Results 1 to 7 of 7
Like Tree1Likes
  • 1 Post By SpookDroid
  1. Thread Author  Thread Author    #1  
    destefmx6's Avatar

    Posts
    126 Posts
    ROM
    CleanROM 1.5 ATT SE

    Default Headphones.....work, sometimes not.

    I seem to be having trouble with my headphone jack. It may be hardware. I was wondering if it could also be a software/system issue?

    What I have tried: VModa headphones, beats, iphone earphones, several hardwires to external speakers. I can't make sense of it. I restarted, rebooted several times. Sometimes they work sometimes they don't. When they do work, it sometimes sounds like the volume is pinned up... staticky....if that's a word. Bluetooth works fine, as well as the phone speaker.

    Any other ideas? I would rather not unroot and start all over again, but if that's what it takes.....At least then I will know it's hardware.
    Any help/ideas are appreciated.
    Installed: Rocket Player
    MXplayer
    Super Video
    BSplayer
    PlayerPro
    Mobo Player
    Dolphin
    Double Twist
    Music Hub
    Music Player
    Video Player
    Allshare-(but it doesn't work)

    I know it could be anything, I was just hoping someone "had a similar" problem they were able to resolve.
    Thank you ahead of time for ANY ideas.

    Running CleanRom 1.2 ATT SE - never had a problem.
  2. #2  

    Default Re: Headphones.....work, sometimes not.

    Does the sound change at all when wiggling the plug of any of the headphones while plugged into the jack?

    Sent from my Samsung GT 2 7.0 using Tapatalk 2.
  3. #3  

    Default Re: Headphones.....work, sometimes not.

    Ah, you used iPhone earbuds, that's what broke your Samsung phone.

    Just kidding :P

    It does sound like a hardware problem... You could run the hidden test menu and see if there's a test available for headphone jack (sorry, can't remember what's the code for the test menu, though), it might help determine if it's a software issue. But if you have the same issue with all players you have installed, I'd go with hardware and run to the store and claim my warranty (I know that happened to me TWICE on my old Galaxy SII; I had it replaced once because the loudspeaker died out, and once because the headphones wouldn't work. The third unit worked fine until I sent it flying into a wall )
    Thanked by:
    destefmx6 likes this.
  4. Thread Author  Thread Author    #4  
    destefmx6's Avatar

    Posts
    126 Posts
    ROM
    CleanROM 1.5 ATT SE

    Default Re: Headphones.....work, sometimes not.

    I tried the slight wiggle, but no change. And, with my luck, I would really break it if I messed with it too much.....: -)
  5. Thread Author  Thread Author    #5  
    destefmx6's Avatar

    Posts
    126 Posts
    ROM
    CleanROM 1.5 ATT SE

    Default Re: Headphones.....work, sometimes not.

    I reflashed and put 1.2 back on.....no more headphone problems. I must have had something installed that screwed up a bunch of system ops......I had no Google search, no speech to text, and headphones wouldn't work right.....I restored from my original backup, and wallah....no more problems......

    Maybe it was the Apple headphones......lol ;-0


    Quote Originally Posted by SpookDroid View Post
    Ah, you used iPhone earbuds, that's what broke your Samsung phone.

    Just kidding :P

    It does sound like a hardware problem... You could run the hidden test menu and see if there's a test available for headphone jack (sorry, can't remember what's the code for the test menu, though), it might help determine if it's a software issue. But if you have the same issue with all players you have installed, I'd go with hardware and run to the store and claim my warranty (I know that happened to me TWICE on my old Galaxy SII; I had it replaced once because the loudspeaker died out, and once because the headphones wouldn't work. The third unit worked fine until I sent it flying into a wall )
  6. #6  
    jdub1981's Avatar

    Posts
    1,363 Posts
    ROM
    ATT SE 1.0

    Default Re: Headphones.....work, sometimes not.

    Quote Originally Posted by destefmx6 View Post
    I reflashed and put 1.2 back on.....no more headphone problems. I must have had something installed that screwed up a bunch of system ops......I had no Google search, no speech to text, and headphones wouldn't work right.....I restored from my original backup, and wallah....no more problems......

    Maybe it was the Apple headphones......lol ;-0
    When you flashed before hand did you have a different rom and not do a system wipe or did you use titanium backup to restore all?

    Sent via Tapatalk
  7. #7  

    Default Re: Headphones.....work, sometimes not.

    I have a problem with mine where if I plug my headphones straight in then they don't work well, lots of static and cutting out but if I plug in my portable amp first then it works great.

    Sent from my SCH-I605 using Android Central Forums

Similar Threads

  1. Back button not working sometimes
    By nathy321 in forum HTC EVO 4G LTE
    Replies: 6
    Last Post: 05-31-2012, 09:49 AM
  2. Browser not working... Sometimes :s ?
    By Starchest in forum General Help and How To
    Replies: 3
    Last Post: 10-11-2011, 02:36 PM
  3. keyboard not working sometimes
    By justo11 in forum Verizon HTC Thunderbolt
    Replies: 1
    Last Post: 06-30-2011, 05:56 AM
  4. Caller ID sometimes not working after 2.2 update
    By jasonvancouver in forum Verizon Droid Incredible
    Replies: 24
    Last Post: 11-14-2010, 02:56 PM
  5. Replies: 5
    Last Post: 06-28-2010, 03:41 PM

Posting Permissions

B