Results 1 to 17 of 17
Like Tree1Likes
  • 1 Post By imurrx
  1. Thread Author  Thread Author    #1  
    HollyDolly's Avatar

    Posts
    394 Posts
    Global Posts
    595 Global Posts
    ROM
    Stock

    Unhappy 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    Anyone experiencing this? Mine keeps dropping off, where other phones in the same location/same provider with me do not.

    I've done trouble-shooting with Sprint and a Motorola engineer - nothing. Sprint thinks I need to get a replacement phone. Motorola is clueless.

    Now, randomly, my phone says it cannot read the SIM card. I'm on my 3rd Moto X...when does it stop being such a pain?!
  2. #2  

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    All I can add is the Sprint 4G on my "X" works phenomenally better than the EVO LTE it replaced. Night and Day.
    Obviously YMMV.
  3. Thread Author  Thread Author    #3  
    HollyDolly's Avatar

    Posts
    394 Posts
    Global Posts
    595 Global Posts
    ROM
    Stock

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    Quote Originally Posted by Take57 View Post
    All I can add is the Sprint 4G on my "X" works phenomenally better than the EVO LTE it replaced. Night and Day.
    Obviously YMMV.
    Well, now no one can hear me on phone calls, either. And 4G worked better on my Photon, no question.

    Sent from my XT1056 using Tapatalk
  4. #4  

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    Keep in mind that the Photon used WiMax and not LTE, so some of your issue may be due to the coverage in your area.

    Posted via Android Central App
  5. #5  
    JoeNM84's Avatar

    Posts
    439 Posts
    Global Posts
    454 Global Posts

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    Have they replaced the SIM? Or has it been the same one for all of your X's?
  6. Thread Author  Thread Author    #6  
    HollyDolly's Avatar

    Posts
    394 Posts
    Global Posts
    595 Global Posts
    ROM
    Stock

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    Quote Originally Posted by kenpbuck View Post
    Keep in mind that the Photon used WiMax and not LTE, so some of your issue may be due to the coverage in your area.

    Posted via Android Central App
    But my Photon always showed 4G connected, not Wimax.

    Sent from my XT1056 using Tapatalk
  7. Thread Author  Thread Author    #7  
    HollyDolly's Avatar

    Posts
    394 Posts
    Global Posts
    595 Global Posts
    ROM
    Stock

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    Quote Originally Posted by JoeNM84 View Post
    Have they replaced the SIM? Or has it been the same one for all of your X's?
    Different sims. Sprint doesn't use sims like other providers.

    Sent from my XT1056 using Tapatalk
  8. #8  

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    Wimax was Sprint's original 4G, they later converted to LTE, a different 4G standard that operates on different hardware.

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
  9. Thread Author  Thread Author    #9  
    HollyDolly's Avatar

    Posts
    394 Posts
    Global Posts
    595 Global Posts
    ROM
    Stock

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    Quote Originally Posted by kenpbuck View Post
    Wimax was Sprint's original 4G, they later converted to LTE, a different 4G standard that operates on different hardware.

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
    But I had my Photon up until this past November. Surely 4G/LTE was in effect by then? Even now, switching between the two phones...one makes great calls (Photon), the other people complain they can't hear me ALL the time.

    Sent from my XT1056 using Tapatalk
  10. #10  
    imurrx's Avatar

    Posts
    148 Posts
    Global Posts
    256 Global Posts

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    Come on people, it's Sprint we are taking about.

    Posted via Android Central App
  11. Thread Author  Thread Author    #11  
    HollyDolly's Avatar

    Posts
    394 Posts
    Global Posts
    595 Global Posts
    ROM
    Stock

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    Quote Originally Posted by imurrx View Post
    Come on people, it's Sprint we are taking about.

    Posted via Android Central App
    I used to be with Verizon and it was much worse, FYI. Same area.

    Sent from my XT1056 using Tapatalk
  12. #12  

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    Quote Originally Posted by HollyDolly View Post
    But I had my Photon up until this past November. Surely 4G/LTE was in effect by then?
    Not necessarily. Sprint's rollout hasn't exactly been the quickest. It's not even that great in cities where LTE has been turned on.
  13. #13  
    Golfdriver97's Avatar

    Posts
    13,536 Posts
    Global Posts
    13,810 Global Posts
    ROM
    Stock Moto X

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    Quote Originally Posted by HollyDolly View Post
    Different sims. Sprint doesn't use sims like other providers.

    Sent from my XT1056 using Tapatalk
    For the LTE, there is a Sim card. It is in the slot on the side of your phone. You can use the Sim card removal tool to look. It may be a faulty card.
    WiMax and LTE are different bands. If the Photon was WiMax (which I am pretty sure it was) you would not get the same 4G as LTE.

    From a Sprint Moto X using AC Forums app

    Devices: Current: Nexus 5, Moto X, Galaxy Tab 2 (7.0); Retired: Galaxy S2 (Epic 4G Touch); Traded: Galaxy S3
    When I let go of what I am, I become what I might be - Lao Tzu
    Community Guidelines and also here
  14. #14  
    cerebasan's Avatar

    Posts
    34 Posts
    Global Posts
    41 Global Posts

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    For what it's worth I'm on my 3rd moto x and having the same issue. Random total signal drops on sprint. Nobody has any ideas why. I wish a moto engineer would talk to me. I've been keeping signal check pro logs of it.

    Posted via Android Central App
  15. #15  

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    Quote Originally Posted by Golfdriver97 View Post
    For the LTE, there is a Sim card. It is in the slot on the side of your phone. You can use the Sim card removal tool to look. It may be a faulty card.
    WiMax and LTE are different bands. If the Photon was WiMax (which I am pretty sure it was) you would not get the same 4G as LTE.

    From a Sprint Moto X using AC Forums app
    That would explain why I got almost no 4g reception on my photon, and get pretty good 4g reception on the x.

    Sent from my XT1056 using Tapatalk
  16. Thread Author  Thread Author    #16  
    HollyDolly's Avatar

    Posts
    394 Posts
    Global Posts
    595 Global Posts
    ROM
    Stock

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    Quote Originally Posted by cerebasan View Post
    For what it's worth I'm on my 3rd moto x and having the same issue. Random total signal drops on sprint. Nobody has any ideas why. I wish a moto engineer would talk to me. I've been keeping signal check pro logs of it.

    Posted via Android Central App
    So Motorola had a local engineering team in my area for business and they had me meet with him to flash my phone - I thought, to get a bug report - but after the fact, turns out they updated the OS to 4.4.2 which hasn't been released to the public yet. Needless to say, I now get ZERO 4G in areas I did get it (at home) and when before people complained they couldn't hear me, now I can't hear them, either. In other words, worse off than before. Now my X is fully unusable.

    Sent from my XT1056 using Tapatalk
  17. #17  
    imurrx's Avatar

    Posts
    148 Posts
    Global Posts
    256 Global Posts

    Default Re: 4G/LTE Issues on Sprint - Moto X

    I did get a message from Sprint this week dating some new updates to our area. They are just slow in expanding. Verizon where I live is like a bad rash, red all over.

    Posted via Android Central App
    scrounger likes this.

Similar Threads

  1. Optimus F7 got update, still on 4.1
    By mrsmumbles in forum LG Optimus Series
    Replies: 4
    Last Post: 02-25-2014, 07:07 AM
  2. Help with ATT network connection problems on Note 10.1 (2014)
    By Igorandroid in forum Samsung Galaxy Note 10.1 (2014)
    Replies: 6
    Last Post: 02-16-2014, 04:39 AM
  3. Moto X: Car kit recommendations
    By Take57 in forum Moto X
    Replies: 11
    Last Post: 01-16-2014, 05:39 PM
  4. Active Display issues
    By marlin29311 in forum Motorola Droid MAXX
    Replies: 4
    Last Post: 01-15-2014, 05:20 PM
  5. Gmail will no longer auto-sync/push on rooted S3
    By dagactor in forum Android 4.1 / 4.2 / 4.3 Jelly Bean
    Replies: 0
    Last Post: 01-15-2014, 02:39 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

B