1. Charles Az's Avatar
    I've had the phone since it launched, and I've been loving it. Starting this morning, whenever I put the phone on vibrate or silent the volume erratically goes up and down, and never stops. As far as I can tell, the phone is actually silent, but the icon in the status bar is constantly flickering as the volume changes, and if I look in the volume settings, I can see the sliders moving back and forth very quickly.

    I've tried uninstalling any recent apps or updates, and rebooting several times. Has anyone else experienced this, or does anyone have any ideas? Thanks

    Posted via Android Central App
    10-18-2013 01:34 PM
  2. myersjesse's Avatar
    Factory reset. Only thing I've got. Sorry.

    Sent from my XT1080 using Tapatalk
    10-18-2013 02:15 PM
  3. Charles Az's Avatar
    Factory reset. Only thing I've got. Sorry.

    Sent from my XT1080 using Tapatalk

    Ya, that was the plan after work, but if i have to do a factory reset I want to back everything up and unroot so it's completely back to stock. It's been acting up in general today, I've had above average battery drain and the first sign of lag I've seen on the phone. I had been using Aviate for a few days, but uninstalled it last night, I wonder if that has anything to do with it.
    10-18-2013 02:24 PM
  4. 18t's Avatar
    i wouldnt go as far as a factory reset, yet. i would imagine a simple restart would fix the issue. if not, then i would consider FR.
    10-18-2013 02:30 PM
  5. myersjesse's Avatar
    i wouldnt go as far as a factory reset, yet. i would imagine a simple restart would fix the issue. if not, then i would consider FR.
    Your right. I assumed that a power down was the first thing he tried. I know I shouldn't assume.

    Sent from my XT1080 using Tapatalk
    10-18-2013 02:57 PM
  6. Charles Az's Avatar
    i wouldnt go as far as a factory reset, yet. i would imagine a simple restart would fix the issue. if not, then i would consider FR.
    Yes, I have restarted 4 or 5 times today. I'm not really too bothered by doing a factory reset, I just wish I knew what the problem is
    10-18-2013 03:11 PM
  7. Charles Az's Avatar
    Here's a quick video of it for ****s and giggles ( the sound is from my office, not the phone):



    Posted via Android Central App
    10-18-2013 03:16 PM
  8. Eclipse2K's Avatar
    Are you sure this isn't caused by a custom ROM you installed?

    Sent from my Droid Maxx using Tapatalk Pro
    10-18-2013 04:35 PM
  9. Charles Az's Avatar
    Yup. I'm on the stock ROM. Ive had it rooted for a few weeks for a couple apps, but I haven't installed any new root apps recently, and this just started today.

    Posted via Android Central App
    10-18-2013 04:53 PM
  10. Charles Az's Avatar
    Well, since I last posted in this thread, I wiped the phone, and the problem went away. Fast forward a couple months, and I slam my phone in a car door. Now I have a refurbished phone through insurance and this stupid bug pops up again... My phone is completely stock and I barely have any apps installed. Guess I'll just do a factory reset and see if it comes back, I just don't get why this has happened to me twice, but I can't seem to find anything about it anywhere...
    02-04-2014 11:21 PM

Similar Threads

  1. Galaxy S4 - Disable "Missed Calls" on Lockscreen?
    By PhobicCarrot in forum Samsung Galaxy S4
    Replies: 1
    Last Post: 10-21-2013, 10:52 AM
  2. wifi won't stay on
    By jwurth1 in forum AT&T Samsung Galaxy S4
    Replies: 2
    Last Post: 10-18-2013, 03:24 PM
  3. T-Mobile HTC One 4.3 update roll out
    By droidman401 in forum HTC One M7
    Replies: 2
    Last Post: 10-18-2013, 01:52 PM
  4. Expandable memory on nexus 7
    By the1m.polo in forum Google Nexus 7 Tablet (2013)
    Replies: 3
    Last Post: 10-18-2013, 01:50 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 10-18-2013, 01:49 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD