07-15-2013 10:15 AM
36 12
tools
  1. sumx4182's Avatar
    I recently bought a new route (Linksys EA4500). I don't think this is part of the issue, and I'll explain why...but here's the problem:

    After a few minutes, I haven't been able to narrow down the exact time but it seems like 15-30 minutes, my phone does not pull in data from wifi unless I cycle it off and on again. It still shows full strength connection but anything I load like Facebook, Twitter, Scramble with Friends will just show the "updating" animation over and over again until I reset the wifi. The network monitoring part of my the battery indicator shows that wifi is still connected this whole time.

    Anyone have an idea what might be causing this issue?

    The reason I don't think it's the wifi router is because no other devices exhibit this time out problem. We have 2 laptops, an iPhone and an iPad on the same network with no troubles.

    I should also mention I'm stock as hell on an AT&T One X.
    12-12-2012 07:52 PM
  2. opec's Avatar
    I was having this problem all the time too. After the att software update, I had the problem a lot less, but it happens sometimes still. I'm not sure what it is.
    12-12-2012 09:34 PM
  3. sumx4182's Avatar
    It just started happening the passed week or two. It never happened before and nothing has changed software-wise in that time. Very strange.
    12-13-2012 08:32 AM
  4. SteveISU's Avatar
    I have the same problem.

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
    12-13-2012 08:36 AM
  5. Ryan Siegel's Avatar
    one x wifi problem...
    12-13-2012 12:27 PM
  6. loraque's Avatar
    Do you guys have a uverse 2wire router? Most of the wifi problems were resolved with the radio upgrade that went with the 2.20 update from ATT. The only place I have heard of further problems are related to specific models of 2wire routers.

    Try resetting, or toggling off for testing, the wireless security on the router. I believe that is what the 2wire problems had to do to resolve.
    12-13-2012 12:50 PM
  7. mbcastle's Avatar
    I have this problem too. All other devices on my home WiFi work great.

    Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
    12-13-2012 12:59 PM
  8. Sarah Liu's Avatar
    Also having this problem. No problems with my wifi at work, only my home network. I'll try to mess around with the router tonight and see if it helps.
    12-13-2012 02:11 PM
  9. sumx4182's Avatar
    Also having this problem. No problems with my wifi at work, only my home network. I'll try to mess around with the router tonight and see if it helps.
    Agreed. I don't think it's just an HTC problem because it works fine on my work router. Just my new home router. And I have a modem through Armstrong Cable. That modem has been the same this whole time, from the old router to the new router. So that shouldn't be the source of the issue.
    12-13-2012 03:31 PM
  10. sumx4182's Avatar
    one x wifi problem...
    Thanks for such an in-depth answer. Except you ignored the fact that I've had my phone since the first month of release, and never had the problem until the last two weeks and only after I purchased a new router. Although none of my other devices have a problem with the new router.
    12-13-2012 03:32 PM
  11. sumx4182's Avatar
    One other piece of info for those with the same problem...When I upgraded my router, I went from a Linksys with A/B/G to an A/B/G/N and I have forced it to N-only because there are currently no devices on the network that don't utilize N for their connection. When I was using A/B/G for the old router, it worked fine. Any think this could be part of it?
    12-14-2012 05:56 AM
  12. SteveISU's Avatar
    Notice it most at my office. It's rather annoying and I don't have time to keep checking if my phone is still logged in to the wifi network.
    12-14-2012 11:16 AM
  13. enriquenarez's Avatar
    This issue just started on my dad's One X. It first happened earlier this week and now his wifi doesn't work even after turning it on and off.
    12-16-2012 02:58 PM
  14. yash777's Avatar
    I had the same problem today morning. I am wondering if its got anything to do with the 'Put data connection to sleep' option in the power saver mode. I had it ticked overnight and the wifi went off but a day back I had disabled it and I had wifi all night.
    12-16-2012 04:07 PM
  15. SteveISU's Avatar
    I had the same problem today morning. I am wondering if its got anything to do with the 'Put data connection to sleep' option in the power saver mode. I had it ticked overnight and the wifi went off but a day back I had disabled it and I had wifi all night.
    I've never used the power saver mode and I have the problem.
    12-16-2012 04:13 PM
  16. sumx4182's Avatar
    Notice it most at my office. It's rather annoying and I don't have time to keep checking if my phone is still logged in to the wifi network.
    It only happens at my house. Office wifi is fine, wifi at my parents house is fine. Only the wifi at my house. Work wifi is ABGN, parents wifi is ABG, home wifi is ABGN
    12-16-2012 07:27 PM
  17. loraque's Avatar
    What security type are you using @ home?
    12-17-2012 07:30 AM
  18. sumx4182's Avatar
    WPA2
    12-17-2012 12:06 PM
  19. SteveISU's Avatar
    This lock up thing is getting to be annoying. Happens atleast 2-3 times a day in my office where the phone receives no data because it gets locked up on wifi. Toggle wifi off and I get a ton of notifications. Both my home and office use the same wifi security protocol.
    12-17-2012 04:12 PM
  20. sumx4182's Avatar
    This lock up thing is getting to be annoying. Happens atleast 2-3 times a day in my office where the phone receives no data because it gets locked up on wifi. Toggle wifi off and I get a ton of notifications. Both my home and office use the same wifi security protocol.
    Mine's the opposite, work and everywhere else is fine, home is not. Home is WPA2-PSK with AES encryption, work is WPA-PSK, my parents is probably WEP.
    12-17-2012 06:00 PM
  21. SteveISU's Avatar
    Mine's the opposite, work and everywhere else is fine, home is not. Home is WPA2-PSK with AES encryption, work is WPA-PSK, my parents is probably WEP.
    So there seems to be no rhyme or reason. I've been in my office for 90min and it's already started. I love the phone, but I don't think it can last all day on LTE only and I can't be tethered to a wall. I may have to start thinking of looking elsewhere.
    12-18-2012 09:31 AM
  22. araenel's Avatar
    Yeah at least mine works at work...I've just been using 4g once I get home

    Sent from my HTC One X using Android Central Forums
    12-18-2012 10:03 AM
  23. joekelli's Avatar
    I am having this same issue. Did you guys ever figure out what the issue is/was?
    01-12-2013 09:04 PM
  24. araenel's Avatar
    I have not had the problem at all for the last few weeks, but I didn't change anything or update my phone at all

    Sent from my HTC One X using Android Central Forums
    01-12-2013 09:23 PM
  25. Aidan Scremin's Avatar
    I've been having this problem with wifi in general. Not at a specific location. It says it's connected but nothing loads no matter which settings I change around, yet my galaxy tab works fine on the same router
    01-30-2013 08:43 PM
36 12

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 11-02-2012, 11:47 AM
  2. htc one x wifi
    By rnich120 in forum HTC One X
    Replies: 8
    Last Post: 05-23-2012, 12:53 PM
  3. HTC One X case compatibility with the HTC Evo 4G LTE.
    By chappo2000 in forum HTC EVO 4G LTE
    Replies: 8
    Last Post: 05-14-2012, 12:51 PM
  4. HTC One X, WiFi File Transfer
    By gurraj singh in forum HTC One X
    Replies: 2
    Last Post: 04-27-2012, 02:03 PM
  5. Am I the only one with SMS problems using the native HTC solution?
    By mudpud in forum Verizon Droid Incredible
    Replies: 21
    Last Post: 05-08-2010, 11:12 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD