Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 35
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default My one-month old Xoom has died

    After all the nice things I’ve been saying about my Xoom, how much I’ve been talking it up to others for the past month that I’ve had it, mine up and died today.

    I don’t know what has happened. When I last turned the screen off, it had plenty of battery, so, when it won’t come back on, I initially felt that the issue wasn’t that it had run out of power.

    But, just to be sure, I hooked up the charger – nothing! The charging indicator light didn’t even light up. When I got home, I put in on the dock, and still nothing.

    I took it to the Verizon store, where they confirmed that it wasn’t working, and not just a power issue.

    Anyway, it turns out that the procedure for such issues is to send the unit back to Motorola for diagnosis/repair.

    Verizon ordered a return box from Motorola for me to send it back in. But, I am pissed. No idea how long this is going to take (I have the uncomfortable feeling that this is going to take a long time). I was really getting used to using my Xoom primarily. It had been working out great for me, and seemed to be functioning perfectly well.

    Anyway, just as I was a “Guinea pig” in getting one so early, it seems I’m also going to be a Guinea pig for the Motorola service/repair/replacement for them.

    But, hopefully, I and my Xoom are not instead “canaries in the coal mine”. I had it just over a month, and while I did use mine extensively, a one-month lifespan is simply unacceptable. I certainly hope whatever has happened to mine is a “fluke” and not a result of some systemic flaw in the Xoom.

    I don’t yet know if Motorola will disclose to me what has happened to my Xoom, but I hope they will.

    In the meantime, I’m open to any (wild) speculation on what has happened.
  2. #2  
    ace_spades's Avatar

    Posts
    159 Posts
    ROM
    unrooted

    Default

    Wow..that sucks donkey nuts

    Sent from my PC36100 using Tapatalk
  3. #3  

    Default

    Bought one at Costco for the wife, lasted exactly one week. She had turned it off for the night, and put it on the charger.
    Next morning, nothing! Couldn't get it to turn on. Went back to Costco, and they confirmed it was out.
    Got my money back.
    Bought me the WIFI only Zoom.
    Wife thinks she wants the Ipad...
  4. #4  
    og_president's Avatar
    Banned

    Posts
    181 Posts
    Global Posts
    182 Global Posts
    ROM
    CM7 Gingerbread

    Default

    I have one and my damn rabbit chewed the power cable

    Sent from my LS670 using Tapatalk
  5. #5  

    Default

    Mine has appeared to be dead a few times - I lock the screen with plenty of battery, and when I go to unlock it nothing happens. Put it on the charger and still nothiing. I then press the up volume button and the power button at the same time for a few seconds, and then it boots up just fine. Apparently doing that forces a hard reset.

    I was just getting ready to post a thread about my issue when I saw this thread.

    Did you try holding volume up and power at the same time?

    I have only had mine for 5 days so this is concerning me. It had happened both unrooted and rooted. I am wondering if it is an OS issue, a hard are issue, or a bad app.
    Thanked by:
  6. Thread Author  Thread Author    #6  

    Default

    Quote Originally Posted by EvoXOhio View Post
    Mine has appeared to be dead a few times - I lock the screen with plenty of battery, and when I go to unlock it nothing happens. Put it on the charger and still nothiing. I then press the up volume button and the power button at the same time for a few seconds, and then it boots up just fine. Apparently doing that forces a hard reset.

    I was just getting ready to post a thread about my issue when I saw this thread.

    Did you try holding volume up and power at the same time?

    I have only had mine for 5 days so this is concerning me. It had happened both unrooted and rooted. I am wondering if it is an OS issue, a hard are issue, or a bad app.
    IT WORKED!!!!

    It took three attempts, but it finally booted - though it seemed to lag on the logo screen for about 15-20 seconds.

    I had heard from another source that the way to do this was to hold the "down" volume button and the power button together.

    Now, I have to figure out what to do about the return box that Motorola is supposed to be sending me. I guess I'll call Verizon tomorrow and figure it out (or, rather, let them).

    Which brings up the question...why didn't the woman who checked mine out know to try this?
  7. #7  

    Default

    Well mine just locked up again, but this within an app and with the screen on. I had to do the volume up and power button to reset it. I have 25 days left on my return period and it looks like I will be returning it unless a software fix comes out soon.
  8. #8  
    erzhik's Avatar

    Posts
    189 Posts
    Global Posts
    561 Global Posts

    Default

    Quote Originally Posted by slwerner View Post
    Which brings up the question...why didn't the woman who checked mine out know to try this?
    Because those "reps" at Verizon stores or any other electronic stores don't know these things. They only know the power button. With electronics of that kind, forums like these are the only ones that know ins and outs of devices. Never rely on store reps, always go to forums..
  9. #9  

    Default

    "Which brings up the question...why didn't the woman who checked mine out know to try this? "

    umm because she works at verizon...
  10. Thread Author  Thread Author    #10  

    Default

    Quote Originally Posted by EvoXOhio View Post
    Well mine just locked up again, but this within an app and with the screen on. I had to do the volume up and power button to reset it. I have 25 days left on my return period and it looks like I will be returning it unless a software fix comes out soon.
    Just out of curiosity, which app? As I recall, I had mine streaming a song from the Amazon Music Cloud (using their player) on-screen, and numerous other apps running in the background (I know that Docs To Go was one of them).
  11. #11  
    coldconfession13's Avatar

    Posts
    152 Posts
    Global Posts
    604 Global Posts
    ROM
    CM10.1/ 4.2.1 / Lean Kern

    Default

    So when trying to power up does a red light blink at you when trying to turn it on. I. Getting this it eventually turns on. Wifi only xoom here
  12. #12  

    Default

    Quote Originally Posted by slwerner View Post
    Just out of curiosity, which app? As I recall, I had mine streaming a song from the Amazon Music Cloud (using their player) on-screen, and numerous other apps running in the background (I know that Docs To Go was one of them).
    This time I had setcpu open. However the issue happened several times before I even rooted and installed that.

    Funny that you should mention the amazon mp3 app, it is one of the few apps I have installed since I rooted it. I have never even opened the app yet OSMonitor shows it running in the background. One to think of it I don't think I ever had the issue before installing the app. I am going to uninstall it now and see if the issue comes back.
  13. #13  

    Default

    Quote Originally Posted by coldconfession13 View Post
    So when trying to power up does a red light blink at you when trying to turn it on. I. Getting this it eventually turns on. Wifi only xoom here
    I have has that a few times when I intentionally power it off and then immediately try to turn it back on. When it has actually locked up on me, I don't get any lights at all.
  14. #14  
    coldconfession13's Avatar

    Posts
    152 Posts
    Global Posts
    604 Global Posts
    ROM
    CM10.1/ 4.2.1 / Lean Kern

    Default

    It does it when I haven't used so not normal and its annoying im wondering if it happens to other and if it leads to a dead XOOM. I just got it.
  15. #15  

    Default

    That policy regarding the warranty is ridiculous if you ask me.

    If you are having this problem it should be taken back and replaced right away if the water damage sticker doesn't indicate water damage.

    I also can be sure of it not be a software issue, simple as that, you guys should return them because trust me if the Xoom had widespread problems like this, it would be porn for Apple fanboys to shrill about, but give it time and Engadget will have this thread up as a source for "widespread problems with the Xoom."
  16. #16  

    Default

    Well it's not the amazon app, because i removed it last night, and when i went to use my xoom this morning, sure enough it was locked up again. The issue is getting worse. I am going to uninstall some other apps in hopes of it being a bad app.
  17. #17  

    Default

    For those of you having the issue with it appearing to be dying, please list the apps you had downloaded and installed when the issue occurred. That way maybe we can figure out if it is a bad app or something. Here are the ones I have right now, with the issue still happening:

    Astro
    Cover Art Downloader
    Dropbox
    Google Reader
    iMdb
    OSMonitor
    Speed Test

    Do any of you guys have any of those same apps?
  18. #18  

    Default

    As I search around Google this may be a larger problem. I hope this is a software issue and can be addressed and fixed soon.





    http://forum.androidcentral.com/moto...-not-turn.html

  19. #19  

    Default

    OK so looking at the permissions of the apps I have installed, I noticed Astro has "prevent tablet from sleeping." None of my other apps have that capability. I wonder if that could be the culprit? I already uninstalled OSMonitor, so I have to wait to see if that was the issue before trying another one.
  20. #20  
    2CupsWithString's Avatar
    passionately curious

    Posts
    2,812 Posts
    Global Posts
    2,825 Global Posts

    Default

    If either of you don't have a lot of apps installed, try a hard reset and see if it happens again.
  21. #21  

    Default

    I rooted mine last night, which does a hard reset because it wipes everything, and I am still having the issue with only minimal apps installed.
  22. #22  
    2CupsWithString's Avatar
    passionately curious

    Posts
    2,812 Posts
    Global Posts
    2,825 Global Posts

    Default

    Quote Originally Posted by EvoXOhio View Post
    I rooted mine last night, which does a hard reset because it wipes everything, and I am still having the issue with only minimal apps installed.
    Are any of the apps installed now the same as the ones you had on before you rooted?
  23. #23  

    Default

    Quote Originally Posted by thefredelement View Post
    Are any of the apps installed now the same as the ones you had on before you rooted?
    Yeah, the ones I mentioned in post #17:

    Astro
    Cover Art Downloader
    Dropbox
    Google Reader
    iMdb
    OSMonitor
    Speed Test
  24. #24  
    2CupsWithString's Avatar
    passionately curious

    Posts
    2,812 Posts
    Global Posts
    2,825 Global Posts

    Default

    Quote Originally Posted by EvoXOhio View Post
    Yeah, the ones I mentioned in post #17:

    Astro
    Cover Art Downloader
    Dropbox
    Google Reader
    iMdb
    OSMonitor
    Speed Test
    Get alogcat from the market, it's an app that'll read the log of what's happening on your Xoom and it'll let you see what apps are doing what. Though it doesn't always right the last info before a reboot. So you can try:

    (from command prompt that you used to root)

    adb bugreport

    - I haven't done this myself, just read here:
  25. #25  

    Default

    Quote Originally Posted by thefredelement View Post
    Get alogcat from the market, it's an app that'll read the log of what's happening on your Xoom and it'll let you see what apps are doing what. Though it doesn't always right the last info before a reboot. So you can try:

    (from command prompt that you used to root)

    adb bugreport

    - I haven't done this myself, just read here:
    thanks for the tip. i have installed that app and next time it crashes i will run adb bugreport and also look in that app.

    Thanks!
Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

B