1. Dylan Benedetto's Avatar
    Hello everyone, i have been having problems with my lg optimus g pro. My front camera refuses to work. Any app that uses the front camera refuses to give me an option to use. I think it might be a software problem with 4.4.2 because of the apps not seeing that there is a front camera. I bought this second hand and still have a warranty on this, this is why i want to know if anyone else is having an issue. I really dont want to return this phone cause it works perfect except for that. It just has been bugging me that i can't seem to find an answer to this issue. Thanks for any replies.
    08-19-2014 09:34 PM
  2. B. Diddy's Avatar
    Welcome to Android Central! Try booting into Safe Mode. Press and hold Power until you see the Power Off menu, then press and hold the Power Off option until it gives you a Safe Mode option. When it reboots, all 3rd party apps will be temporarily disabled. If the camera works now, then something that you installed is interfering. If the camera still doesn't work, then it is likely a hardware of firmware issue.

    Rebooting normally will get you out of Safe Mode.

    Do you know if the phone is rooted, perhaps running a custom ROM?
    08-20-2014 12:57 AM
  3. LGElectronics's Avatar
    Hi Dylan. Do you know if the camera was working before the KitKat update (4.4.2)? Also, do you receive any type of error messages when attempting to use the front camera? If so, can you provide a screenshot? ^DT

    Hello everyone, i have been having problems with my lg optimus g pro. My front camera refuses to work. Any app that uses the front camera refuses to give me an option to use. I think it might be a software problem with 4.4.2 because of the apps not seeing that there is a front camera. I bought this second hand and still have a warranty on this, this is why i want to know if anyone else is having an issue. I really dont want to return this phone cause it works perfect except for that. It just has been bugging me that i can't seem to find an answer to this issue. Thanks for any replies.
    08-21-2014 12:08 PM
  4. Playorz's Avatar
    My front camera isn't working (LG OPTIMUS G), alone or with an app, i have a black screen with blue lines.
    At first i just need like 20sec and the image came back but since a week or two the picture is not coming back, photo or video.
    I just have something like that can you help me ? ->Lg optimus g pro front camera not working.-cam00949.jpg can you help me ?
    09-06-2014 07:20 PM
  5. Seanelle Smith's Avatar
    Welcome to Android Central! Try booting into Safe Mode. Press and hold Power until you see the Power Off menu, then press and hold the Power Off option until it gives you a Safe Mode option. When it reboots, all 3rd party apps will be temporarily disabled. If the camera works now, then something that you installed is interfering. If the camera still doesn't work, then it is likely a hardware of firmware issue.

    Rebooting normally will get you out of Safe Mode.

    Do you know if the phone is rooted, perhaps running a custom ROM?
    So i rebooted my phone in safemode and didnt help. How can i fix the hardware or firmware?
    01-02-2015 11:53 PM
  6. B. Diddy's Avatar
    Welcome to Android Central! Assuming you have an LG phone, you'd probably have to speak to LG about warranty repair (if the phone is still under warranty).
    01-03-2015 09:22 PM
  7. Wendell Ang's Avatar
    Hello Lg Optimus , I have Problem with my Lg P713 camera Back and Front , when i opened my Camera. It says that 'Cant connect to Camera' so what is the best way to resolve this problem
    11-13-2016 09:26 AM

Similar Threads

  1. New Galaxy S5 Google play store not working
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 12-11-2014, 06:40 AM
  2. Phone will not turn on
    By fujiteam in forum Verizon Galaxy S III
    Replies: 6
    Last Post: 09-11-2014, 10:41 AM
  3. Replies: 7
    Last Post: 08-27-2014, 11:22 AM
  4. Replies: 9
    Last Post: 08-25-2014, 06:31 AM
  5. New Samsung Galaxy S5 google play store not working
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 08-19-2014, 10:43 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD