Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 1 of 6 1234 ... LastLast
Results 1 to 25 of 136
Like Tree15Likes
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Hi, everyone, this is my first time here, so bear with me. On Wednesday, August 28, I downloaded the new Kit Kat 4.4.3 update from AT&T onto my One M8. Right after and for a few hours after, everything was in great condition as always. I've had my M8 since launch and haven't had a problem since and hold it very dear to me. Then, after about four hours, I noticed the phone was getting hot, really hot. I had power saver on as always and I saw that the CPU was taxed at 97%, just having Instagram running and YouTube actively showing a video. So I restarted the phone, clearing the cache and making sure that nothing was working too hard. That's when the problems really started coming up. It was getting hot but I ignored it and went to the Play Store to update my banking app and download Reddit News. After seven minutes of a normally one minute (if that) update, I stopped the download, cleared the cache and tried again. Nothing. So Google Play won't download, update, or install apps, Google, or third-party. That's not all. Hangouts will not send messages. Even in full LTE connectivity and 5 GHz Wifi AC, message could not send both to Android users (one used messages, the other Hangouts) and to an iPhone. It was like deja vu with my old iPhone 4S. BUT THAT'S NOT ALL. YouTube was giving me hell, too. When I would type into the search bar to search for a video, the search bar would clear. For example, if I'm looking up and type into the search bar on YouTube "Linus Tech Tips," then it'll work. But if after that I backspace or "x" out "Linus Tech Tips," and type something else, say, "Build a Gaming PC," If I use Swype (Swiftkey, Google Keyboard, or HTC Sense), the first word shows up, but as I'm typing, the subsequent words are erased and "Linus Tech Tips" shows up in the search bar (check him out if you don't already). This is EXTREMELY frustrating and now I can't watch The Joy of Painting. Damn. Finally, the CPU and heat I mentioned before is crazy. The CPU is always between 79% and 99% at all times. the RAM is usually at about 75% as normal, but the CPU is running nuclear hot. It's going to 105-115 degrees Fahrenheit. This worries me, all of this, because I wonder if this is the fault of the new 4.4.3 update for the AT&T M8 model or maybe underlying causes. I've had Malwarebytes scan my phone and find nothing. That caches are cleared and nothing seems to work. If anyone can help I would be extremely grateful because my only option in my mind is to do a hard factory reset of the device. Thanks to anoye who can help, and if not, then, oh well. Thanks, and sorry I made an essay out of this, this is really a big problem for me.
  2. #2  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Welcome to Android Central! When you say that you cleared the cache, do you mean the individual app caches, or the system cache partition (from the Recovery Menu)?
  3. #3  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Some of the same issues here as well. After the update my phone is really hot and I've noticed that with wifi on my 4G seems to be constantly going (not sure if that is new or not) also the sync double arrow is popping up a lot as well. Also tried to install an app for the play store and it took forever to download 6 megs (usually that would take a couple of seconds) then it took a minute or so to install... Not sure what's going on, but not happy right now.
    Jamez Avila likes this.
  4. #4  
    kygator13's Avatar

    Posts
    592 Posts
    Global Posts
    888 Global Posts
    ROM
    Stock Jelly Bean

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Add me to the list. My phone is much warmer now all of the time and I've dropped 40% in battery power in 2.5 hours off a full charge with very little actual activity using my device. I don't seem to get LTE anymore either. Hope there is a patch soon.

    Posted with my HTC M8 via the Android Central App
    Jamez Avila likes this.
  5. #5  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Same here. All the symptoms.
    Jamez Avila likes this.
  6. #6  
    kygator13's Avatar

    Posts
    592 Posts
    Global Posts
    888 Global Posts
    ROM
    Stock Jelly Bean

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    I turned off the quick reboot option, restarted my phone and I got lte back. My phone seems to be running cooler too. Battery life still seems to be very poor however.

    Posted with my HTC M8 via the Android Central App
  7. #7  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Same issues here. Ridiculous battery drain, and the phone is really getting hot. Gonna try clearing cache and a factory reset.
  8. #8  
    kygator13's Avatar

    Posts
    592 Posts
    Global Posts
    888 Global Posts
    ROM
    Stock Jelly Bean

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Add hangouts and text messaging not working for me

    Posted with my HTC M8 via the Android Central App
  9. #9  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    can someone update if a factory reset works. i tried turning off fastboot last night and powering off for about 5-10 mins but the same things are still happening.
  10. #10  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Add me to the list also . took my phone off the charger and it went from full charge to 88% in 5 min

    Posted via Android Central App
    ibpnyc likes this.
  11. #11  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Well, I think that the factory reset fixed it. It's been over an hour now, and the phone isn't overheating anymore. Battery life has only dropped 2% in that hour instead of the 2% every five minutes after the update.
    antonyvijai and ibpnyc like this.
  12. #12  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    just did clear cache thru HBoot. will update you all in an hour.
  13. #13  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Quote Originally Posted by mlthd View Post
    Well, I think that the factory reset fixed it. It's been over an hour now, and the phone isn't overheating anymore. Battery life has only dropped 2% in that hour instead of the 2% every five minutes after the update.
    did you do a backup of all your apps and settings are are you reinstalling your apps one by one?
  14. #14  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Quote Originally Posted by ibpnyc View Post
    did you do a backup of all your apps and settings are are you reinstalling your apps one by one?
    I'm just going to install them from the Play Store.
  15. #15  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Quote Originally Posted by ibpnyc View Post
    just did clear cache thru HBoot. will update you all in an hour.
    so this did nothing for me. Going to also do a factory reset and reinstall from scratch.
  16. #16  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    NO, a factory reset is not an answer! Somebody tell me there is another option, I don't want to reset my phone, PITA...

    Also add Timely to the list of apps that didn't work this morning, so my alarm didn't go off and I was late to work, thank you very much.
  17. #17  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Quote Originally Posted by lucidlyseen View Post
    NO, a factory reset is not an answer! Somebody tell me there is another option, I don't want to reset my phone, PITA...

    Also add Timely to the list of apps that didn't work this morning, so my alarm didn't go off and I was late to work, thank you very much.
    actually didnt notice but my sense alarms didnt go off either! what is the other option?
  18. #18  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    such an awesome phone hard to believe they would screw up an update as bad as it sounds...working so good I could careless if there was an update so I never look glad I didn't...sorry to hear all your guys/gals problems good job on being the guinee pigs though..im sure there will be a fix
  19. #19  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Quote Originally Posted by ibpnyc View Post
    what is the other option?
    Well, hoping for an emergency patch, or a way to roll back to 4.4.2, but is there a way to report to AT&T so they are aware of these issues?
  20. #20  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Quote Originally Posted by lucidlyseen View Post
    Well, hoping for an emergency patch, or a way to roll back to 4.4.2, but is there a way to report to AT&T so they are aware of these issues?
    i spoke to HTC this morning and the rep mentioned I was the 1st instance. Im sure users will be calling AT&T soon since the batt life is horrendous and not to mention SMS are lagging!
  21. #21  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Quote Originally Posted by budlight-budlight View Post
    such an awesome phone hard to believe they would screw up an update as bad as it sounds...working so good I could careless if there was an update so I never look glad I didn't...sorry to hear all your guys/gals problems good job on being the guinee pigs though..im sure there will be a fix
    yeah I couldn't leave a good thing alone either.
  22. #22  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    so I turned off fast reboot and restarted, the phone seems to have cooled down some, I'll see how the day goes. I also just did a system cache wipe so I'll see if that helps anything either...

    Side note - not sure if I just didn't notice this before, but, now when I'm on wifi the 4G symbol shows the 4G connection basically constantly active (with the moving bands back and forth), is this normal or should the 4G be pretty quiet when on wifi?
  23. #23  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    ouch. bad updates have happened before. the real PITA is waiting for a fix ...
  24. #24  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Quote Originally Posted by lucidlyseen View Post
    so I turned off fast reboot and restarted, the phone seems to have cooled down some, I'll see how the day goes. I also just did a system cache wipe so I'll see if that helps anything either...

    Side note - not sure if I just didn't notice this before, but, now when I'm on wifi the 4G symbol shows the 4G connection basically constantly active (with the moving bands back and forth), is this normal or should the 4G be pretty quiet when on wifi?
    did the same thing last night. fast boot off seems to cool down the phone.

    did a cache clear thru hboot and the batt life is still draining fast.

    not sure about the 4G icon.
  25. #25  

    Default Re: Huge Problems After 4.4.3 AT&T Update

    Quote Originally Posted by erwaso View Post
    ouch. bad updates have happened before. the real PITA is waiting for a fix ...
    what is PITA?

    nevermind....found it in the urban dictionary////smh
    erwaso likes this.
Page 1 of 6 1234 ... LastLast

Similar Threads

  1. is there another sub update for 4.3 ????
    By alsafi in forum Samsung Galaxy S3 I9300
    Replies: 2
    Last Post: 09-24-2014, 02:45 AM
  2. Will Boost Mobile Moto G ever update from KikKat 4.4.2?
    By chris88492 in forum Moto G (2013)
    Replies: 4
    Last Post: 09-02-2014, 08:43 PM
  3. Android L update depth
    By NickDomi in forum Android 5.0 Lollipop
    Replies: 2
    Last Post: 08-31-2014, 01:01 PM
  4. Update CWM on RAM Manager.
    By arnestang in forum Samsung Galaxy Note 3 Rooting, ROMs, & Hacks
    Replies: 3
    Last Post: 08-28-2014, 10:34 PM
  5. samsung note 3 charging problem
    By Farhana1234 in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 08-28-2014, 02:21 AM

Posting Permissions