1. XChrisX's Avatar
    So I was having this problem before the Jelly Bean update where the home screen on my phone would lock up yet notification shade still worked. The menu button doesn't do anything either, but when I power off the phone, and power it back up. I can still access the 4 shortcut icons on the bottom, and for the most part they all work minus the messaging app. I can access messages but Swype doesn't want to load up either. Once I updated to Jelly Bean this problem seemed to be fixed, but as of this morning it is back again. Swype seems to fail at the same time nova launcher does. If I switch to regular Touch Wiz, or another launcher, and disable Swype everything seems to be ok. Any ideas here? I really like my current set up with Nova Launcher, and have been hesitant in deleting it, and greatly prefer Swype to other keyboards as well. Any suggestions or than deleting, and reinstalling, or is that my only hope here?

    EDIT: I have been able to launch TouchWiz after an error message regarding Nova Launcher. And at least my phone works now, but I'd love to get Nova working properly again.
    12-07-2012 07:12 AM
  2. NewMind83's Avatar
    Have you changed how many background processes can run in the developer options prior? If you had it set to none, change it to allow some to run. I had issues after getting jelly bean, and that's what it was related to.

    Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Android Central Forums
    funkylogik likes this.
    12-07-2012 11:48 AM
  3. XChrisX's Avatar
    Have you changed how many background processes can run in the developer options prior? If you had it set to none, change it to allow some to run. I had issues after getting jelly bean, and that's what it was related to.

    Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Android Central Forums
    I haven't changed anything that I'm aware of but I'll check it out and report back. Thanks for the tip.

    Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Android Central Forums
    12-07-2012 12:35 PM
  4. funkylogik's Avatar
    I duno man.
    So you backed up Nova then un/reinstalled it and its still playing up?

    Does anyone know of any apps that clash with Nova?
    Nova is a very stable app mate. Mail the dev'......... although youll be lucky to get a reply from the ignorant ***** lol.
    Can u think of stuff u installed when problems started?

    I love Nova so i want this fixed lol

    Unbranded international s3 with Official JB. Paisley, Slotland, Western Europe :beer:
    12-08-2012 07:41 AM
  5. funkylogik's Avatar
    Have u tried taking Swype out the equation?

    Unbranded international s3 with Official JB. Paisley, Slotland, Western Europe :beer:
    12-08-2012 07:46 AM
  6. XChrisX's Avatar
    I duno man.
    So you backed up Nova then un/reinstalled it and its still playing up?

    Does anyone know of any apps that clash with Nova?
    Nova is a very stable app mate. Mail the dev'......... although youll be lucky to get a reply from the ignorant ***** lol.
    Can u think of stuff u installed when problems started?

    I love Nova so i want this fixed lol

    Unbranded international s3 with Official JB. Paisley, Slotland, Western Europe :beer:
    I think it's the combination of Nova Launcher, and Swype that has my GS3 going crazy. The weird thing is that it was happening before the Jelly Bean update so I can rule that out as a possibility. But so far Nova Launcher, and Swype combo is the sweet spot for me. I haven't deleted either app just yet, I've had to go back to regular TW for now, and SwiftKey flow. I'll try reenabling them, and letting you know how it works.
    12-08-2012 07:54 AM
  7. funkylogik's Avatar
    Which could you live most without lol?

    Unbranded international s3 with Official JB. Paisley, Slotland, Western Europe :beer:
    12-08-2012 08:33 AM
  8. XChrisX's Avatar
    Which could you live most without lol?

    Unbranded international s3 with Official JB. Paisley, Slotland, Western Europe :beer:
    LOL, that's a trick question is it not? :P Probably Swype though, as Swift Key Flow beta is working pretty good so far.
    funkylogik likes this.
    12-08-2012 11:35 AM
  9. jcp007's Avatar
    This may not help but did you pull the battery?

    Sent From My Samsung Galaxy Note 10.1 Tablet
    12-08-2012 12:14 PM
  10. Tkbredx's Avatar
    I have swype and it works fine with it. I've also emailed the developer and gotten a response from him.

    What you might want to try is clearing the app cache and defaults. Or go to settings and install the beta version instead of the standard. It might clear things up for you.
    12-08-2012 12:25 PM

Similar Threads

  1. Connect my phone to a TV or monitor
    By MedioGringo in forum General Help and How To
    Replies: 19
    Last Post: 08-24-2015, 02:59 PM
  2. Go SMS Pro causing my phone to lock up...
    By XChrisX in forum Samsung Galaxy S3
    Replies: 6
    Last Post: 09-26-2013, 02:06 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 03-17-2011, 01:09 PM
  4. What cause my N1 to occasionally lock up or reboot?
    By Arkapigdiesel in forum Google / HTC Nexus One
    Replies: 7
    Last Post: 02-05-2011, 06:01 PM
  5. What would cause my screen to turn on periodically?
    By dburr in forum Samsung Moment
    Replies: 4
    Last Post: 12-03-2009, 05:04 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD