1. studfuz's Avatar
    Is anyone else having trouble getting the EvO to Rotate?
    No matter if i start vertical or horizontal all my apps, mostly text and internet, remain in portrait view. It is annoying that I can not get them to rotate into landscape mode.. I stand it up and lay it back down, no change.. I am running advanced task killer, but all of the automatic functions are turned off, and i only kill games manually. It is not stuck like that, it will occasionally work correctly... and there is nothing come on happening when it works or doesn't work.

    Does anyone else have this problem, or have any tips on how to fix it? I have done a calibration in the settings section, and did not notice a difference...

    Thanks in advance for any help!
    06-11-2010 02:24 PM
  2. studfuz's Avatar
    Bump?
    06-17-2010 12:51 PM
  3. azkevman's Avatar
    Menu > Settings > Sound and Display > Orientation... is checked, correct?
    06-17-2010 12:55 PM
  4. npark's Avatar
    Not every app supports landscape mode. For me it works fine, if the app supports it.

    Maybe you should try what azkevman suggested?
    06-17-2010 01:25 PM
  5. studfuz's Avatar
    Orientation was checked, I have it set to show all animations, ect. The Default messaging program defiantly supports landscape.
    It does not happen all the time, and it's not just the messaging app its all apps that do landscape. If I start in landscape and open the app or start in portrait and rotate the phone it's 50/50 chance if i actually get landscape mode, or back to portrait
    06-17-2010 02:16 PM
  6. 2CupsWithString's Avatar
    Is anyone else having trouble getting the EvO to Rotate?
    No matter if i start vertical or horizontal all my apps, mostly text and internet, remain in portrait view. It is annoying that I can not get them to rotate into landscape mode.. I stand it up and lay it back down, no change.. I am running advanced task killer, but all of the automatic functions are turned off, and i only kill games manually. It is not stuck like that, it will occasionally work correctly... and there is nothing come on happening when it works or doesn't work.

    Does anyone else have this problem, or have any tips on how to fix it? I have done a calibration in the settings section, and did not notice a difference...

    Thanks in advance for any help!
    How did you do the calibration if you don't mind my asking? I've read here that some people actually held the phone up on a level surface when the idea is to just lay it down, say on a level table or desk.
    06-17-2010 02:19 PM
  7. studfuz's Avatar
    I held it in my hands as if i was playing a game or using it landscape... When the bubbles were in the "level" indicators i saved it
    06-17-2010 03:01 PM
  8. 2CupsWithString's Avatar
    I held it in my hands as if i was playing a game or using it landscape... When the bubbles were in the "level" indicators i saved it
    Go ahead and re-calibrate, this time just put it on it's back on a flat level surface and hit calibrate, it will adjust itself and complete.

    Then try to the rotation.
    studfuz likes this.
    06-17-2010 03:02 PM
  9. Vetdoctor's Avatar
    Menu > Settings > Sound and Display > Orientation... is checked, correct?
    Thanks my rotatioquit on me so I looked and found this thread . Didn't occur to me to look .
    06-17-2010 09:13 PM
  10. studfuz's Avatar
    That Seemed to work Thanks!
    06-18-2010 11:18 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD