01-07-2013 05:03 PM
37 12
tools
  1. josh2903's Avatar
    I have flashed the ROM][ALPHA] quattrimus ICS rom and it flashed successfully on two different phones. On one of the phones the battery will not charge now with this rom. I tryed flashing a different rom and the battery charged fine on the harmonia rom than flashed this rom again, but with no luck.I have already reflashed the rom and wiped all neccesary things in recovery. I have also wiped the battery stats, but nothing has changed. The battery will not charge on this phone with this rom. Does anyone have any ideas or suggestions to get this to work as I really want to be able to use this rom? Thanks!
    07-01-2012 09:46 PM
  2. ItsMoo's Avatar
    its in ALPHA stage testing right now...stick to the original thread; once a fix is found, it will posted to that thread.
    07-01-2012 09:59 PM
  3. josh2903's Avatar
    I searched within that thread and noone else was having any problems with the battery. No one responded to the problem or even addressed it within that thread so I am trying my options here in case someone already has an idea of how I can correct this issue.
    07-01-2012 10:02 PM
  4. jonny5449's Avatar
    I searched within that thread and noone else was having any problems with the battery. No one responded to the problem or even addressed it within that thread so I am trying my options here in case someone already has an idea of how I can correct this issue.
    that's so weird............. did u by chance have phone plugged in when flashing rom one time I did this and no battery charge soooooo try reflashing or buy a wall charger. I have a wall charger I put my battery on and charges (from china) just on ebay

    I'm Rockin G.T.R On My Optimus $
    07-01-2012 10:07 PM
  5. josh2903's Avatar
    I have tryed two different batteries. I flashed it again and made sure it was unplugged with no luck. I tryed different chargers as well with no luck either.
    07-01-2012 10:16 PM
  6. jonny5449's Avatar
    I have tryed two different batteries. I flashed it again and made sure it was unplugged with no luck. I tryed different chargers as well with no luck either.
    Hmmmmmmmmmmmmmmmmm
    I'm confuzzled
    See if it does it on other roms worst case scenario u charge in recovery jkjk

    I'm Rockin G.T.R On My Optimus $
    07-01-2012 10:30 PM
  7. josh2903's Avatar
    When I flashed over to Harmonia Rom it charged perfectly fine, but when I flashed back to this rom it still will not charge.


    If I turn the phone off and plug in the phone charger the LG logo will appear and the phone will turn itself on after it waits on the LG logo screen for about a minute and a half.
    07-01-2012 10:33 PM
  8. josh2903's Avatar
    The phone turns itself on automatically when the phone charger is plugged in and does not enter a charging mode.
    07-02-2012 03:52 AM
  9. zazilez's Avatar
    When i had my optimus v, it wouldnt charge on quattrimus either, so ur not alone, unfortunately, i no longer have my v as i took a baseball bat to it when i went to verizon lol...but it was the new phone rather then the old model, and it did have charging issues with the battery, i bought 2 separate batteries n they botn sucked

    Sent from my DROIDX running GummyGrape
    jonny5449 likes this.
    07-02-2012 08:06 AM
  10. thewraith420's Avatar
    i've seen it mentioned a few times i'm pretty sure i've also seen tdm say that it would be difficult for him to fix since so far he hasent been able to replicate the problem.
    07-02-2012 08:36 AM
  11. josh2903's Avatar
    Ok thanks for letting me know I am not the only one that has had this problem because I was beginning to think I had the one phone that was experiencing this error.
    07-02-2012 04:47 PM
  12. Billzilla's Avatar
    I had the same problem and haven't figured out how to get it fixed yet
    07-02-2012 05:17 PM
  13. andrewnelson23's Avatar
    Have you tried it for different versions of quattrimus?
    07-02-2012 05:21 PM
  14. josh2903's Avatar
    No I only tried it on this version of the Rom. It appears that this happens in some phones and there is currently no fix for this problem because it has not been able to be replicated yet.
    07-02-2012 05:40 PM
  15. andrewnelson23's Avatar
    Oh. I take it you're on the OV. Wellll, try the new nightly. See if that fixes it.
    07-02-2012 09:13 PM
  16. nitestalkr's Avatar
    No I only tried it on this version of the Rom. It appears that this happens in some phones and there is currently no fix for this problem because it has not been able to be replicated yet.
    What version would "this version" be?? Which phone are you using?????
    You need to provide this information before anyone can help you.. by now, there are over 50 different versions of quattrimus, 30 of which have the ALPHA label.. not to mention that Quattrimus is being built for 3 different phones.....
    07-02-2012 09:22 PM
  17. theboyshort's Avatar
    I had the same problem until I ordered a new phone from vm.

    Sent from my VM670 using Android Central Forums
    07-02-2012 10:16 PM
  18. josh2903's Avatar
    Sorry I should have been more specific.I am using the Lg optimus V. I do not know what version it is because I do not see it specified anywhere. I know it is Android 4.0. The link to it is http://forums.androidcentral.com/opt...rimus-ics.html.
    07-02-2012 11:01 PM
  19. nitestalkr's Avatar
    Sorry I should have been more specific.I am using the Lg optimus V. I do not know what version it is because I do not see it specified anywhere. I know it is Android 4.0. The link to it is http://forums.androidcentral.com/opt...rimus-ics.html.
    If you cannot locate the .zip you flashed(if you can provide the name) then do the following:

    Goto settings>>About Phone, and provide the following information(I will provide mine as a comparison/example):


    Android version: 4.0.4

    Kernel version: 2.6.35.7-tdm-gk-hkicscam-0.1+
    tommy@ics #1
    Mon Jul 2 03:25:28 CDT 2012

    CyanogenMod version: 9-20120702-UNOFFICIAL-VM670

    Build date: Mon Jul 2 03:01:37 CDT 2012

    Build number: cm_VM670-userdebug 4.0.4 IMM76L eng.
    .20120702.030050 test-keys

    (I'm using Quattrimus for the LG Optimus V, version CM9-nightly-07022012)
    07-02-2012 11:35 PM
  20. varockchick's Avatar
    I'm on the optimus v and phone charges fine....just battery drain super fast.....battery is at 50% in like 2 hours and I don't have many apps at all...sure would love NOT to have to charge my phone 4 times a day
    07-15-2012 07:10 PM
  21. Badboytoast's Avatar
    I'm on the optimus v and phone charges fine....just battery drain super fast.....battery is at 50% in like 2 hours and I don't have many apps at all...sure would love NOT to have to charge my phone 4 times a day
    Its probably an app causing this! Your phone is not going onto sleep mode once the screen is off!

    Sent from my LG-VM670 using Tapatalk 2
    07-15-2012 08:17 PM
  22. kjmott's Avatar
    Well I have been posting on the quattrimus main forum and I am having the battery not charging problem.

    I have tried everything and I can't figure it out. It is driving me nuts. I hope someone can figure it out.
    07-15-2012 08:37 PM
  23. josh2903's Avatar
    Yeah I have still gotten nowhere with getting this problem fixed. Only a comparison with people that have the same problem but that is it.
    07-15-2012 10:22 PM
  24. varockchick's Avatar
    Its probably an app causing this! Your phone is not going onto sleep mode once the screen is off!

    Sent from my LG-VM670 using Tapatalk 2
    How can I find out what's doing it? I would hate to think it was my battery monitor...lol
    07-16-2012 02:36 AM
  25. kjmott's Avatar
    anybody have any luck getting the phone to charge. Still a no go for me
    07-18-2012 10:09 PM
37 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD