Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 4 of 4
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default Bluetooth disconnecting if not paired

    Hi My first post here,

    Having just changed my SG3 out with a Note 3 This was immediately updated to 4.3
    Seeing now that the bluetooth connection is always switch off after a few minutes. This happens even if I in BT setting choose "Never timeout"
    If BT is paired to f.inst. audio/phone in car it will remain on, but do not want to activate every time I go into my car.
    Can see some having problems with BT connection after updating to 4.3 but not able to find the solution to this problem.
    Any experience or suggestions?
  2. #2  
    beh is offline
    beh's Avatar

    1,378 Posts
    Global Posts
    1,413 Global Posts

    Default Re: Bluetooth disconnecting if not paired

    I have never had this problem. When I turn on bluetooth on my AT&T Note 3 (Android 4.3, build MJ5) it goes on and stays on until I switch it off, after which it stays off unitl I switch it back on.
  3. #3  

    Default Re: Bluetooth disconnecting if not paired

    Check your power saving mode under General settings tab. Just a guess but it may be disabling bt if not in use. I swear you used to be able to pick what % to enable it but couldn't find it anymore. Other than that, make sure you haven't disabled any processes that have to do with BT.

    ATT N3
  4. #4  

    Default Re: Bluetooth disconnecting if not paired

    There are some intermittent bluetooth bugs on the Note 3.

    This occasionally happens to me, but only when there is more than 2 devices connected at the same time. My car always gets dropped first.

    Hopefully this will be solved in 4.4 or a service update. The Note 2 didn't have it, so I'm positive its a Note 3 issue - spent enough time researching and troubleshooting.

    Posted via Android Central App

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 01-25-2014, 05:06 AM
  2. ROGERS-4.3 downloaded but not installed
    By bobcagin in forum Samsung Galaxy S4 Rooting, ROMs & Hacks
    Replies: 0
    Last Post: 01-13-2014, 05:15 AM

Posting Permissions