06-26-2015 05:39 PM
4,496 ... 4546474849 ...
tools
  1. hlxanthus's Avatar
    You also try no frills CPU instead of setcpu.
    04-06-2012 06:25 PM
  2. Thraeryn's Avatar
    I probably will. I couldn't get it to stay on long enough to even disable SetCPU. You'd better believe that'll be the first thing I do once it's up and going again.

    Edit: Flash, reinstall, data restore and I'm fine again, just have a few app updates to restore. The moral of this story?

    Don't trust SetCPU with this ROM. Not entirely.
    04-06-2012 06:42 PM
  3. fenderman's Avatar
    Interesting I have been getting random reboots without an alternative oc application. Just turned down the speed I had been using on the alpha 8 build with no issues! I was clocked at 825 min. And Max. Now am down to 787 Max. And 767 min. And still had a reboot! Possible kernal issue?
    04-06-2012 11:24 PM
  4. pergerson6's Avatar
    Interesting I have been getting random reboots without an alternative oc application. Just turned down the speed I had been using on the alpha 8 build with no issues! I was clocked at 825 min. And Max. Now am down to 787 Max. And 767 min. And still had a reboot! Possible kernal issue?
    You might want to lower your minimum CPU speed down to maybe 480 mhz. You don't need to have the CPU running that high all the time.

    Sent from my PG86100
    fenderman likes this.
    04-07-2012 02:04 AM
  5. notebooko's Avatar
    Interesting I have been getting random reboots without an alternative oc application. Just turned down the speed I had been using on the alpha 8 build with no issues! I was clocked at 825 min. And Max. Now am down to 787 Max. And 767 min. And still had a reboot! Possible kernal issue?
    Your phone probably can't handle it. Why is your min clocked so high? Just keep the min around 150 and the max at 780 you probably won't notice any difference in performance at all except when turning on the phone in which case it make take a few more seconds to overclock.
    fenderman likes this.
    04-07-2012 02:06 AM
  6. fenderman's Avatar
    I hear ya but when your phone on alpha 8 was clocked at 825 no reboots at all and when running cm7 .2 it was running stable and smooth at 844/480, i just thought I would ask lol and personally its more a wifi only device that I love to tweak so I run it at its Max lol my other op.s is cm7 kraven style!btw thanks for the input
    04-07-2012 02:13 AM
  7. Archnemesis's Avatar
    Sorry if this was mentioned, i couldn't find it when i searched, but has anyone tried and restoring a backup through xionia? I've backed up and then restored but the restore is really buggy. It doesn't restore any setting what so ever and all my apps act as if they were freshly installed. It pretty much acts as a fresh rom install only with bugs and force closes =/

    Anyone else have this problem or know how to fix it?
    04-07-2012 02:17 AM
  8. tlrsax54's Avatar
    You know the processor was tested to run stable at the 600/245....What do you gain out of raising the minimum so high? Phones need some breathing room!!! If you have reboot problems I would leave it at 600/245 for a while and see if the reboots still happen...
    fenderman likes this.
    04-07-2012 02:53 AM
  9. fenderman's Avatar
    I did lower my settings a bit see if that helps at all! But I can tell a difference when overclocked just need to find the right speed for the current from and build
    04-07-2012 04:34 AM
  10. Pkt_Lnt's Avatar
    Try clocksync on the market till i figure it out. Seems that it occurs on other cm9 builds and that's the fix for now.

    And alpha 9 is iscream kernel friendly again with the home/menu keys.. so you can test with that kernel.
    Is there a boot image to go back to the A9 kernel from the iscream kernel? Be nice to have one to go back and forth easily to troubleshoot.
    prowlingfox and Va1ha11a like this.
    04-07-2012 10:04 AM
  11. prowlingfox's Avatar
    Can we have the old camera files? Preeeaseeee (:
    04-07-2012 01:10 PM
  12. Pkt_Lnt's Avatar
    Download alpha 8, extract them and adb push to alpha 9.
    prowlingfox likes this.
    04-07-2012 01:52 PM
  13. prowlingfox's Avatar
    Download alpha 8, extract them and adb push to alpha 9.
    Sorry...i'm new at this....is it as easy as pulling camera.apk from the alpha 8 update.zip and pushing it to the phone?
    04-07-2012 02:05 PM
  14. Pkt_Lnt's Avatar
    Yes, or if you do not want to mess with adb, you can pull the camera.apk from the alpha 8 zip and then replace the one in the alpha 9 zip and flash. You will get a signature fail unless you turn verification off first.
    prowlingfox likes this.
    04-07-2012 02:11 PM
  15. prowlingfox's Avatar
    No worries, i'm fine with adb and shell commands, i just wasn't clear on whether there were other system files/drivers that control camera that I needed to pull/push. Thanks!
    04-07-2012 02:16 PM
  16. Pkt_Lnt's Avatar
    No worries, i'm fine with adb and shell commands, i just wasn't clear on whether there were other system files/drivers that control camera that I needed to pull/push. Thanks!
    I'm no expert, and CM9 might be different, but as I understand, the apk has all the needed files. If in doubt, wait for @thekraven to reply. It IS an alpha, so you can always nand back if needed.
    04-07-2012 02:24 PM
  17. markeithty's Avatar
    The phone force closing was a real hag I tried flashing it over and over again to debug the problem. So I had to reflash cm7 til its fixed, goin back seems like I just got degenerated to a first gen-ape.
    04-07-2012 03:02 PM
  18. prowlingfox's Avatar
    For reference...
    I did pull the camera.apk from alpha 8, remove camera.apk [a9] from /system/app, then adb install camera.apk [a8]. I tried opening it, didn't work, so i wiped cache & dalvik and rebooted. Camera opened, then froze when I tried to take a picture. Phone rebooted. tried opening the app again, and phone froze while attempting to open, rebooted again. Opened up Camera, attempted to take a picture, froze, rebooted. HOWEVER i am running iscreamkernel. I'm going to try a few more things...


    EDIT: Word of advice, don't get curious and try pushing a9 boot.img to sdcard and "flash_image boot /sdcard/boot.img" to get back the kernel... = unbootable
    04-07-2012 03:11 PM
  19. RED MAN's Avatar
    For reference...
    I did pull the camera.apk from alpha 8, remove camera.apk [a9] from /system/app, then adb install camera.apk [a8]. I tried opening it, didn't work, so i wiped cache & dalvik and rebooted. Camera opened, then froze when I tried to take a picture. Phone rebooted. tried opening the app again, and phone froze while attempting to open, rebooted again. Opened up Camera, attempted to take a picture, froze, rebooted. HOWEVER i am running iscreamkernel. I'm going to try a few more things...


    EDIT: Word of advice, don't get curious and try pushing a9 boot.img to sdcard and "flash_image boot /sdcard/boot.img" to get back the kernel... = unbootable
    Sorry guys but it's not as simple as installing the app from alpha 8. The problem is in the Rom with the libs and drivers. If it were not we could just download an app from the market and fix the camera.
    prowlingfox likes this.
    04-07-2012 03:41 PM
  20. prowlingfox's Avatar
    Sorry guys but it's not as simple as installing the app from alpha 8. The problem is in the Rom with the libs and drivers. If it were not we could just download an app from the market and fix the camera.
    That's what I feared....hahah thanks for the info.
    04-07-2012 03:56 PM
  21. RED MAN's Avatar
    Your welcome. I hope that thekraven puts together either alpha ten or beta 1 with all of the fixes and a patch to make the camera work again. I would love for the native tether app to be turned on and working to seeing as data an wifi are working correctly now. I know he is busy I'm sure. Give him time and he will get these bugs fixed. I still can't download any of the files from Goo. I can't even get alpha nine yet. I am waiting to see if a beta or an alpha ten shows up.
    04-07-2012 07:20 PM
  22. Va1ha11a's Avatar
    My camera actually works in a9?
    04-07-2012 08:59 PM
  23. RED MAN's Avatar
    That's weird, everyone else is having issues with the camera.
    04-07-2012 11:59 PM
  24. Pkt_Lnt's Avatar
    Mine works, no preview as we know.
    Va1ha11a likes this.
    04-08-2012 12:34 AM
  25. ask8rdude17's Avatar
    how do i switch 2 zvh?
    04-08-2012 12:53 AM
4,496 ... 4546474849 ...
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD