1. Tigrowski's Avatar
    For some time, my S3 has been getting slower and slower. I've had it since day one so I reckon it may not run as smoothly as it used to but now I sometimes have to wait a few seconds for a simple app to launch or before I can input a URL in the browser's address bar. This also significantly reduced the battery life which is now some 15 hours (20 if I'm lucky). What may be the problem?

    I'm running 4.3 but it was already getting progressively worse before that so I wouldn't say this is the problem. I don't use animated background and have only the very basic accounts to sync (Dropbox, Evernote, Facebook, Google, Samsung). What may I try to make it run smoother?
    07-19-2014 09:43 AM
  2. GSDer's Avatar
    You should update to the latest 4.4.x (if available), then perform a Factory Reset and wipe the system cache in Recovery mode.

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk
    07-19-2014 09:49 AM
  3. AxlMyk's Avatar
    Don't forget to back everything up first.

    AC App on SGS3
    07-20-2014 07:31 AM
  4. Tigrowski's Avatar
    Thank you for the replies. Isn't there something less invasive than wiping eveything, though? I mean - I know it will surely show the biggest boost in performance but that's days of setting everything up again and installing back the apps and configuring them
    07-20-2014 08:42 AM
  5. GSDer's Avatar
    If you want something less destructive than a Factory Reset you can boot into Recovery mode and clear the system cache.

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk
    Tigrowski likes this.
    07-20-2014 11:19 AM
  6. Tigrowski's Avatar
    OK, thank you, done. Will see if it helped at least a bit
    07-21-2014 06:58 PM
  7. Tigrowski's Avatar
    Regretfully, after a few days of testing it's safe to say that there is no boost in performance whatsoever. Is there anything more (non-destructive as well, if possible) I may try?
    07-27-2014 01:22 PM
  8. steve_ma's Avatar
    Don't be afraid. Just do it. You'll be glad you did. My exp just last week.
    Factory Reset / Kies question
    07-28-2014 08:06 AM

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 02-27-2015, 02:25 PM
  2. 4G stays on while connected to WIFI?
    By mpower13 in forum LG G3
    Replies: 12
    Last Post: 07-19-2014, 10:41 AM
  3. THANKS TO ALL for a great Forum!
    By blackdogAC in forum LG G3
    Replies: 7
    Last Post: 07-19-2014, 10:20 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 07-19-2014, 10:17 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 07-19-2014, 10:09 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD