09-06-2013 12:27 PM
72 123
tools
  1. trailz's Avatar
    sprint id f/c a lot when in play store.. unistalled it using titianiumbackup. then unistalled the google bar at the top.(phone seems alot faster now without sID)
    my brightness control has some hickups. but only when i push the brightness button. have to go into the settings and reset it.
    i use power amp for music. still works fine but every now and then i hear a skip like its processing or something.
    my biggest cripe is the stupid word bubbles for texting now. Liked the gb style much better. looking for a theme or some way to change back or to something else. any advice for the texting?
    11-04-2012 01:04 PM
  2. cooch1214's Avatar
    I am having this same issue. The only way I can get mobile data to work is by turning put the phone to CDMA only mode. Did you figure out a way to fix this?

    I have an interesting bug. I did the manual update, and ever since I have not been able to complete a speed test while on eHRPD. In order to complete one, i have to go to CDMA only. Anyone else having this issue?

    Sent from my LG Viper 4G LTE LS840 using Tapatalk 2
    11-04-2012 09:21 PM
  3. tommyjoesanders's Avatar
    try updating your device profile in cdma and then after that completes turn on your 4g and see if that resolved the issue
    11-04-2012 09:24 PM
  4. jrsharp70's Avatar
    New bug: the phone keeps reading the sd card over and over for minutes at a time, and then it goes away for a while. I notice out because it comes up in the status bar.

    Is this because the new software is too fast for my cheap sd card? It is a SanDisk, class 4 I *think*

    Sent from my Viper 4G LTE on the "coming soon" network
    11-04-2012 09:39 PM
  5. tommyjoesanders's Avatar
    New bug: the phone keeps reading the sd card over and over for minutes at a time, and then it goes away for a while. I notice out because it comes up in the status bar.

    Is this because the new software is too fast for my cheap sd card? It is a SanDisk, class 4 I *think*

    my advice is too pull everything you want from sd card and store it on your pc and then reformat the sd card using your device and then put whatever back on the card and will notice after the reformat you will see alot of new folders on the sd card now

    Sent from my Viper 4G LTE on the "coming soon" network
    11-04-2012 09:49 PM
  6. mij9895's Avatar
    I am having this same issue. The only way I can get mobile data to work is by turning put the phone to CDMA only mode. Did you figure out a way to fix this?
    No. I tried the un-brick method and won't be back into an eHRPD market until this Saturday. What area are you in? Maybe you can downgrade back to Gingerbread and re-update with a clean install and see if that fixes it.

    Sent from my LG-LS840 using Tapatalk 2
    11-04-2012 10:58 PM
  7. cooch1214's Avatar
    I am in the Chicago area and EHRPD is common. I will try the unbrick when I get a chance and let you know.

    No. I tried the un-brick method and won't be back into an eHRPD market until this Saturday. What area are you in? Maybe you can downgrade back to Gingerbread and re-update with a clean install and see if that fixes it.

    Sent from my LG-LS840 using Tapatalk 2
    11-04-2012 11:19 PM
  8. mij9895's Avatar
    I am in the Chicago area and EHRPD is common. I will try the unbrick when I get a chance and let you know.
    Ok. Let me know. I had the problem in 3 different Sprint markets over the weekend: Vegas, Riverside/San Bernardino, & Los Angeles, so I know it's not just one area.
    11-04-2012 11:40 PM
  9. cooch1214's Avatar
    I tried this, but it did not work.

    I have tried turning off Sprint Optimizer, as well, changed profiles in the other
    modes, and still not working. I will be in a 4G area in an hour and will see what's up there.

    Wonder if this is why I did not receive the Sprint notification that the update was available?

    UPDATE: I am in a 4G area and it appears to be working fine on the LTE network. I don't know if I will be able to do the unbrick method and try the manual ICS update again until next week, but for now, I will have to get accustomed to switching back and forth between those settings, if I need 3G connectivity.

    try updating your device profile in cdma and then after that completes turn on your 4g and see if that resolved the issue
    11-05-2012 06:23 AM
  10. mij9895's Avatar
    I tried this, but it did not work.

    I have tried turning off Sprint Optimizer, as well, changed profiles in the other
    modes, and still not working. I will be in a 4G area in an hour and will see what's up there.

    Wonder if this is why I did not receive the Sprint notification that the update was available?

    UPDATE: I am in a 4G area and it appears to be working fine on the LTE network. I don't know if I will be able to do the unbrick method and try the manual ICS update again until next week, but for now, I will have to get accustomed to switching back and forth between those settings, if I need 3G connectivity.
    Mine worked for LTE too on Saturday night. Strange. I'm taking my phone to Sprint this week, and have them test it out.

    Sent from my LG-LS840 Viper 4G LTE using Tapatalk 2
    11-05-2012 10:50 AM
  11. cooch1214's Avatar
    In my office, I have strong 4G connectivity... oddly right outside my office, it goes into EHRPD. From what I noticed, I get a very slow connection on EHRPD, where it seems to let little bits of data through at a very slow rate (i.e. twicca updates as I scroll down the list or the occasional email).

    I suspect that the slow data rates on EHRPD are causing other apps to timeout before actually getting enough throughput to deliver the necessary data. Still an issue, but thought I would try to summarize what I have found. Please update if you find anything out from Sprint.
    11-05-2012 05:42 PM
  12. slinkies's Avatar
    Mine has been turning wifi on randomly other than that no bugs that I've come across any ideas on possible fix for this?

    Sent from my LG-LS840 using Android Central Forums
    11-06-2012 07:42 PM
  13. wormy987123's Avatar
    Mine has been turning wifi on randomly other than that no bugs that I've come across any ideas on possible fix for this?

    Sent from my LG-LS840 using Android Central Forums
    That is am easy fix out I'd the connections optimizer in the wireless settings, bring up system settings, under wireless and networks press more then scroll down to mobile networks and press it then the connections optimizer is in there just uncheck the box

    Sent from my LG-LS840 using Tapatalk 2
    11-07-2012 08:19 AM
  14. yoshimail's Avatar
    That's probably not a bug, but most likely the Sprint Connection Optimizer trying to get the phone at the "best data connection" state. I personally turned it off since I like to take control of the data myself and the notification bar control buttons do a great job at that already.
    11-07-2012 08:20 AM
  15. TheTick's Avatar
    Speaking of the notification bar...has anyone encountered a situation where the notification bar seems to freeze up on screen after you pull it down? Can't tap on any of the notices, and if you hit the home button, it seems to clear off but takes a bit of time (15-30 seconds). Will keep happening each time until you reboot, where it works for a while then starts with the same problem.
    11-07-2012 09:51 AM
  16. thenameisnigel's Avatar
    A factory reset is a must if going from 2.x ==> 4.x.x. It's a big change, and leftover data from 2.x can cause FCs, and battery problems in the near future.

    - - - Updated - - -

    STOP DUPLICATING MY POSTS ANDROIDCENTRAL! NOT COOL. >_<
    11-07-2012 01:28 PM
  17. tommyjoesanders's Avatar
    I agree when I finally got around installed the update. I noticed alot of things that would FC and performance of the phone had a lag too it. So I did a ##786# since I knew my service code (MSL) and my devices has been flawless since then. Sprint should had put a note on the release too at least do a factory reset since like nigel was saying its a big jump going from 2.3.7 to 4.0.4 . So I have too agree with Nigel on that matter.
    11-07-2012 01:51 PM
  18. libertus77's Avatar
    I agree when I finally got around installed the update. I noticed alot of things that would FC and performance of the phone had a lag too it. So I did a ##786# since I knew my service code (MSL) and my devices has been flawless since then. Sprint should had put a note on the release too at least do a factory reset since like nigel was saying its a big jump going from 2.3.7 to 4.0.4 . So I have too agree with Nigel on that matter.
    Any idea how to get the msl after the update?

    Sent from my ICS-Flavored LG Viper using Tapatalk 2
    11-07-2012 03:32 PM
  19. wormy987123's Avatar
    Any idea how to get the msl after the update?

    Sent from my ICS-Flavored LG Viper using Tapatalk 2
    I'm not sure of a way to get it after the update but i reverted to gb to get mine. I made a back up with titanium backup first tho.

    Sent from my LG-LS840 using Tapatalk 2
    11-07-2012 03:41 PM
  20. slinkies's Avatar
    Thx guys that's what it was appreciate the help

    Sent from my LG-LS840 using Android Central Forums
    11-07-2012 04:08 PM
  21. isfacat's Avatar
    A factory reset is a must if going from 2.x ==> 4.x.x. It's a big change, and leftover data from 2.x can cause FCs, and battery problems in the near future.
    Can this be really verified? I have done the manual update on my GF's phone as well. What comes up is "Launcher has FCed" and then re-starts the Launcher (instead of Home... Home does this as well).

    So the only answer is downgrade to ZVD, do a Factory Reset, then upgrade back to ZVI?
    11-07-2012 05:24 PM
  22. wormy987123's Avatar
    Can this be really verified? I have done the manual update on my GF's phone as well. What comes up is "Launcher has FCed" and then re-starts the Launcher (instead of Home... Home does this as well).

    So the only answer is downgrade to ZVD, do a Factory Reset, then upgrade back to ZVI?
    You can do the reset from with in ics. Go to settings then backup and reset. There is a factory reset in there. That's what i did

    Sent from my LG-LS840 using Tapatalk 2
    11-07-2012 05:39 PM
  23. tommyjoesanders's Avatar
    Can this be really verified? I have done the manual update on my GF's phone as well. What comes up is "Launcher has FCed" and then re-starts the Launcher (instead of Home... Home does this as well).

    So the only answer is downgrade to ZVD, do a Factory Reset, then upgrade back to ZVI?
    Yes , that is confirmed you have too do just a factory reset from your device. you don't have too downgrade.
    11-07-2012 05:40 PM
  24. tommyjoesanders's Avatar
    ISFACAT check your private message.
    11-07-2012 05:52 PM
  25. jrsharp70's Avatar
    N/m
    11-07-2012 06:02 PM
72 123

Similar Threads

  1. *** att ics 4.04 bug report thread***
    By Red326 in forum Samsung Galaxy S II Skyrocket
    Replies: 70
    Last Post: 10-24-2012, 02:10 AM
  2. Replies: 173
    Last Post: 06-11-2012, 08:10 PM
  3. The kravens(ICS)Cold as ice(if its not a bug report it goes here)
    By vernotzy21 in forum LG Optimus S Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 173
    Last Post: 06-11-2012, 08:10 PM
  4. i keep getting a bug report since being on ics
    By bille3939 in forum Sprint Nexus S 4G
    Replies: 7
    Last Post: 05-13-2012, 11:11 AM
  5. does anyone else get bug reports with ics
    By bille3939 in forum Sprint Nexus S 4G Rooting, ROMs, and Hacks
    Replies: 1
    Last Post: 04-27-2012, 03:25 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD