1. UseAndroid86's Avatar
    Just bought the m8 and trying to figure out why YouTube videos look "not hd", even when I search hd 1080p videos... Under the YouTube settings it only shows up to 720p. On all of my other phones the YouTube videos look a lot better. Is it the new YouTube app or my phone? Any suggestions would be greatly appreciated.

    Posted via Android Central App
    06-12-2014 01:19 PM
  2. Almeuit's Avatar
    To my knowledge the YouTube app will only go up to 720p... Been that way for awhile.

    Sent from my T-Mobile Note 3 using AC Forums.
    06-12-2014 03:34 PM
  3. lyriciss's Avatar
    It's the YouTube app. They only allow you to go up to 720p HD. It might be fixed in a future update, who knows, but if you want 1080p or higher, you'd have to be on a laptop, it seems.
    06-12-2014 04:48 PM
  4. Almeuit's Avatar
    It's the YouTube app. They only allow you to go up to 720p HD. It might be fixed in a future update, who knows, but if you want 1080p or higher, you'd have to be on a laptop, it seems.
    Or use something like TubeMate (from the Amazon app store) to download higher quality rate videos directly to the phone.. Then watch em. .

    Sent from my T-Mobile Note 3 using AC Forums.
    06-12-2014 05:00 PM
  5. UseAndroid86's Avatar
    I wonder why the videos look of lesser quality compared the g2 and the DNA. It's a huge difference. Like on the DNA I type in "1080p video" on YouTube and the video looks like bluray quality in fact all of the videos do. If I go on vevo the music videos look amazing but if I go to the same exact videos on the m8 it's like I'm using my old Evo . It's that big of a difference.

    Posted via Android Central App
    06-12-2014 05:33 PM
  6. Almeuit's Avatar
    I wonder why the videos look of lesser quality compared the g2 and the DNA. It's a huge difference. Like on the DNA I type in "1080p video" on YouTube and the video looks like bluray quality in fact all of the videos do. If I go on vevo the music videos look amazing but if I go to the same exact videos on the m8 it's like I'm using my old Evo . It's that big of a difference.

    Posted via Android Central App
    I'm not sure. Maybe try clearing the app cache? I've never heard of an issue like that.

    Are you ensuring HD is toggled?

    Sent from my T-Mobile Note 3 using AC Forums.
    06-12-2014 05:44 PM
  7. UseAndroid86's Avatar
    I don't see the hd toggle like I used to on my other phones.

    Posted via Android Central App
    06-12-2014 05:48 PM
  8. ugxvibe's Avatar
    Open YouTube, menu - settings -General - then check, high quality on mobile.

    Or, while watching a video, click on it, hit the menu button (upper right side). HD should be 'glowing', if not then click it. :-)

    Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
    06-12-2014 06:07 PM
  9. UseAndroid86's Avatar
    That's what I usually do on my past phones but I don't have the option in the settings anywhere. I thought maybe the app was messed up so I uninstalled updates and checked the oldest version of YouTube that I could but still no option. I then redownloaded the updates and still no luck. Something isn't right. It won't let me completely uninstall either.

    Posted via Android Central App
    06-12-2014 06:37 PM
  10. UseAndroid86's Avatar
    Ah ha. Fixed it. I tried uninstalling updates again and then I cleared all cache and force stopped and disabled then reinstalled updates and finally saw the option. Weird. It must have been the cache clearing or something. Doesn't make any sense but it works now. Thanks for the effort though.

    Posted via Android Central App
    Almeuit and ugxvibe like this.
    06-12-2014 06:47 PM
  11. Almeuit's Avatar
    Ah ha. Fixed it. I tried uninstalling updates again and then I cleared all cache and force stopped and disabled then reinstalled updates and finally saw the option. Weird. It must have been the cache clearing or something. Doesn't make any sense but it works now. Thanks for the effort though.

    Posted via Android Central App
    Glad it's working again!

    Sent from my T-Mobile Note 3 using AC Forums.
    06-12-2014 09:25 PM

Similar Threads

  1. Videos Won't Upload To YouTube...
    By Nicole Simmons2 in forum Samsung Galaxy S5
    Replies: 5
    Last Post: 01-04-2016, 11:16 AM
  2. YouTube videos won't play after 4.4.3 update
    By John Rich1 in forum Android 4.4 KitKat
    Replies: 8
    Last Post: 11-20-2014, 10:04 AM
  3. 4K video on the S5 not as good as the Note 3
    By jennifercolemanme in forum Samsung Galaxy S5
    Replies: 1
    Last Post: 06-13-2014, 01:56 AM
  4. [B] option for application for video files [B]
    By josefcarel in forum Samsung Galaxy Tab 3
    Replies: 1
    Last Post: 06-12-2014, 12:43 AM
  5. Accidentally set chrome as default app for youtube.
    By scipper77 in forum Samsung Galaxy S5
    Replies: 7
    Last Post: 06-11-2014, 02:02 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD