1. loudang's Avatar
    Call me a noob...

    Did the root and nandroid stuff no problem. I use DVDFab8 to convert movies to "generic.mp4.h264.aac" format, set the resolution to 480x270 (I know not what the Optimus screen is 480x320) convert the file, put on SD card.

    Using ASTRO I go to open the file and get "Cannot play video". Does the .mp4 have to go in a certain folder on the SD or is there a better format to convert to so it will work.

    Thanks
    12-06-2010 03:37 PM
  2. captmeach7's Avatar
    I use the gallery or Zimly from the marketplace to play my MP4. They are encoded the same as yours.


    EDIT: Did you flash Thunderom or only Root? Some Mp4 aren't working for me now and im trying to find where exactly the problem is.
    12-06-2010 04:47 PM
  3. loudang's Avatar
    Only rooted... Tried to put mp4 files in Camera folder so they appear in the Gallery but still will not play. Added Zimly app, still won't play get "It may be DRM protected or unsupported format".

    EDIT: Using DVDFab converted video to 3GP and it will play. Quality is not the best, good, but could be better. Will have to adjust DVDFab settings. Works with Zimly and thru Gallery.

    Also converted to ipod.mpeg4 format. Looks great and works fine.
    12-07-2010 12:07 PM
  4. Kalums's Avatar
    ok so.. y cant i watch videos? ive tried mp4s it says "unable to diplay" ive tried every format i can think of (accept the BB format 3gp or whatever it is) i need either some serious mental help or a little " i'm having a stupid moment" help either way.... HELP! so i have a bunch of movies in mp4 format (thx to handbrake) and i want to view them on my optimus... any ideas?
    12-10-2010 11:34 AM
  5. captmeach7's Avatar
    mp4 is just a container. Use gspot or mediainfo to see how the videos are encoded. Are you on the stock ROM or custom?
    12-10-2010 11:47 AM
  6. Kalums's Avatar
    Im using ThundeROM 1.3 with Zefie's OC kernel... the codec is H.264(x264)
    12-10-2010 11:52 AM
  7. captmeach7's Avatar
    Im using ThundeROM 1.3 with Zefie's OC kernel... the codec is H.264(x264)
    After flashing TR i had to flash the JIT only buildprop to be able to watch h264 again. There is an issue with stagefright and some formats. Go to the flashable buildprop thread to get it.
    12-10-2010 12:01 PM
  8. Kalums's Avatar
    still no go after flash JIT only pack...
    12-10-2010 12:31 PM
  9. captmeach7's Avatar
    still no go after flash JIT only pack...
    Are they set to 480 pixels on the long side?
    12-10-2010 08:03 PM
  10. Kalums's Avatar
    720x480 @ 23fps, rockplayer will play them but audio and video get out of sync fast , like with in a min
    12-11-2010 12:22 PM
  11. captmeach7's Avatar
    720x480 @ 23fps, rockplayer will play them but audio and video get out of sync fast , like with in a min
    Try encoding them to 480 x (whatever) and they will play right.
    12-11-2010 12:24 PM
  12. Kalums's Avatar
    tried but it says "unable to play"
    12-11-2010 12:25 PM
  13. captmeach7's Avatar
    tried but it says "unable to play"
    Check your pm
    12-11-2010 12:33 PM
  14. Kalums's Avatar
    Check your pm
    ok total noob showing here, my PM?
    12-11-2010 12:36 PM
  15. captmeach7's Avatar
    ok total noob showing here, my PM?
    scroll to the top of the page on the right and click private messages
    Kalums likes this.
    12-11-2010 12:37 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD