    09-07-2010 03:41 PM
  7. limitproof's Avatar
    Try a data restore ##3282# enter MSL click restore. your phone will do the rest. Good luck hope that helps!
    same thing happening to me today... out of nowhere.

    Ive been running Fresh 3.2 with the leaked htc fresh 3.2 kernal for 3 days with no problems.

    I rebooted, updated my profile in settings and nothing worked, trying out this method but still getting the error....

    didnt drop me from PRL 1.40, i stayed there at least.. whew
    09-07-2010 03:51 PM
  8. limitproof's Avatar
    same thing happening to me today... out of nowhere.

    Ive been running Fresh 3.2 with the leaked htc fresh 3.2 kernal for 3 days with no problems.

    I rebooted, updated my profile in settings and nothing worked, trying out this method but still getting the error....

    didnt drop me from PRL 1.40, i stayed there at least.. whew
    this is still happening, i changed Roaming to "Sprint Only" and turned off Data Roaming. i recently had switched those ON. I hope turning those off will help.
    09-07-2010 06:57 PM
  9. bluediablito's Avatar
    had the same problem......
    when ever my phone went into roaming it would connect to the Verizon network and it would say unauthorized device...........i would get the data lost message and no connection until l i connect to a sprint tower.

    how i was able to fix it.........
    call sprint and they will refresh your connection and that should fix it...
    (sprint will ask to pull out your battery and put it back in... make sure to call from a working phone)
    09-07-2010 08:13 PM
  10. Kevin OQuinn's Avatar
    Mine just started working. My PRI is still the old one, but at least I'm getting service now. I guess that the PRI update hasn't rolled out to my area yet.
    09-07-2010 09:40 PM
  11. Grebnehtor's Avatar
    Did you do a ##786# reset? You'll need your MSL unlock code but if you're rooted you can get that from the MSL Reader app in the market.
    09-07-2010 11:02 PM
  12. Kevin OQuinn's Avatar
    Yeah I did. About 20 times. I'll try 20 more times when my patience comes back in a few days.
    09-07-2010 11:05 PM
  13. Grebnehtor's Avatar
    Update both the PRL and Profile in that order and power it down then power it back on. Mine was doing the same thing yours was after using unrevoked 3.2 last night and that fixed it.
    09-07-2010 11:51 PM
  14. Kevin OQuinn's Avatar
    I'll give it a shot tomorrow. Thanks for the tip. My patience still aren't all the way back.
    09-08-2010 12:04 AM
  15. limitproof's Avatar
    had the same problem......
    when ever my phone went into roaming it would connect to the Verizon network and it would say unauthorized device...........i would get the data lost message and no connection until l i connect to a sprint tower.

    how i was able to fix it.........
    call sprint and they will refresh your connection and that should fix it...
    (sprint will ask to pull out your battery and put it back in... make sure to call from a working phone)
    this must be it, thanks!
    09-08-2010 07:50 AM
  16. bluediablito's Avatar
    let me add more to my storry.......
    so to get this fix you need a sprint tech and they would have to reset your msid (give you a new one to enter)


    you will know when you are going to get it fix when the tech tells you to enter this ##722564#
    09-08-2010 05:07 PM
  17. PreGk's Avatar
    Tech just refreshed "my towers." Didn't fix my roaming problems, Verizon still cannot authenticate my phone. What a PITA after speaking with numerous reps. Going to try ecare next.
    09-14-2010 04:29 PM
  18. bluediablito's Avatar
    hey androgk
    call again and ask to speak to a tech.............to the first person that pick up the phone tell them that they refresh you phone 3 times and it dint work...she will transfer you..........when you speak to a tech tell him/her that your co-worker was having the same problem and it was fix by a simple msid change ...... you know when it will be fix when they tell you enter "##722564# "
    09-14-2010 10:12 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD