1. anon(464338)'s Avatar
    Not sure why but when trying to scan for the blue tooth speaker, my Moto x won't pick it up. Any suggestions?

    Posted via Android Central App
    01-10-2014 02:38 PM
  2. tonymhoffman's Avatar
    This may sound dumb

    But have you tried rebooting to see if this fixes issue?

    Posted via Android Central App
    01-10-2014 02:50 PM
  3. anon(464338)'s Avatar
    Thanks the reboot doesn't help

    Posted via Android Central App
    01-10-2014 02:55 PM
  4. DayThyme's Avatar
    Not sure why but when trying to scan for the blue tooth speaker, my Moto x won't pick it up. Any suggestions?
    In your auto? I bought a Moto X for my mom and it wouldn't pick up the bluetooth in her car, which is an older Lexus. Her iPhone and my Samsung GNote3 pick it up fine. I suspect this is a problem with Kit Kat or with the Moto X. I would return the phone if you are in the return period and try another. If that one won't either, than it is likely a kit kat issue.
    01-10-2014 02:56 PM
  5. JoeNM84's Avatar
    What bluetooth speaker is it? Brand, model?
    01-10-2014 03:01 PM
  6. tonymhoffman's Avatar
    I had a qualcomm engineer sent by Motorola at my house a few weeks back debugging a Bluetooth bug I found. It was found by issues with my Subaru car connection.

    We found a workaround for the time being while they collected logs to sort everything out.

    We had to delete the existing pairs to my car from the steering wheel and the stereo dash. With Subaru they(steering wheel & dash) seem to have separate entities for Bluetooth pairing.

    Once the pairs were removed from the car and the phone, I could restart the pairing process and connect successfully.

    Sent from my XT1058 using Tapatalk
    01-10-2014 03:30 PM
  7. anon(464338)'s Avatar
    So its actually a single portable bluetooth speaker called Jam2. I tried to reset the speaker but it didnt help. I really dont want to return the phone cause I just returned my other one for a hardware flaw.

    Sent from my SAMSUNG-SGH-I317 using Tapatalk
    01-10-2014 04:16 PM
  8. DayThyme's Avatar
    We had to delete the existing pairs to my car from the steering wheel and the stereo dash. With Subaru they(steering wheel & dash) seem to have separate entities for Bluetooth pairing.

    Once the pairs were removed from the car and the phone, I could restart the pairing process and connect successfully.
    I did that about 50 times and it didn't solve the problem with the Moto X pairing with an older Lexus's bluetooth.

    I returned the phone. I worry that the problem is Kit Kat because with my GNex, the last OS update royally screwed the bluetooth on that phone.
    01-10-2014 05:00 PM
  9. weksa's Avatar
    I had a similar problem. But then I remembered my Bluetooth speaker has a pairing mode: for my particular model, I had to hold the power button until the lights flashed rapidly. After that, it worked flawlessly.
    01-16-2014 10:51 PM
  10. Vikas Grover's Avatar
    Thanks Weksa.
    I had a similar problem with my motog while connecting to jbl bluetooth speaker. Your soluion worked like a charm
    04-19-2014 01:49 PM
  11. 4eyedbqueen's Avatar
    Omg you are brilliant! Thank you Weksa for posting that solution. It totally worked. I have a jam plus and I recently got a Moto turbo after owning an S4. With the turbo it wouldn't even show up in the list of devices to be paired. But it would work fine with my iPad mini and s4. So I tried your trick and it totally worked. I had to hold the power button down on the jam plus for about 30 seconds before the turbo discovered it and paired with it.

    Anyone with a Motorola having pairing isues with their Bluetooth speaker should totally try this.

    :-) thanks again!

    Thanks Weksa.
    I had a similar problem with my motog while connecting to jbl bluetooth speaker. Your soluion worked like a charm
    08-20-2015 12:29 AM
  12. Sharath Shetty's Avatar
    I had a similar problem. But then I remembered my Bluetooth speaker has a pairing mode: for my particular model, I had to hold the power button until the lights flashed rapidly. After that, it worked flawlessly.
    thnx, this worked for me,
    Sony speak SRS-X11 & Handset Moto g4 plus
    10-20-2016 02:57 PM

Similar Threads

  1. HTC One - HELP! MALWARE going to droidresearchapp.info
    By Chris_Page in forum Android Security Talk
    Replies: 14
    Last Post: 02-20-2014, 12:24 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 01-27-2014, 02:18 PM
  3. moved most of my apps to sd card
    By sjsmith1708 in forum Samsung Galaxy S4
    Replies: 1
    Last Post: 01-10-2014, 05:57 PM
  4. Verizon Galaxy S3 - Go back to 4.1?
    By TopfliteB in forum Verizon Galaxy S III
    Replies: 1
    Last Post: 01-10-2014, 05:54 PM
  5. Replies: 12
    Last Post: 01-10-2014, 04:07 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD