Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 18 of 18
  1. Thread Author  Thread Author    #1  
    Mudvayne622's Avatar

    Posts
    304 Posts
    Global Posts
    305 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Question About WiFi Settings

    Does anyone know what settings i need on my wireless router for the Droid X to be able to connect to my network? Im using a D-link DIR-615 Draft 802.11 N Router. im guessing WEP?
  2. #2  
    bc6droid's Avatar

    Posts
    135 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    and your SSID of course.
  3. #3  
    MolecularGraph's Avatar

    Posts
    637 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Carrier
    Swapping them all out

    Default

    Will they pick up on WPA? I know they will WEP, but idk about WPA its the same router, just never tried with a phone before...
  4. #4  
    travishamockery's Avatar

    Posts
    15 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by MolecularGraph View Post
    Will they pick up on WPA? I know they will WEP, but idk about WPA its the same router, just never tried with a phone before...
    I'd assume it would. My old 3G iphone does wpa, can't see a brand new phone not doing it.
  5. #5  
    dookie.'s Avatar

    Posts
    252 Posts
    Global Posts
    278 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    x does wpa, which is much preferable to wep.
  6. #6  
    MolecularGraph's Avatar

    Posts
    637 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Carrier
    Swapping them all out

    Default

    WPA and WEP are just password formats I thought...
  7. #7  
    bc6droid's Avatar

    Posts
    135 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Yes it does check out page 46.
  8. #8  
    dookie.'s Avatar

    Posts
    252 Posts
    Global Posts
    278 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by MolecularGraph View Post
    WPA and WEP are just password formats I thought...
    read up.
  9. #9  
    Mark_Venture's Avatar

    Posts
    273 Posts
    Global Posts
    838 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    When manually adding a network, it prompts for NONE, Wep, SPA/WPA2 PSK, and 802.1x Enterprise.
  10. #10  
    Speedr117's Avatar

    Posts
    31 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I'm having the same issue with a LinkSys wireless router. Says "Unable to connect to the network" after I put in my WEP password. Any ideas?!?!? I've tried manually adding it, with all three types...
  11. #11  
    bc6droid's Avatar

    Posts
    135 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Speedr117 View Post
    I'm having the same issue with a LinkSys wireless router. Says "Unable to connect to the network" after I put in my WEP password. Any ideas?!?!? I've tried manually adding it, with all three types...
    1)did you include your ssid.
    2)Does the X see your wireless router.
    3)Is your wireless router broadcasting its ssid.
  12. #12  
    Speedr117's Avatar

    Posts
    31 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    1. Yes
    2. Yes
    3. Yes

    Thank you!
  13. #13  
    Speedr117's Avatar

    Posts
    31 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Figured it out. Turns out it doesn't like WPA, but does like WPA2. That change in my wireless router fixed it.

    What's weird is, my PS3, XBOX360, iPhone, etc. all worked just fine with WPA...
  14. #14  
    bc6droid's Avatar

    Posts
    135 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Glad you got it fixed.
  15. #15  
    jdbower's Avatar

    Posts
    749 Posts
    Global Posts
    750 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Carrier
    CM9,Tablet Mode,Nova

    Default

    Just FYI, the X seems to have an issue with hidden SSIDs. With my LinkSys WRT610N I had to turn on SSID broadcast. Prior to enabling broadcast, I had set up the wifi network profile (WPA2 security) but the X failed to detect it; shutting off SSID broadcast after it joins the network causes the Droid to drop connection. I found a Hidden SSID enabler but it had no effect.

    All-in-all a minor annoyance (the hidden SSID is a nice-to-have, but not much protection - especially compared to WPA2), but I can live with it until a fix comes about. It seems like hidden SSIDs are a bit hit and miss with Android phones. I may play with it a bit more later.
  16. #16  
    Led7's Avatar

    Posts
    8 Posts
    Global Posts
    26 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Won't auto reconnect?

    I was able to get the x connected to my home network, but if i turn the wifi radio off then back on it will not automatically reconnect to the network. I have to go back into wifi settings and then it will reconnect. Any thoughts?
  17. #17  
    Suresh Rajamani's Avatar

    Posts
    1 Posts
    Global Posts
    4 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Won't auto reconnect?

    I do think there is some issue with hidden SSID and Android. Had a problem with Android 2.2 Samsung Galaxy S and with the Asus Nexus 7. Both the devices could not locate my Belkin N150 WiFi router. When I manually entered the SSID and the password, both the devices said the network 'out of range'. But there was no problem with my Lenovo desktop, Vaio laptop and 2 Nokia phones. I broadcast my SSID a voila' the android devices could locate WiFi network and connect.
  18. #18  
    Princess Joy Palo's Avatar

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Question About WiFi Settings

    And I have the same problem. My Samsung Galaxy S can connect to our hidden network until yesterday. I don't know what happen. tried it a lot of times in my sony vaio laptop and it worked. I dont know what the hell is the problem. Can anyone answer this?

Posting Permissions

";